cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Wednesday, March 2, 2011

Ke mana??? Langkawi da...part 1 (Feb 27, 2011)

Baru je balik dari Phuket last 2 weeks. Penat pun masih tak hilang. Kulit gelap belum pun fully cerah. ke pulau jugak lagi.. Coti lagi .. But this time with family but without Hubby. (sian Hubby sedang bekerja keras nak bagi anak bini makan. Tp anak bini beriang ria di Kota Keriangan..heee).Tak ada plan pun nak ke Langkawi ni. Tp masa 'Zero Fare' dulu, NekCikYah and TokPucu and family offered my parents, Chef CiJu, TokNgah, Chef KoYa, have a trip with them to Langkawi.. Memang murah tickets for 11 of them. TokPuCu belanja diarang semua for 3 hari 2 malam. Then after diracun - racun, me and family pun interested to join. Lagipun i penah ke sana about 23 years ago. Pegi dalam tahun 1988. Malangnya tickets agak mahal. Tapi kitarang proceeded gak. CiTi and Hubby pun nak join sekali. Tapi malangnya group TokPuCu, 2 orang tak jadi ikut. My group lak, Hubby, CiTi and hubby pun tak jadi join. Itu pasal lah i dan 3 Abduls je ke Langkawi ni. Hubby sent us to the LCCT. Our flight was at 23.15PM. Made self check in at the kiosk.
Tiga Abdul ready for holiday.
Hubby after sending us. Sian dia balik sorang - sorang. This was the first time i went for family holiday without him..Last minutes lak he could not make it. Burnt satu ticket.
Cepat - cepat.. nak kena check in.
First time buat self check in. Sonang bebeno ye..Hee
Then 'Anak - anak Sidek' menjerit mintak diberi makan.. We went to Taste of Asia. Abang Luqman and Abang Irfan ate Nasik Lemak. Quite a big portion. I tak makan. Three of them share je.. I was so sure, tak cukup sebenarnya tu..Hee...


Abang Irfan punya portion. This nasik lemak kalau tak silap RM9.90.
Abang Luqman added Ayam Rendang. We spent here almost RM35.90.
Our flight delay about 30 minutes. Nyampah betul..Dalam flight depa dah usha food.. Unfortunately, (biasalah kan AIR ASIA. bila flight malam ni, jangan harap nak dapat makan elok - elok). So, these two kids just took drinks. Still nak beli..Emmm...
Bang.. kita beli ni nak?.. Ibu (memanggil ibu dengan manja sekali)..Terus i potong.. Nope!..nope!...
We touched down at 22.40PM. Disambut oleh 'warga Langkawi'. Masa diarang sampai, 2 bijik kereta i dah buat reservation. I thought this company gave me big MPVs. (sort of Innova and Avanza). Tapi malang nya once i nampak, the MPVs looked so small for 14 of us. For one MPV just RM130.
This car considered MPV? apa u all fikir?
Before checking in to the hotel, kitarang went for late dinner kat Kak Yah Kondo. Tempat makan ni just in front of hotel diarang , Istana Kondo Apartment. (amik thru internet). I amik hotel lain which was so close to the their hotel.
Bagus layanan Kak Yah Kondo's waiter.
Happy Abang 'Imran jumpa buddy, CiEni.
I ngap Keaw Tiau Goreng. bestt...
and Ice Tea O Lychee...
Mee Maggie Soup.
Nasi Goreng Thai.
Lepas dinner, i dropped by kat hotel diarang ni. Nak 'unload' anak - anak i.. heee.. (tok nenek kena jaga cucu.) I straight ke hotel. Dah pagi dah.. almost 02.00AM. Tiba je kat hotel, tengok pintu hotel dah tutup.. Sudahh... mana nak tidoq ni.. Emm.. i made a phone call, then Mr Lim keluar dan usurkan rom for us. Kami nginap di Azio Hotel.(amik thru internet gak)
Hotel i di waktu pagi. Convenient hotel.
Bangun pagi, bijik mata i dah terpaku kat sini. This shop just kat level bawah hotel je.
Emm... gud nite..
Masuk je hotel, i felt so satisfied with the hotel. Booked for 2 nites. Abang Irfan dah tak leh tahan. The bed buat i happy gila. Any hotel i tak kesah asalkan i dapat divan bed. Tilam mesti tebal 2 jengkal.. Kami terus tido. Tak larat. Besok ada itinerary menanti..Zzzzzz....

Buat blogger yang telah meneka dengan tepat, i nak give something. Tak mahal pun. just suka - suka. As i promised. Maz tak leh..hee pasal dia dah tau awal dah..hee..(but thanks to Maz yang banyak membantu). Please email akak ye bagi yang menang. Bagi address or any contact number.

Yang bertuah - Alida
Email akak ye kat azianelias2210@yahoo.com.

22 comments:

  1. wahhhh..
    bestnyer..
    coklat murah tak kak yan..hehe..
    tak pernah sampai sana lg..
    yg periuk belanga tu camne harganye kak yan..tgk jiran beli ari tu..

    ReplyDelete
  2. waaaa...bestnya kak yan..saya dh lama tak ke langkawi..

    ReplyDelete
  3. aMBOI aHKAK bergedikzzz whit out your hubby yeaaaa...hahahaha selamat kembali berblog x sabo tunggu n3 shopping nie...coz saya pun nak ke sana tpi bulan June uhuhuh lambat lagi tp x per arrrgg bace akak punya n3 doluuuu...hehehe

    ReplyDelete
  4. Akak tak suka kalau holiday sorang....rasa macam ada yang tak kena je.

    ReplyDelete
  5. x per kak,,,da dpt pun prezent dr phuket tu,,,,

    timer kasih kak,,,hehehehehe

    ReplyDelete
  6. Assalam Nurul,

    time2 awal taun je akak berjalan.. akhir taun kena keje..

    ReplyDelete
  7. Assalam Nurkass,

    akak tgk chocolate mmg terbuntang mata akak. Ferrero Rocher tu almost half price. Biasanya yg akak beli RM40 hengget tu, kat sana dlm RM20 je.. Mau tak terbuntang..hee

    ReplyDelete
  8. Su, this was the second time akak ke sana. Last time, 23 years ago.. Just imaging lah kan..

    ReplyDelete
  9. assalam yan...
    seronokkan gi jln ramai2 ni...thn lepas saye ramai2 jugak 13 org semuanye...mmg meriah...

    kami bermalam kat Istana Kondo Apartmenttu...ok gak kat situ...

    nnt nak gi lagi..

    ReplyDelete
  10. berjalan lagikkkk..best giler..hehehe... lagi gmbr kak..lagik?:)

    ReplyDelete
  11. oo akak ke langkawi .. dah lama jugak saya x kesana .. last pergi zaman anak dara dulu .. dah lama adalah dlm 20 tahun dulu ...
    seronok kan gi ramai2 .. tapi sayang mrhb x dpt ikut ya .. :)

    aah kak tu MPV ker .. ishhh kecik tuu ..

    ReplyDelete
  12. Assalam Cik Sue,

    Hubby tgh bz sesangat. Mmg kesian sangat. tp nak wat cam ne..

    oo bulan 6 ye.. Sure pack. Akak p kan masa off session. Mmg sakan. Seronok shopping macam org ilang akal. Hotel dah tempah belum. Akak suka Azio Hotel ni.Cuma di tinggi. Tadak lift.

    ReplyDelete
  13. Assalam Zmah,

    this was my first time. Last minutes plan. drp burn 5 tickets, baik satu saje. Tp i p pun dgn anak2 dan family yg lain. Ok gak lah..

    ReplyDelete
  14. Assalam Ainoraini,

    kalau p ramai2 elok guna Istana Kondo ni.. Ok lah kan. Hall pun ada air cond.

    ReplyDelete
  15. saye selalu self check in je. lg cpt kan?

    kalau dulu kene beratur panjang especially flight pagi buta. hehe

    ReplyDelete
  16. Sabar ye Maya.. Jenuh gak mengupload ni..hee

    ReplyDelete
  17. Assalam Ieda,

    mmg seronok. happy. penat..kering pocket..hee.. Tulah.. rsnya nnt leh p lain sama Hubby. Dia yg langsung tak penah sampai.

    tulah... pasala MPV tu.. mmg tak best. kecik sangat. kami lak.. Mak aii...'comel - comel' belaka..he

    ReplyDelete
  18. Miss B,
    mmg cepat. senang sagat.. nnt leh sellau apply.

    ReplyDelete
  19. Tq kak...ssh je..akak dah dpt kan address saya...sory lmb baca blog akak...

    ReplyDelete
  20. Assalam Alida,

    akak dah dapat. Nnt2 akak cuba contact. tp adiah tu nnt akak kirim ye. Cuma lewat sikit. Agak bz lepas balik dr Langkawi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it