cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, August 18, 2010

Iftar with 2 guests...

Memang dah agak lama tak berurut. Badan pun pegel lho..Kebetulan member lama ni (ingat tak N3 pasal Miracle Tuesday?), Aisyah called me yesterday. Tanya samada nak do some massage atau tak. Emm pucuk dicita ulam mendatang. Of course lah nak. So, she turned up at 11.00am today. Wow!! it took almost 2 and a half hours bagi mengendurkan urat-urat aku yang memang benar-benar tegang..
Our big table penuh dengan makanan
Dah terlanjur, tukang urutnya ada, yang lain apa lagi. So, selepas aku, my mom pulak.. Then malam nya, Chef Ciju lak yang request. So, i invited her to join us for Iftar. She agreed. Kat dapur, my mom dah sibuk dengan kuih jongkong nye. Nak buat banyak kuih ni, pasal favorite semua orang. Tambahan pulak, ada guest dari Singapore, my cousin. Aisyah sempat lak dia menolong my mom..
Aisyah cakap dia tak pernah makan kuih jongkong ni..
Cekodok pisang
Mee Hoon Goreng
Kuih Jongkong
Posing jangan tak posing.
Ami, cousin from Singapore..
Bersemangat semua
So, iftar kami tambah meriah dengan dua tetamu ni..Tapi kami tak masak beriya-iya lah. Just Mee Hoon Goreng, Cekodok Pisang, and Kuih Jongkong lah.. Simple je lah.. Yang penting ada makanan..ALHAMDULLIALH, Aisyak balik selepas did the massage on Chef Ciju.. Thanks Aisyah. I dah set another session before Eid Fitri..

7 comments:

  1. Kak yan sentiasa meriah dgn tetamu ye....murah rezeki :-)

    ReplyDelete
  2. Yan, kuih jongkong tu camne ye?best2 menu berbuka dia..

    ReplyDelete
  3. oooo...kuih ni ..baca entry u yg lepas baru tahu..hehehe, anyway, meriahnya u buka pose..dan menu2 memang hebat..selamat berpuasa ye!

    ReplyDelete
  4. Eynda: mmg. Ni hari Isnin depan, 4 org ex student k yan kata nak mai rumah. nak mkn sesama..tgh dok pk, recipe apa yg sesuai..seronok mkn reramai.

    Su: selamat bposa. mmg kitarang punya trademark..makannnn je..

    ReplyDelete
  5. Yan......baru tahu.....cam tu rupanya kuih jongkong.....slmt berbuka puasa :)

    ReplyDelete
  6. Salam kenal
    Semua juadah tu my fevret esp jemput2 pisang. Kueh jongkong tu .. dah tersangat lama tak makan. BTW, I sempat 'curi' resipi kueh jongkong. Terima kasih dan halal ya??

    ReplyDelete
  7. K Ani: kuih jongkong tu favorite abah saya..senang makan katanya utk org yg tadak gigi..Mkn sejuk2 lg best.

    Somuffin: salam kenal. sy halalkan..lg suka.dpt pahala..resipi mak..

    ReplyDelete

cliks..cliks