cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, April 12, 2018

Bunga - bunga berkembang di Dusun Bambu.


dulu2 suka tanam bunga.
asyik sangat.
kalau petang2 tu memang berjam2 mengadap bunga. 

tapi langit tak selalu cerah. 
Hehehehe.
since ada back bone problem ni, langsung i tak pandang dah. 
even kengkadang macam teringin bila tengok landscape orang cantik2. 

but then i rasa, why i need to susah2kan diri. 
maka taman di rumah i pun jadi semak samun.
sebulan sekali Abang Ali tukang kebun akan datang kasi bersih itu taman.
ok lah tu. 

anyway, hari ni sekedar nak menayang bunga2 yang i dapat tangkap masa i ke Dusun Bambu, Bandung. 


Bunga apa nak panggil  dia ni. 
Kat rumah dulu banyak ada. 
now dah celam celum tumbuhnya. 


ini like bunga senduduk. 
tapi jenis yang besar2 sungguh. 


ini banyak kita nampak kalau pernah ke Cameron Highland.


ini i tak tau apa nama. 
maybe sort of daisies.




rasa fresh tengok color dia kan. 


kalau kata ini bunga taik ayam pun tetap cantik kan bila dipandang. 

ka




tau kan bunga apa ni .
i panggil bunga kembang 3 bulan. 
pernah ada di taman i. 
memang 3 bulan je nyawa dia di taman i. 
hehehehe.
lepas tu jalan dia. 
nasib laaaa.


Ada lagi sebenarnya. 
tapi malas nak edit gambar2..
tengok tu punya malas. 
bukan takat bercucuk tanam.
takat nak tepek gambar pun malas. 
adoiiii..

ok lahh..
no idea sebenarnya nak upload cerita apa.
that's why i upload yang ni je. 
okkk daaaaa

6 comments:

  1. mula2 ingat bunga2 kt tmn umah akak hehehe... rupanya di bandung sana... mmg lawo2 semua color tu, even bunga rumput pun lawo kadang di mata kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak lalu lah Dana.. dah tak berdaya utk tu semua.

      Delete
  2. cantik2 belaka kak πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete

cliks..cliks