cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, April 6, 2018

Mengopi, tapi mengecewakan.



i memang suka mengopi. 
ke mana2 kalau travel pun , memang suka mengopi. 
sure carik tempat lah kalau nak mengopi ni. 


in masa i singgah di Pacific Coffee di Setia City Mall. 
the coffee there, wow..
Love it. 
the cake pun superb di tekak i.


tapi sebenarnya sebelum tu me and my partners went to Jamaica Blue's Cafe.
Food dia sangat kurang menepati tekak kami. 
kekurangan rasa. 
plus this cafe, masa ni kami jumpa lipas berkeliaran di meja kami. 
sehinggakan kami beralih meja. 


the bread toast dia i suka sikit. 


then i took scone dia. 
pun tak sehebat rasa di Teapot Deli, Shah Alam. 
Ini kira not worth the money lah.


then kami mengopi di D'Palma Cafe , SACC Mall. 
We took Pulut Kuning. 
But the rendang nya macam dah nak basi sikit..
still boleh makan lah.
cuma dah lain sikit rasa dia. 


ini cekodok bilis.
siap kami pesan jangan buat besar2. 
kecik2. 
sebab last time makan, besar2 sampai kan macam tak masak. 
a bit ok lah. 


ini suasana waktu petang di D'Palma. 
Tak ramai orang datang ke sini waktu ni. 


Pudding Roti yang kami mintak pun kurang mengembirakan hati kami yang jenis kaki makan ni. 
Hope they can do something lah dengan menu depa ni. 


muka frust ni. 


Memang rasa sedih bila apa yang diinginkan tak terlaksana. 
but still ALHAMDULILAH..
dapat makan. 
cuma kita rasa sikit kecewa lah kan. 
Harap2 di masa akan datang, depa Improve lah. 
Bukan tujuan merosakkan business orang. 
tapi kenyataan dari orang yang makan dan membayar harga makanan tersebut. 
pengakuan jujur lah kiranya kan.

8 comments:

  1. Replies
    1. Dah dear.. br td pg sampai. Masih mamai2 lg.

      Delete
  2. Assalam kakak. Masih di Kashmir? Mengopi bestkan? Tapi sejak sy mula plan berdiet, sy dh berhenti mengopi. Tapi feeling dapat kopi tu susah nak gambar. Memang rasa down bila tak dapat seperti yang diinginkan. Kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah balik laura. Betul sgt u ckp. Coffee kena pada tekak baru umpphh!!

      Delete
  3. x sakit perut ke kak lps mkn pulut kuning tu?

    ReplyDelete
  4. sbb tu lah edy jenis yg klu mkn kedai tu, kedai tu jelah dia pegi sbb dh tau ngn masakannya... cuma kadang kita jemu lah... tp nya bila try tmpt lain n tak memuaskan hati, kita akan pg tmpt yg biasa jgk akhirnya hehehhe

    ReplyDelete

cliks..cliks