cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, November 30, 2021

Berkunjung ke rumah CikTi di Gombak




Last Saturday i ke rumah Cikti di Gombak. 
rasa2nya sekali pernah ke rumah cikti ni. 
kenapa i tak kerap ke sana.
semuanya sebab Cikti dan family yang sentiasa ke Shah Alam. 
jadi kami lagi seronok kumpul di Shah Alam. 
almost every week she will come. 
dari mula kawin till anak dah 3.
my house ni macam markas la. 
hehehehe
tempat kumpul sedara mara dan adik beradik. 


she did the renovation to her house. 
so ingatkan once all ready dia nak buat house warming. 
but unfortunately COVID melanda. 

so postponed je lah. 
till last Saturday Cikti mengajak ke rumah dia. 
since dia ada baby so nak masak2 tu a bit hard for her. 
so me n chef ciju lah yang seronok2 memasak then bawak ke rumah dia. 


Chef ciju made this SAMBAL GORENG NEKMINAH.
tak jemu2 kan. 


then i made this RENDANG AYAM..
i guna ayam organic. 
ayam makin mahal kan. 
adoiii..


cikti gorengkan AYAM GORENG ni for mymommi. 


dan SAYUR CAMPUR ni. 


cikti nak ada masakkan INSTANT NASI IMPIT.
so tak payah lah i merebusnya. 


chef ciju masakkan sikit NASI MINYAK. 


tgh makan nasi baru siap tanak. 
so kena ambik gambar lah kan. 
tadi tak lengkap tu. 
hehhheee


yang dimakan dan kelihatan di sini. 
tambahan makan tu tak nampak lah pulak. 


Chef Ciju buat kan ni gak. 
CINNAMON BABKA.


saje nak tunjuk alas meja cikti ni. 
alas meja yang we all belikkan di HO CHI MIN.
tetiba rasa nak travel la la ni gak. 


moh kita abadikan picca2 di sini. 
Abang Luq happy je lah makan apa yang dihidang kan tu. 


tuan rumah tgh menunggu cake yang tak kunjung tiba. 


sebenarnya tak cukup quorum hari ni.
i tiba dulu sebab datang hanya berdua dgn Abang Luq.
Abang 'Im tak boleh ikut sebab busy study nak exam.
Abang Ifan pulak tak boleh poteng kerja kat kedai ibu. 
the rest tak datang2 lagi.
so kita makan sendiri je lah.


tuan rumah yang paling kecoh. 


then baru lah sampai the cake. 
Cikti ordered dari Bangi. 
cake Chef Ciju masih dok dalam peti lagi masa ni. 


beli MINI TARTS gak. 


cantik2 tart dia. 
i makan sikit je pun. 
tak lalu dah masa ni. 
kenyang. 



ni pun makan separuh je. 
all cheesy one. 
not fond sgt lah.


nak balik dah. 
takut nak balik malam sebab i rasa ngeri dah nak drive malam2 then hujan lak tu.
even bukan i yang drive.
still kurang suka. 


duta pintu.


Mamat tu nak ikut balik. 


kita bye2 je lah ye Abang Akhtar.
seronok bila tengok ada orang mai rumah dia.


Byeee..
insyallah nanti ibu datang lagi rumah Abang Akhtar.
tapi bila lagi tu tak sure lah.

Alhamdulilah dapat kumpul2 even tak semuanya ada.
Alhamdulilah dapat makan memacam.
ALHAMDULILAH semoga ukhwah kami terus diberkahi ALLAH.

12 comments:

  1. Replies
    1. oo NA suka ye. anak sedara akak dok ngap yg chocolate je dia.

      Delete
  2. alamak...SA si peminat tart dah nampak tart la...aduhhh..ok lepas 2hb nyer check up bleh pi cari tart

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke SA. akak pulak sebab rasa cheese tu jd kurang sikit. makan tu makan lah. but not really fond of it.

      Delete
  3. Seronok jadi keluarga/kawan Sis Yan.
    Menu makan-makan selalu sedap-sedap belaka hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallahh u also my friend. just tak pernah jumpa je kan. mana tau one day kan. hehehee..

      Delete
  4. rindu suasana berkunjung kat rumah sedara mara :D
    btw follow sini!

    ReplyDelete
  5. Singgah sini sattt.. sedap2 menu bikin terliurrr

    ReplyDelete

cliks..cliks