cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, March 14, 2018

Paramount Cafe, Vista Alam, Shah Alam


salam buat semua..
i tenggelam kejap.
kejap je yeee..
soo busy you.

kerja lah, 
urusan diri lah.
urusan keluarga lah. 
memacam.

hari ni lari kejap ke KL.
bukan lari lah..
naik kereta. 
heeeeee.
pegi picked up our passports. 
nak ke mana tuuu?
ahaaaa.
tunggu yeeeee.


tapi hari ni tak nak cerita pasal passport, 
pasal nak ke mana ke,
hari ni nak cerita pasal one cafe yang i baru masuk. 


Hari yang sangat panas. 
Jadi lepas balik dari KL tadi tu, Mona, ajak i ke satu cafe ni. 
I ikut je. 
dia dapat review pasal this cafe. 
Paramount Cafe.

so she baca the reviews and now wanna have the experience.
sama tak review orang dengan review dia nanti. 


kawasan Vista Alam ni tak lah pack sangat kawasannya.
jadi parking is not a big problem.
lagipun once we arrived back in Shah Alam almost 5pm.
So parking dah banyak lah.


i wish it happened to me..
so moh kita tengok keadaan sekeliling ye. 
sebelum makan lah kan.


bersih.
cantik.


tak ramai orang waktu ni. 



counternya. 


ruang kalau nak merasa all the puffs. 


jom pilih food.


cantik
simple je.


Mona pilih Mee Soup.


bosar sungguh bokas Mee Soup ni.


laaaaa..
cinoni je. 


pilih air ye..


i took the cold one, 
Mona took the hot one. 
Caramel Machiato Coffee.


I took Aglio Olio. 
But i feel bit frustrated dengan rasa kupang tu. 
tawar setawar tawarnya.
i thought satu je.. 
rupa2nya ke empat2 nya sama. 
so i ate one, the other one i gave to Mona to taste. 
then the other 2 i tak makan.
but i cud feel the texture of it.
then i m sure, memang tak fresh langsung. 
LANGSUNG tau. 

I is sedih you.
i believe kalau u all orang Johor dah pasti biasa sangat dengan kupang kan.
cam ne rasanya? 
fresh sangat kan..
even u letak dalam fridge then masak on the next week nya still rasa sedap kan.
ini memang lah.
macam kapas.
tak tau lah kalau memang rezeki i rasa yang macam tu, orang lain tak.
tak pe lah. 
nanti jangan order lagi yang macam tu kalau makan kat sini. 


then kami ada gak ordered this. 
churros. 
orang lain memang suka sangat makan bendaalah ni kan. 
so i pun teringin lah.


i took yang ada nuttela dan peanut butter. 


tapi i m not so sure.
apa kah memang churros ni rasanya cam ni.
hehehehe.
nanti nak suruh Chef CiJu masakkan for me. 


tapi kasi makan je lah sampai habis. 
ALHAMDULILAH..
then terus balik rumah..
nak tengokkkkkk..
this is my review lah.
maybe food yang lain sedap kot. 
just i yang salah buat pilihan. 
maybe.


ni.
omel ni.
omel yang besar dah tak de kat rumah.
yang ada yang ini je..


geram nak gomol2.
penyejuk hati. 
MASYALLAHH..
tapi i is rindu omel besar.
windu sewindu - windunya..
hua,,,hua..

8 comments:

  1. kadang2 makanan hipster2 nih nampak sedap tapi rasa kurang sikit
    hehehe
    tak tahu lah sebab tak pernah makan dekat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Hans.
      tapi kita kena lah ikut peredaran zaman kan.
      sesekali tak pe lah.

      Delete
  2. bertabahlah kak yan.... lps ni jgn dtg lg hahahaha #gurau

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau datang pun maybe tahun depan kot.
      hopefully ada perubahan.

      Delete
  3. alahaii baby.. lena nya dia..mimpi apa la agaknya..
    semoga membesar menjadi anak yg soleh..

    ReplyDelete
  4. paramount ni yang ustaz ebit lew tu punya ke? baru terasa nak mencuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. My fren cakap ye dia punya. Tp u still can try. Mana tau beza citarasa kan.

      Delete

cliks..cliks