cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 8, 2012

New Shopping Mall - Setia City Mall and meeting silent reader

Guys (geng kaki shopping or window shopping), i just wanna share about new shopping place. Maybe some of u who are staying  in Shah Alam or Klang know about this place. Very new.. Located in Setia
Alam, that is Setia City Mall. Belakang rumah i je u.. Well new hang out place. Macam - macam ada di sini.. Cuma, ramai Cha Ya Nun Alif lah.. Maybe coz dekat dengan Klang. Even the address kunun - kunun di Shah Alam..
tak puas hati gambar ni..i tak pandai mengadjust my camera.
 Quite a big place. Just nak share the location. 
cantik pemandangan di luar sini.. 
sambil ronda - ronda tu lah maka i terjumpa Daiso.. I asyik dengar ramai bloggers yang suka ke sini.. Apa lagi.. Masuklah... seronok gak.. cuma tu lah.. kecik ke besar ke, rege tetap RM5...emmm..i thot nak beli sudu kaca, tapi terpaksa dibatalkan niyyah nya tu. heee...
Bila dah penat meronda tu kan, terus kami cari - cari tempat makan. Tambahan pulak CiLi sudah kepenatan dan kelaparan sebab baru je sampai dari Krabi.. 
 baik pulak waiter ni offered us tangkap gambar.. apa lagi.. 
 pilih menu mengalahkan buat revision. 
jom layan menu..
 Spicy Crab Meat Linguini - RM26.50, Chef CiJu punya
 Classic Beef Lasagna - RM21.50. Cheff KoYa punya.
disebabkan tuan punya banda kelaparan i tunjukkan 2 pics di sini. Mascaporne Pesto Chicken - RM40.50
Marmalade Bread & Butter Pudding - 12.50
 Iced White Chocolate Coffee for me - RM10.90
 Mulut yang nak kena cili..
Lepas tu kitarang pun nak gerak balik. Tapi teringin lak nak tengok - tengok Elianto.. Maka ada lah yang terbeli di situ.. Layan je lah belalang..Tup - tup masa tengah asyik - memilih tadi tu, i disapa dari belakang.. I tengok orang yang menegur tu lah.. "Kak Yan kan??". I jawab, "iya, sapa ni ye"..Confused. Then senyum - senyum terus dia cakap, "silent reader'.. Alaaa..malunya i.. 
so, tak nak lah lepas peluang kan.. Orang sudi menegur kita. I terus suruh depa snap gambar kitarang. i m so sorry dear, kalau u baca my blog ni.. I forgot your name..Seronok, malu, bercampur baur you.. tetiba mak glamer. heee..tapi tak leh lawan otai - otai lah kan.. tak pe..tambah teman dari musuh. ALHAMDULLILAH.. SYUKRAN ye dik sebab sudi baca. dan terus kan sudi membaca..:-)
*******************************************
Volume 8, Book 73, Number 1 :
Narrated by Al-Walid bin 'Aizar
I heard Abi Amr 'Ash-Shaibani saying, "The owner of this house." he pointed to 'Abdullah's house, "said, 'I asked the Prophet 'Which deed is loved most by Allah?" He replied, 'To offer prayers at their early (very first) stated times.' " 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, "To be good and dutiful to one's parents," 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, To participate in Jihad for Allah's Cause." 'Abdullah added, "The Prophet narrated to me these three things, and if I had asked more, he would have told me more."

48 comments:

  1. WOW, it really nice to see you...
    btw, im looking forward to be there in a close future, seem to be so much fun there.

    ReplyDelete
  2. I means not me meeting you but the girls, she is lucky to meet you...

    ReplyDelete
  3. Tmpt shoping baru...thanks akk for the share...t trun shah alam bleh la lepak sana....selalu gak pergi klang klu dh stay shah alam....teringin gak nk perti daiso....asik dgr citer org jew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure... ada tpt lepak dah kat area sini.. akak sukaaa..

      Delete
  4. Seronok kan jumpa silent reader... dalam masa yg sama kita pulak malu2 hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu eynda.. senyum tak sudah jadi nya.. heee..

      Delete
  5. Jumpa peminat le kiranya kak yan...besttt...tiba2 raca kembang kuncup hidung...ehehehee...

    Jun jarang jalan-jalan, paling2 area kajang je...sedeyyy tapi kalau tersesat area tu boleh singgah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. terkujut akak.. tak tau nak cakap apa.. anyway rasa suka sangat.

      Delete
  6. cantik setia mall tu kak yan.....
    makanan yg kayan makan pun memang ohsem.....nampak menarik.....
    jumpa silent reader ? best nyer......

    nasib baik remy tak glamer.....
    tapi mlm tadi jumpa jugak hubby akak yg satu opis..... siap hubby dia ckp...oh nie lah remy tu ye..... sebab dia follow blog remy.... malu nyer rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik. new mall lagi kan.. tu lah remy.. terasa macam pelik dan terkejut lah pulak.. bukan fofular mana pun.. tapi really appreciate lah kan org suka baca open diary kita.

      Delete
    2. setuju kak yan......
      sekarang kalau jenjalan ada yg senyum2..... walaupun tak kenal.....

      Delete
    3. oo ye ke.. ok lah tu. fofular lah tuuu..

      Delete
  7. Replies
    1. malu teman.. anyway bertambah kawan kan namanya..

      Delete
  8. Hehehe...bestnyer terjumpa silent reader...cam retis tu kak. Saya pun kalau terserempak ngan akak, sure excited punya...jumpa ngan blogger fofular. Bila dah selalu follow blog akak, sekali terserempak mestilah excited gitewww..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee....lawak.. apa lak sampai macam retis tuuu.. ye lah.. i really hope kalau u perasan akak ni, tegur lah.. i ni tak pakai spec. maka sukar mengenal org..hee.. dah dekat baru perasan..

      Delete
  9. wow sronokkan jumpa silent readerr. sudah semestinya saya tegur kalo jumpa akak...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. ye lah.. tegur lah.. INSYALLAH kita leh sembang. akak ada problem rabun then tak pakai spec.. sure tak perasan u nanti..

      Delete
  10. haa memang best kan akk ..
    dah siap2 makan sekali jumpe silent reader ..
    dia memang selalu ke blog akk tuu
    sbb tu kenal akk ;)
    sure dia teruja juga ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.. akak mmg terkejut tau.. bila dia cakap silent reader blog akak, lagi lak terkujut. hee

      Delete
  11. Setia City Mall mmg best tapi mcm akak ckp la .. ramai cha ya nun alif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah yg melemahkan sikit. depa ni bit kiasu.. lemes ..

      Delete
  12. kalau jumpa kak yan sy mesti tegur..hehehe..tq k yan sbb selalu share benda best best dgn we all ... eh pepandai lak mewakili org lain seme..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. pls jangan malu2 menegur. i mmg kengkadang tak perasan org sebab tak pakai specs.

      Delete
  13. Assalamualaikum Azian

    tergulong bloger lama dan popular...he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Bro ROzali,

      hee. ye lahh kannn..

      Delete
  14. selamat hari raya kak..saya baru balik last thursday..seminggu tak ber blog :)

    setia mall ni pun dah dekat sangat dgn rumah saya :)
    saya suka mall ni...rasa rasanya complete..so dah kurang lah kami ke the curve/midvalley lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya...amboi.. seronoknya ye...

      betul tu. now akak lak dah join bonuslink coz of this mall. ada parkson. kalau kat mid valley & curve ada metrojaya..

      Delete
  15. Bila la agaknya saya boleh jejak Daiso ni.
    Telan air liur je la bila org sebut DAISO.
    Awatlah takdok kat kelate huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallahhh...mana tau nanti leh.singgah yg.kat sini.

      Delete
  16. Salam Perkenalan Azian,
    orang Pontian juga ya? Kampung Pontian di mana? mak akak duduk di Rimba Terjun.

    terimakasih kerana follow akak, akak pun dah follow you back..

    nanti boleh cerita-ceriti lagi ..

    Kak Azzah8
    http://nurazzah8.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...masyallahhh..sekapai kita ye..mak abah kat kg permas kelapa.

      Thanks sebab sudi follow.

      Delete
  17. Wahhh tumpang gumbira ditegur sapa oleh silent reader...

    Mmmm makanan tu sangatlah enak dipandang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah ada yg sudi kenal..

      Yess great food..

      Delete
  18. Nape ek silent reader tu macam biasa nampak je.. siapa tu azian elias?
    mmg pelik lah kenapa setia mall dan setia alam perumahan tu guna alamat shah alam, jauh tu dari shah alam... heran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakNi,

      i mmg tak penah jumpa dia.. ALHAMDULLILAH dia nak menegur..so happy..

      well, bila guna Shah Alam ni kan sure ada advantage nya.. kira big city kan,..tak sure kenapa..

      Delete
  19. salam kak yan...eh,malu nye kiter....masuk blog akak gak akhirnye...
    Saye la silent reader tuh...hehe...name penuh Nur Fazieyana...just call me fazie..
    Sy mmg suke bace blog akak...actually, saya dah terserempak ngan akak 2x kat citu, but ragu2 nk tegur..tp dah kali ketiga terserempak juga, afdal la kirenye sy tegur akak gak kn..x sgka akak, ur sister n cousins ramah sesgt...really happy to meet u..hehe..btw, this place mmg tmpat lepak kami student uitm s.alam pun...sumer ade, x sesak...hehe..last but not least, thanz sudi potretkan our memories kat cnie..hope selalu dpt jumpe akak lgi...wslam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASYALLAH.. ye ke. akak yg tak perasan kan.. anyway, thanks sangat sebab sudi tegur. INSYALLAH.. kalau disapa, akak akan balas . no worries. lebih baik banyak kawan dari banyak musuhkan..INSYALLAH.. lepas ni kita akan sering jumpa kot. coz i think this place gonna be my hang out place after mid valley, curve and sunway pyramid.

      Delete
    2. Insyaallah...hehhehe...tempat ni mmg rileks je pun...tuh yg syiok lepak..tp, nih budak uitm dah masuk, x tau la msih relaks g kew tmpat nih...
      saya selalu nmpak Chef Ciju kat area s.alam tuh...kat sacc, pasar seksyen 6...heheh..ari tuh first time jumpa akak, tuh yg teruja sgt...hehhe..my friends pun support sy tegur kak yan, tuh la tertegur nye...
      sy di s.alam ade kurang g sebulan g...pastuh abis study dah..huhu..so, insyaallah, kiter terjumpa di alam maya la kak ye.....

      Delete
    3. tu lahh.. akka pun baru pertama kali menjejakkan kaki ke sini. chef ciju je lah yang selalunya.. dia lagi kaki merayap..

      heee.. pasar tu yang kelas tu..

      tak pe, mana tau nanti2 jumpa lagi. mana tau keje kat sini pulak nanti.. apa2 pun keep reading my blog ok dear.thanks for the support.

      Delete
    4. Hehehhe...sy mmg tetiap hari bukak blog akak pun....suka tgok akak g jenjalan, mkn2...hehhe...anw, wish u all da best..hehhe

      Delete
  20. lupa nk komen aper...hihihihi. mknn kat situ mahallah, kak. takdo bajet den..hihihih

    p/s: menu gath sy tatau lagik. tgk hub nk msk aper. psl menu tuh sbnonyer k yan kne tnya org yg lebey pakar iaitu Chef Cijulah...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well..byk tpt makan kat situ..many choices lah...

      Tu lah..tak tau nak bawak.apa lagi..yg penting boleh joint or not..tu je..

      Delete
  21. akak..Nas pinjam gambar Daiso akak tau :D

    ReplyDelete

cliks..cliks