cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 3, 2012

Kiddos and Papa Johns Plaza Shah Alam

Gambar terperap tapi sayang nak delete.. Biasalah kan as a blogger camera memang tak leh berenggang.. snap photos bagai tak ada masalah.. petik je lahh.then transffer to hard disk..tak payah kata jadi blogger, masa tak active dulu pun i memang suka bergambar. but then once umur meningkat, nafsu berphoto - photo ni agak kurang. Lebih suka dan teruja mengambil photo.. camera pun letakkan bahu mengalahkan reporter.. heee..welll, that's me. PASSION and SATISFACTION.. who cares, right.. i punya camera some more.. bukan pinjam.. heeee.. well, bukan nak cerita camera.. nak cerita pasal photos yang dah terperuk dalam my hard disk and dah put in a draft pun. Cuma belum masa time nak sembang.. 

Ini kes masa dah tak dak bibik mystery i tu lah.. once back from school 'Anak - anak Sidek' sure menjerit kelaparan.. pulak tu Chef CiJu gantung periuk.. sambil buat groceries kat Giant, Plaza Masalam, we ate at Papa Johns. First time masuk after few months this outlet opened.  Jom tengok apa we all, waitttt.. just the kiddos yang menjamu selera.. 
dulu kalau tak silap KFC punya outlet kat sini..
nampak tak ramai customers.. i noticed lebih ramai staffs dari customers. hee.. and you know the staffs bersembang mengalahkan customers yang ada. punya lah kuat. cukup tak comfortable.. anyway, i  took set for the kiddos. 
ada regular yang ni, 
another regular yang ni,
got free yang ni
and set of potato wedges.
also come with the set of benda ni..
and 3 pieces fried chicken..
and this..
plus 6 carbonated drinks which i really dont like but not the kiddos.. well, i bagi pelepasan.. depa pun tak melepaskn peluang.. i memang avoid kids drink carbonated drink especially for those yang nak amik exam.. i just let them drink once awhile or (MAYBE MASA I TAK NAMPAK APA DEPA MINUM MASA LEPAS DARI CLASS....eeemmmmm..but then bila balik ada lah reporter yang sampai kannn)...ye lahhh.. fitrah anak - anak kannn..try educate the kids about this drink.. i nak depa sihat once they touch at the age of 40ties..free diabetes.  INSYALLAH...
seeeee...this little oneeeee....so laparr..
i tengok je plus minum coffee.... Let them enjoy the food.. and then all licinggggg..MASYALLAHHHH..that's my kiddos. tak akan melepaskan peluang once berjumpa food.. heee..
********************************************
Volume 7, Book 69, Number 497 :
Narrated by 'Abdullah bin 'Amr
When the Prophet forbade the use of certain containers (that were used for preparing alcoholic drinks), somebody said to the Prophet . "But not all the people can find skins." So he allowed them to use clay jars not covered with pitch.

48 comments:

  1. Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. anak2 saya dato, apa saja yg ada depan mata sedap..licing..

      Delete
  2. baguslah kalau licin kak yan..tak membazir..tak pernah lagi cuba papa john..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya mmg licing . tak perrnah tak habis.. heeee

      Delete
  3. hehehe seronok betul... tp kan pizza kt papa johns mmg best kak, n yg paling sedap dia nyer yg mcm bread stik tu kak, sedap sgt bile cicah ngn sos cheese dia... terus teringat2 hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss..bread stick tu akak rasa sikit..the little one tu mknnnn...masyallahh..sedap jee..

      Delete
  4. wahh..tgk org yg makan pon dh menyelerekan..blom makan lagik..hehe

    ReplyDelete
  5. saya dah try macam2 pizza..papa john..shakeys..pizza hut..domino...tapi pizza domino jugak yg paling saya berkenan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U same like mee..dominos is the best for my tekak...

      Delete
  6. papa john pizza memangG sedap,penah makan kat times square

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed..akak pun first time msk..then anak je yg mkn..

      Delete
  7. tgk satu gambar, satu titik air liur menetessss... hehehe

    ReplyDelete
  8. Allahuakbar...betapa penuhnyer kasih sayang akak digmbrkan dlm entry nie..semoga izwa akan menjadi ibu seperti akak juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah.dear...of coz we will do the best for our kids kann..u too my dear..

      Delete
  9. wah tukar wallpapaer gak. suka tengok budak2 ni makan. kalau ajwa, makanan tak sampai kat kepala lutut tak delah dia makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boring lahh..tu.yg tukar..

      Ajak je ajwa duk umah I...sure gemuk.

      Delete
  10. kids kita nie, bila bagi pelepasan...
    memang selera tul dorang amik opportunity nie kan sis hehehehe...
    sronok tgk anak2 yg selera makan...
    kita yg tak makan pun rasa kenyang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kann..kengkadang kesian gak..tppp..kena bkeras sikit..

      Diarang mmg selalu bselera..

      Delete
  11. anak2 saya juga suka makanan macam ni
    tapi saya sendiri lebih kepada makanan tradisi

    ReplyDelete
  12. Hehe..memang nampak sedap. Tapi saya tak pernah makan kat sini

    ReplyDelete
  13. PN.ZIYYAN ADJUSTKAN SIKIT COLUMN KANAN TU...DIA SUDAH LANGGAR GAMBO GAMBO SAYA...BACKGROUND TUKA WARNA HIJAU...TAK SIAP TAK LEH BLANJA NASI ARAB !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okkk..okk..nnt yeee...tgh migraine gilaaaa...

      Delete
  14. wow, yummlicious, had been to plaza shah alam tapik tak penah nampak plak ade papa johns... bukan kat Plaza masalam ker....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plaza Masalam and Plaza Shah Alam adalah plaza yang sama..papa johns ni kat tpt KFC lama..

      Delete
  15. berselera depa makan kak... best nya dapat ibu penyanyang mcm kak yan nie.......cam ibu remy jugak...... apa nak mkn semua mak masak...... rindu nyer.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remy, itu lah kasih ibu..sapa tak sayang ibu kann..

      Delete
  16. bestnyer makan ramai-ramai...banyak menu pulak tuh, rasa macam nak join jer, hehe..

    ReplyDelete
  17. yay yay yay saya dah masuk 40 tapi tak de diabetes sbb saya tak minum air bergas... hu hu hu... sebenarnya air gas tu, rasa-rasa jer boleh, nak minum tak berapa suka... saya belum try kat papa john tapi rasa macam tak nak try lah pulak.... hmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. p/s Nekcik bagi komen macam marah bebeno.... hu hu hu

      Delete
    2. boleh lahhh.. i rasa ok kot.. anak2 makan seddap je..

      Delete
    3. ha..ha...bukan marah bebeno...cayaaang bebeno sebenonya...kan..kan ziyyan..lpas ni kita makan ye..insyaallah....teratak dah cantik dah!!!

      Delete
  18. dulu Alin penah makan KFC kat situ..sekarang dah lain

    ReplyDelete

cliks..cliks