cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 20, 2012

Our Lunch and SD II - diet lah sangat..

Dah lunch semuakan.. Now pun almost nak tea time lah pulak. We all just did in awhile. We all under diet scheme. kununnya.. beriya - iya.. then Chef CiJu went to market this morning. Terus masuk kitchen.. Jom tengok apa she cooked for us..
Ikan Sardine yang direbus first then baru di goreng garing.
Ikan Siakap Masak Masam Manis.
Yang ni sure some of u not really familiar. Sabahan maybe tau kot.. Ini isi dari sepit ketam. Siap dikopek. Hubby beli masa ke Kota Kinabalu. Ada 2 3 packs. So, Chef CiJu suka goreng je.. Sedap.. Kalau nak sedap lagi biar pedas sikit.. 
Telur Dadar
Pak Choi Goreng. Sayur kena ada lah kann..
dan ini Miz Siti yang buat. Sambal Tahun. Bahan dalam ni semua Seafood.
dan ini lauk semalam, Chicken Curry.. Tapi masa makan tadi nobody touched.. Sebab semuanya layan seafood.. Simpan lagi lah jawabnya.. Besok pagi buat lempeng, boleh lah cicah.. Sedap kann..
and we all guna brasmathi. Dah lama tak guna beras wangi.. Almost 6 to 7 years. 
Air Lychee. Yang tang minuman waktu makan ni je still susah nak ubah.. The family still suka minum air manis dan sejuk. For me, i prefer Hot drink.. 
Lastlyyy, sebelum makan tu semua tadiiii, jangan lupa ye SD II.. take 30 minutes before yr heavy meal.. Heeee...Kunun - kunun semuanya berdiet... Emmmm..kita tengok je lah nanti result nya. menjadi ke tidak.. Dua'a kan i success yeee.. Kalau tak, buat rugi anak tekak je.. 
***************************
Volume 7, Book 69, Number 487 :
Narrated by Ibn 'Umar
'Umar stood up on the pulpit and said, "Now then, prohibition of alcoholic drinks have been revealed, and these drinks are prepared from five things, i.e.. grapes, dates, honey, wheat or barley And an alcoholic drink is that, that disturbs the mind.

48 comments:

  1. Along anak kakcik tu pun minum SD ll... Nampak adalah turun berat badannya... :)

    ReplyDelete
  2. INSYALLAH kak.. Katanya kalau tak amik nasi lahh...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. I never take anything dear.. this is the first time.. just ada pegi Marie Franch je.. Tak tau lah apa result nya nanti..

      Delete
  4. Kalau result ok
    Let us know...ye
    Teringin nak kurus juga

    ReplyDelete
  5. Amboiii Kak Azian... meleleh air liur saya... tapi kat mana beli isi ketam tu... banyak kali pi KK tak pernah jumpa pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee... kat airport.. selalu Hubby bawak balik.

      Delete
  6. me penah try sd11, tapi satu tin je, ada gak trn 2 kg tapi sbb tak than godaan nasi..leburr..hihihi

    ReplyDelete
  7. Ziyan..nnti kembara KK ole olenya isi sepit ketam ye!!!

    ReplyDelete
  8. Nampak tempe dalam Sayur Lemak tuh. Sedapppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal tahun kena ada tauhu and tempe.. kalau tak, tak jadi lahh..

      Delete
  9. Oooooo diet rupanya kakakku... ;) good luck, dear..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...kunun2 nya lah dik nun.. Mudah2an lahh..

      Delete
  10. Ada dgr jgk psl sdII ni...nnt u update lah ye..nk tahu bagus btl ke...nnt blh try :-)
    Btl ke tak blh mkn nasik? Aiyooo berat ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah lah.. i just cuba je.. hopefully menjadi.. lagipun i jenis yg kurang makan nasi.. so ingat macam boleh lah.. but i jenis kurang minum air masak.. itu lagi payah..

      Delete
  11. chik na pun terpikir nak ambil SDll...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah.. tapi kena banyakkkk minum air masak lahh.

      Delete
  12. makin ramai amek SDII ni..actually i member tapi tak aktif pun hehe.. i tak amek SDII, i penah try alpha lipid..anyway, kalau soal makan,jangan tolak..heheh..diet diet jugak tapi makanan2 kat atas ni mmg mengecurkan air liur..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mmg minum Alpha Lipid for my back bone. ALHAMDULLILAH.. it helped me a lots. now saje2 lah pulak nak cuba SD II.. tgk je lah nanti.. hee

      Delete
  13. selamat berdiet kak..... tapi bila tgk menu2 kat atas tu... cam remy nie mampu ker nak berdiet?? he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau lah remy.. try very hard.. INSYALLAHH..

      Delete
  14. sedap2 semua lauk tuu kak !
    ekke semoga berjaya dengan SDII kak , saya dah berjaya dgn HERBALIFE .. alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  15. rasa nak try SD ni jgk lah.. tapi saya kurang disepelen...

    woaaahhh, menu sangat the awesome one..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee...cuba.. cubaaa.. INSYALLAH lah. tak tau lagi result.

      Delete
  16. semua menu2 akak tu superb, kalu dana mmg tak blh diet lah ngn menu sedap2 tuh hehehe... akak ada resepi sambal thn tu ke? dana penah dgr tp tak penah jmpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana akak rasa akak pernah buat N3 pasal sambal taun ni.. nnt akak check ye..

      Delete
  17. kakyan saya pun nak try buat sardin rebus & goreng. mesti sedapkan..

    ReplyDelete
  18. Waah tgk lauk pauk yg dimasak tuh..sedapnyaa.. susah diet. kalau tgk makanan cam nie.. :)

    ReplyDelete
  19. Nanti Aina nak try jugak Alpah Lipid tu bukan apa duduk rumah bertingkat2 bila berat dah bertambah tercunggap2 nak sampai rumah. Boleh pingsan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now akak more tu Alpha Lipid itself. not yg SD II tu.. tak larat tekak dan badan.

      Delete
  20. sedappnye menu2 kt atas tue...buat sy lapar dah hehe

    ReplyDelete
  21. As salam kak yan,

    Kalau Marya lauk gini tak jadi diet terus...lupa dah... sedapnyeee... tak tahu nak pilih mana... :)

    ReplyDelete
  22. akak, sedapnya sambal tahun tu kak...feveret saya tu...nampak sgt tekak jawa kan saya ni...ekekek....

    akak, kwn saya pakai SDII tu, dia dah susut sekarang ni...tapi at the same time dia gi gym jugak..mmg nampak susut byk dah dia sekarang ni....


    gud luck ye akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal taun mmg favorite org jawa.

      susut ni mmg mencabar.. nak kekal susut pun sangat lah mencabar.huuhh

      Delete

cliks..cliks