cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, April 13, 2018

Silverspoon International Collage



March 20, 2018 Abang 'Im memulakan study nya in Culinary Arts di Silverspoon International Collage. 
Selepas dia bertapa di rumah selama setahun lebih. 
enjoy sakan dia. 

Tak tau kenapa dia berminat dengan this line. 
Ehhhh.. tang food mana ada masalah kan. 
hehehehe
I ikut kan je lah apa yang dia minat.

Mana tau in future nak melabur dalam bidang F&B kot. 
ada dah orang yang pakar depan mata. 
kannn.



this is the college. 
di area Puchong. 
dekat IOI Mall. 
Abang 'Im akan naik kereta dan ambik train to go here. 
kena lah berdikari. 


Memula sampai tak ramai lagi. 
terus register dan tunggu untuk pembayaran. 

Ini register memula dulu. 
like booking fee lah.
RM500.


this is the first payment. 
the course will take about 2 years to complete. 


cam ne lah Chef ni boleh malu2. 
adoiii.
nanti jadi chef ibu abah kat rumah ye..
bayar gaji tau. 
no worries. 
hehehehe


jenis yang sangat tak suka bergambar. 
like his father lah. 
hehehehe.
ada sesiapa nak datang meminang?
ini bujang pemalu.


risau sangat orang ambik gambar dia. 


lepas kami, orang lain pulak yang dapat brifing dari one of the staff. 


one of the decor dalam hall ni. 


lastly kami dapat jamu tekak. 
disediakan oleh pelajar2 this collage. 
INSYALLAH, dua'a yang terbaik buat Abang 'Imran. 
Semoga mendapat ilmu  yang bakal dipelajari. 
Semoga lanรงar hingga ke hujungnya.
Semoga hidup sentiasa diberkahi. 

8 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah. Tumpang bangga dan seronok! Saya berangan-angan salah seorang anak akan sambung study dalam bidang kulinari, tapi tak seorang pun yang berminat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah.. at least ada something dia buat selagi bergelar remaja kan.
      kami semua suka makan.. jadi elok gak lah dia ke arah tu.

      Delete

cliks..cliks