cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, March 5, 2018

Ke Kuala Selangor


Cerita semalam. 
Dalam 1.30pm cam tu dah keluar.
asalnya nak isi perut je. 
lunch. 
tapi masa tengah lunch tu Hubby cakap meh le kita ke Kuala Selangor. 
Aduhai. 
Sebenarnya malam tadi tu kami dah ke sana. 
ada wedding. 
tengahari ni nak ke sana lagi. 
apa halnya?
dia dah janji dengan kawan dia yang semalam malam tu lah nak ambik kacang yang dia tempah dari kawannya.
aduhai cik abang oiiii..
sanggup betul dia. 
i kata kat dia lah, why not kita ambik je minggu depan.
coz next week akan ke Kuala Selangor lagi sebab ada wedding lagi. 
Dah 2 minggu berturut2 ni balik ke Kuala Selangor tu. 
Tapi dia kata, eh, tak boleh. 
kesian kawan dia ni nanti nak kena buat lain untuk kita. 
Aduhaiii..
Payah jugak kalau orang terlampau bersimpati ni. 
Tak nak lah bebel2 tengah panas tu, i pun ngikut je lah.
menuju lah kami ke Assam Jawa tu. 
tiba rumah orang tu, tak pulak keluar rumah, tak angkat phone, tak reply WA.
hati wa ni pun sudah panas dah ni. 
hehehehe.
Cuaca memang lit2 panas. 
then kami decided nak balik je lah.
seemed nobody at home. 
tak de rezeki. 



kami menuju ke area Sungai Buloh. 
i told Hubby macam nak beli udang je. 
Nak masak Sambal Goreng NekMinah for kenduri aqiqah my new nephew next 2 weeks INSYALLAH.
jadi baik beli je dulu udang.

Tak nak beli kat Pasar Mak Datin Seksyen 6 tu lah. 
tapi sebelum tu, kami pekena dulu Cendol ni. 
Condole Istimewa Tepi Masjid, Sasaran namanya. 
Dah ada kat situ almost 70 years dah. 
Zaman Hubby kecik2 selalu ke situ. 
Memang sedap weiiiii.
cuaca panas2 kan.
Puas hati. 


stall kecik je. 
tapi duit tu i rasa berkepuk kot. 
Memang balik India selalu lah tu. 


then bila dah tak jadi dapatkan kacang tu tadi, lepas menyendol, kami terus ke Bagan. 
Dapat ni haaahh..
Bosar2
Sekilo RM28 je you.
Hubby beli 5kg.


memang puas hati.
balik i pack kan siap2. 
satu pack dalam 10 ekor. 
i dapat dalam 13 packs. 
pergghhh!!!
memang sedap lah nanti Sambal Goreng NekMinah.


then beli ini gak. 
Ikan tenggiri. 
Sekilo dalam RM27. 
Pasar Mak Datin rasa2nya dalam RM 48 last time i beli. 
yang ni memang puas lah.


dari jauh je i tangkap. 
Bau dia ya ampun..


tak balik lagi. 
singgah pulak ke Pasar Malam Ijok.
Beli Pecel. 
Dinner kami. 


How to go to Bagan tu.
Ikut je lah yang macam ni.
U all google maps. 
Cari Cendol Istimewa Tepi Masjid Jamek, Sasaran.


Lalu depan 7 Eleven tu, masuk ke bahagian belakang kedai. 
terus je sampai lah you ke Bagan tu. 
So good luck ye..

18 comments:

  1. nak carilah base on google map akak bagi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Ann.. cari je cendol tu dulu then bagan tu belakang je. Tanya je lah org2 kat situ.

      Delete
  2. panas2 sekarang nih seronok dapat pekena cendol

    ReplyDelete
  3. Inilah namanya lain dicari lain yang dapat...tapi taklah juga jadi perjalanqan yang sia-sia, kan Yan? :)

    ReplyDelete
  4. fresh betul udang tu..my faveret walau alergik seafood.hihi
    panas panas pun jauh juigak perjalanan kak yan tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau u mkn udang fresh, sure x alergic dear.

      Delete
  5. bestnya jln2 kuala selangor kak... cendol tu sedapnya, dana suka cendol jenis yg simple gitu.... pastu ngn kidney bean dia beso2 puas mkn...

    beso2 udangnya kak, udahla gila murah sekilo tak sampai rm30 itu mau klu kt psr biasa berapa rm lah sekilo kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama cam akak dana. Akak pun uka cendol yg simple.

      Udang ni mmg best Dana. FRESH

      Delete
  6. Geramnya tengok ikan ngan udang tu AE. Kat sini ikan enggiri tak dapat dah Rm2 henggit sekilo kan. Rasa dan dan ni nak pi Bagan jugak. Saya jarang sangatlah ke area sini. Pernah dengar jugak pasal ikan fresh ngan murah kat sini. Tp biasalah nak mengajak org lelaki ni kadang kadang bukannya senang....

    Mmg sedaplah pekena cendol di musim panas sekarang ni kan. Tapi saya kena pantanglah...tgh batuk pas tu serak pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhhh.. jalan2 ke sana2 nnt tu boleh je singgah Hainom.. mana tau kan.

      cendol is always the best.

      Delete
  7. tetiba rs nk terjah kuala selangor skrg jg kak... lama jg x jejak kaki ke sini...gerammmm je tgk udang tu

    ReplyDelete

cliks..cliks