cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, August 2, 2010

Jalan Lagi...

Sebenarnya semalam badan rasa letih sangat..Rasa nak tidur aja..Yelah asyik dengan reunion je. Memula reunion dengan ex student Sekolah Kebangsaan Jalan Peel on Friday, July 30, 2010. Kaki bengkak pasal lama sangat dalam kereta because of bad traffic. Sambung pulak dengan the second one, reunion STTJ on the next day, Saturday, July 31, 2010.. Balik rumah, Chef Zura tengah siapkan cuppies for the majlis. Rupa - rupanya tak siap. Abang Luqman tolong siapkan boxes for the cuppies. Thank you ya darling. Pagi - pagi lagi i packed the cuppies plus decor sikit mana yang tak siap..Yang tak siap, i buatkan ganache then bubuhkan marshmellow. Ok lah tu..

Cuppies yang telah i touch upkan and put in plastic box.
TQ Abang Luqman for helping Ibu..
Ni cuppies yang tak cukup fresh creamnya.So i buatkan chocolate topping plus marshmellow
Habis je majlis, kitarang boleh sambung dengan minum coffee di Section 3, belakang Mc Donald.. Rasa macam tak puas..Bayangkan almost 25 years tak jumpa..Balik rumah terus terbongkang. Boleh tu tidur sampai ke pagi... Then at 10.30pm hubby ajak pergi ke Giant and did some groceries. Tak habis dengan tu, siap boleh ajak terus ke Kuala Selangor hantar ration untuk my MIL.
Nilah budak yang helped us to do the groceries..
OTW ke Kuala Selangor, hubby received a call from his client. Nak jumpa dalam pukul 15.00pm. Apa sempat?..Then they decided to have it at 16.00pm at KLCC. Hubby ajak ikut sama. Suruh i window shopping kat KLCC. Nak buat apa ek??? Tapi, apa salahnya kalau taka window shopping tu..Hubby dropped kan then i mewindoww shopping lah you.Dalam kaki sakit - sakit tu..Last i singgah Dome..Layan Spicy Spaghetti Olio..and Latte.Sorang - sorang lagi..
My choice every time singgah Dome
and Latte
See, i sorang - sorang je...
Then at 20.15pm hubby called and told that the meeting just finished.. I cross the road, in front of the KLCC. Nak bagi tau that tak pernah amik gambar KLCC. Asyik tengok je member - member Indonesia yang bergambar depan KLCC. So, i pun ambil lah beberapa keping gambar KLCC tu.

Sebelum balik, sempat lak singgah kat restroom KLCC.Kena bayar RM2.00 tu.. YA ALLAH..punyalah mahal..

Akhirnya dapat gak tunjukkan gambar KLCC ni..
Hubby sampai and OTW balik, mata macam nak kejam..Tapi tahan gak. Balik nak try baju yang dibeli tadi..Heee..window shopping dah jadi lain je bunyinya..heee..Tiring but i was so happy....

7 comments:

  1. Mcm syok jer life kan.......jln2 n makan2!

    ReplyDelete
  2. ha..ha...tengok lah badan saya kak..cam ne nak kurus.. Sign up kat Marie Franch pun tak jalan..heeeee....

    ReplyDelete
  3. Wah.. sini ada bukti betapa mahalnya bayaran ... di Suria klcc... tq3.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  5. MHps: tapi ada yang tak payah bayar. Kebetulan bilik air ni dekat dan kaki saya dah sakit.so masuk je lah.

    TQ BS b my follower.TQ for the infos too.

    ReplyDelete
  6. salam yan..pertama kali singgah ni..selamat berkenalan.Orang muda mmg kuat stamina..tak cepat penat.Cm ni dah veteran jalan sikit dah semput hehe.Ceria-ceria selalu:)

    ReplyDelete
  7. Cm, tq for coming. dulu suka bc blog awak.tp masa tu belum ada blog lg.

    saya pun dah tak berapa kuat dah..back bone prob.nnt saya follow ye

    ReplyDelete

cliks..cliks