cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, August 24, 2010

13th Iftar with my ex students

Reunion dengan my ex student SKJP for the first time dulu, sempat bertanya itu ini pada diarang. Kat mana kerja, kat mana belajar, dah kawin ke.. Dalam pada itu sempat tanya Abdul Haqq yang dia sekarang belajar di mana? Langsung dijawabnya UiTM Shah Alam.. Wah!! dekat dengan my Platinum Homes Sweet Homes tu.. He also mentioned that Shakirah, Intan, dan Mimi pun di tempat yang sama..Emmm rupa-rupanya depa ni so close and yet so far. Langsung tak pernah jumpa hingga lah pada hari reunion tu.

Memandangkan diarang ni semua dah ada kat Shah Alam, infact at Section 7 pun, i pelawa depa, kalau - kalau sudi come to my Platinum Homes Sweet Homes nanti. Then, last week, Abdul Haqq informed me thru FB that he with 3 gurlz will come to my place. Happy to hear that. So, we arranged the meet up on 13th ramadan, August 23, 2010.

Puaslah memikir apa nak dijamukan pada diarang ni.. Bila fikir - fikir yang diarang ni adalah generation fast food, so i decided to make the western food. I m sure semua ni suka. Lagipun kat rumah ni memang ramai yang minat western food. So menunya....
*
*
*
*
*
*
Grilled Lamb
Baked Broccoli
Mushroom soup
Garlic bread
Prawn Oregano Fried Rice....
Ice Lemon Tea

Ni lah hasilnya
**********
*******
****
***
**
*
tada........
Prawn Oregano Fried Rice, Baked Broccoli, grilled lamb, garlic bread, mushroom soup with ice lemon tea.
ALHAMDULLILAH, diarang makan dengan berselera (eh..betul ke Haqq?? Syakirah??Intan?? Mimi??) ke terpaksa kata ya.... Well i assumed depa suka..heee..Tengok je lah gambar betapa meriahnya my big table ni..
I love white for my tableware. My MAHL-ZEIT tableware nampaknya nak kena tambah. Haqq, our table mmg macam ni kalau we have our meal..hee...
The Bodum, La Chaise Longue, and a designer Hackman (cutlery) almost six years dah i pakai. Present dari hubby masa p Italy. Luv them very much. But luv hubby too...hee.
Syakirah and Haqq were enjoying their meals. Sedap ek???
Mimi and Intan too. Tapi sian kat Intan yang kena jadi pelayan..TQ Intan
Taking picture is like a must activity for me
Emm i yang selalu ambik gambar, sure tak ada gambar bersama-sama.Nanti i nak pakai tripod lah..
Sebelum tu, i telah menyediakan Garlic bread. Cari lah sekutah-kutah Giant, tapi tak jumpa pun French Bread. Akhirnya i hanya dapat plain bun je.. Rasa-rasanya oklah tu. Tiba rumah, terus spread with garlic spread yang sedia ada..Malas nak buat sendiri. Once siap tu, sediakan mushroom soup. Pun beli Kimball je.. Before that, i prepared Baked Brocoli. Marinated with garlic, black papper, and olive oil. Put aside first.. leave it about one hour. Biar semera gitu...
Garlic Bread with plain buns.
Mushroom Soup
Baked Broccoli, our favorite for the whole family
Meanwhile, Chef Ciju prepared lamb to be marinated with traditional hickory plus honey. Sepatutnya marinated malam lagi. Tapi Chef Ciju lupa. Tak kesahlah.. Rasanya ok tu. Kalau dah tekak Melayu tu tetap Melayulah.Rasa macam tak cukup kenyang je kalau makan lamb tu aje. So, Chef Ciju pun tambah dengan Prawn Oregano Fried Rice. Sebelum marinate lamb tadi, Chef Ciju ada buat order cuppies dari customer dia. Tengok-tengok ada lebih. So, i pun mendecorkan yang lebihnya tu pakai fresh cream,.Sebenarnya tak sempat nak buat apa-apa dessert. So, ni pun boleh jadilah. Plus ada fruit sikit..
Grilled Lamb
Prawn Oregano Fried Rice
Cuppies. The simplest decoration yang sempat i buat
After maghrib, all of us menyembang sakan..Depa dok menganga lah dengar i temberang. We tried to recall some memories masa i mengajar depa dulu.. Katanya i garang..Ada ke patut..Hee.. tak kesahlahkan.Now, they r like my friends.. Garang saya of course garang bertempat. Strict saya juga strict bertempat.. Dari jauh je bila depa nampak i datang, sure terus senyap..heee... PADAN MUKA u all... But now, depa semua dah jadi orang. ALHAMDULLILAH.
Anak-anak dara dengan mak dara..Ehhh ada bujang lak kat situ
Haqq foto barang Tok Yayi..Glamer puppy i you..
We sembang-sembang almost two hours before leaving.. Thanks guys kerana sudi come to my Platinum Homes Sweet Homes yang bersepah-sepah ni..INSYALLAH ada rezeki kita jumpa lagi AMEEN.....
















4 comments:

  1. wah~
    siap berbuka puasa rumah cikgu....masakan pown mc giler sedap....hohoho~~

    tp

    xkan ber5 jew....?
    mana pi nye yg laen....?

    ReplyDelete
  2. Meriahnya makanan... pandainya Yan masak macam2.. kakcik pandai makan je! :)

    ReplyDelete
  3. Mohd:(sapa ni ek? akram?) - haqq yg deal dgn member itm dia..reramai tak muat meja ooo..

    Kakcik: sebenarnya saya masam dgn my sister yg mmg suka msk.sy suka arah dan suka makan..heee..

    Aida: tu baru sikit da..kalau ada berasak, ada sambal goreng, perrgghh..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks