cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Sunday, November 21, 2021

Rentas negeri? jom gather2.


ni cerita dah lama dah. 
cerita masa kita memula dibolehkan merentas negeri. 
i pulak tidak lah ke mana2. 
tak balik negeri pun sebab mymommi pun masih dalam eddah. 
jadi memang tak boleh lah nak balik Johor. 

but since mymommi berpantang di rumah lain maka CikRah yang duduk di JB datang lah melawat mymommi di Subang Bestari. 
sorang adik dah datang maka the others like me and my brother pun berkumpul lah kejap di rumah mymommi. 
kebetulan Chef Ciju and Cikti meneman mymommi waktu berpantang tu lah. 


seronok bila dapat bersama2. 
rindu pada adik beradik kan. 
kalau dulu diarang akan ke rumah i di Shah Alam. 
since mydaddi meninggal n mymommi stay kat Subang Bestari then pkp yang tak berpenghujung maka almost a year kami tak berjumpa. 
tak gather2. 
tak makan2. 


ahli keluarga pun bertambah bila ada sikecik ni. 
the youngest in the family at this moment. 
lahir sebulan then mydaddi pun meninggalkan kami. 


abang ifan memang suka menyakat. 
cek kak kecik ni pulak takut dgn orang. 
melalak je lah dia. 


dah lama tak jumpa Abang Akhtar ni. 
dah makin bijak. 


after so long tak jumpa. 
memang rindu2 nak peluk2. 
Video call tu memang sentiasa lah kan. 
tapi lain kan bila boleh jumpa, 
boleh borak. 
boleh gurau2.
gelak2.


sikecik memang jadi tumpuan. 
semua orang dah pegang dia.
nak dokong dia. 
tapi dia yang takut orang. 


ini lah wajah kesayangan kami. 
dah menyendiri. 


dapat lah berkumpul kami 5 beradik. 
seronok rasanya bila dah terlalu lama tak gather2. 
jadi food lah menambah erat our bonding. 
makan sama2. 


i datang kuih ni i bawak. 
tetiba teringat kat mydaddi. 
favorite dia. 
suka sangat makan dengan GULA TIMBANG/GULA MERAH. 


sebelum datang  i made this. 
Beef Qemma Chana.


nak makan dengan Roti Canai yang i buat. 
petang sikit kita gorengkan roti canai. 
i made frozen ROTI CANAI. 
bawakkan ke sini so later2 depa boleh makan. 


Cikrah belikan Ayammas. 


got 2 flavors. 


steam vege. 


chef ciju bikin LAMB STEW. 
sedap sangat. 


HERB RICE. 


ada PETITE BUNS boleh cicah dgn stew. 


ada lagi extra roti ni. 


then petang Chef ciju gorengkan CEKODOK PISANG. 


ada yang sempat keluar kejap dan belikan McD coffee. 

i cant stay overnite here. 
kalau ikut kan hati nak lagi lama sembang2. 
tak tak boleh lah. 
ada hal yang perlu diuruskan. 

tapi yang penting dah dapat lepaskan rindu. 
dapat gurau2.
rasa bahagia. 
insyallah dipanjangkan umur boleh jumpa lagi nanti. 
AMEENNN...

14 comments:

  1. alhamdulillah...makan besar satu keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah.. actually ni tak besar mrhanafi. tapi bersyukur bila dapat kumpul2 tu.

      Delete
  2. Alhamdulillah. Seronok dapat jumpa adik beradik. Semoga takde PkP dah lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah. mudah2an.. we have to move on. tak sanggup lagi dgn pkp.

      Delete
  3. Alhamdulillah, comel ahli keluarga baru. sedap nampak daging Qemma Chana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye. so cute. dah lama tak ada baby semua suka.
      alhamdulilah. tak pernah guna chickpeas tu. first time buat.

      Delete
  4. Alhamdulillah, seronoknya dapat berkumpul dgn ahli keluarga.
    Food semuanya ohsem ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul PH. memang ditunggu2 lah.
      food apa yg terdaya masa tu. syukur.

      Delete
  5. Jenuh saya cari kat sini rupanya Lamb Stew tu. Kuat tul baunya. Kan dah lapar semula huhuhu

    ReplyDelete
  6. Sedapnya semua makanan tu.
    Baby PKP…tak biasa jumpa orang tu kak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye. baby PKP. mmg tak jumpa org. Maklumlah tgk muka mak dia 24/7 sejak lahir sampai la. mmg susah lah nak dgn org.

      Delete
  7. Bertemu adik beradik berkumpul beramai-ramai merupakan kebahagiaan yang tidak boleh di tukar ganti. Semuga semuanya berkumpul 1 hari nanti

    ReplyDelete
  8. Adopt full aluminium alloy panel structure, anodized surface process, ultra-narrow frame, rounded corner design, fashion and beautiful appearance
    4mm tempered glass with anti glare 3.Advanced IR 20 touching technology.
    The OPS host module adopts plug structure design, internal Inter standard 80pin interface, without any external power line and signal line, which is convenient for inspection, maintenance and upgrade, and achieves the aesthetic effect of the machine
    Front side interface: Public USB*3,Touch-USB*1,HDMI*1
    Front 8 buttons: POWER ,Input ,Menu, V+, V-, ECO, Home, PC-POWER(Power button for OPS PC only)
    Front side speakers, Prevents noise distortion due to embedding


    INTERACTIVE LED FALT PANEL

    ReplyDelete

cliks..cliks