cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, September 23, 2012

Let the pictures tell the story during Gathering Glamour Raya 2012

Let the pictures cerita semualah kan..First thing yang i patut  buat masa gather - gather ni, baik tangkap gambar..kira nak buang nervous lah tuuuuu.. Nervous gak tau. Luckily almost 3/4 yang ada di gambar ni, i dah already met before..I tak nak amik gambar food this time.. i nak story mory pasal gather - gather ni..
Ati, Ain dah pernah sekali jumpa when i invited them to  m y   h o u s e   d u r i n g   2 0 1 1   h a r i    r a y a .. Makchaq and (alaaaaaa...siapa cik adik kita ni ek..Bunga Mawar kan.. so serious orang nya..) first time jumpa.. Makchaq so friendly..Seronok bersembang.. We like dah jumpa berpuluh kali.. BTW, NekCik, Makchaq kem salam..Aniessss...nanti - nanti kita sembang - sembang lagi ye.. kejap sangat leh citer - citer kann..
Acu, second time masa g a t h e r i n g   d i   T a s i k   B a n g i, Dr Hanie dah dua kali jumpa. ( my guest during 2011 raya and di Taman Tasik Bangi. Kakcik Ella, dan banyak kali.. first time masa si Bujang  sebelah tu, A i m a n   a c c i d e n t  and i visited him at the Sungai Buluh Hospital. 
Aina dah kali kedua dah, masa kat tasik. Hanis Azla, first time bertentang mata..(sorry upload gambar you all pejam mata.Ini je yg elok) KakCikkkkkk....alaaaa..like my kakak.. Manyak kali dahhhhh.... tambah - tambah sayang. Akak cantik abaya tadi tuu.. tak sempat nak pujiiii.. cantikkk.. sukaaaa...
 laaa.. i tak start makan lagi, my little one dah start dulu...
So cute depa berdua ni..jelessss..
 cik adik berdua ni pun kiut miut.. 
 Azie Azah tu i tak payah introduce kat sini lah kan.. First time dia mai rumah, i jamu Cheezy Prawn.
Dee, first time jumpa.. So kiuttt...
Acu dah second time jumpa.. First time kat tasik.

 Ayu dah 3 kali.. First time, Ayu mai ke kedai i, Kedai Canggih Plaza Alam Sentral.
 Si Manis, Iyra.. Terpaksa lah i sembunyi badan i belakang badan dia.. huuu..huuu.. First time jumpa.. 
 thanks to Tuan Rumah atas kesudian menyediakan ruang buat kita berkumpul.. JAZAKALLAHHH..
dalam cobaan nak serious.. tup tup ana dok sengih.. Ana dah second time jumpa.. Ida, first time.. Tapi kami dah amat beramah mesra di "Kite - kite je.."..Uncle Gedek yang fofular tu pun first time jumpa..
ALHAMDULLILAH.. dapat jumpa Kak/Auntie Nanie..Manusia tabah. I nak jadi macam auntie.. INSYALLAHHH..
 Ini pun cobaan nak serious.. Gara - gara Uncle Gedek lah ni..tapiii... Acu lahhhh...GAGALLLL..
Sempat lagi. First time jumpa.. then i tak hengat lahh siapa nama and blog name.. aduss.. sorry yee..(edit balik..ooo Rai)
 
'Datuk' dengan cucu - cucunya...
Lasst but not least..Sebelum balik, snap lagi.. memang menyeronokkan bila dapat berposing bersama - sama ni kann.. memory kita.. I rasa, berrposing is also a therapy kann.. sama level dengna shoppingg.. heee.

Semoga persahabatan alam maya ni dapat memanjangkan lagi silaturahmi antara kita...mengeratkan ukhwah sesama kita. sharing many things, our hapiness or even sadness. INSYALLAHH....

p/s: i m so sorry coz i tak leh nak link most of the bloggers link.. so damn tired. right after sampai rumah, terus sent Hubby to the airport.. Sampai rumah almost at 8.. so tired.. sorry sangat.. coz of excited to upload the story kat sini, i have to tinggal kan link semuanya.. Sorry again yee...

78 comments:

  1. Salam sis.. iyra da dtg komen disini.. hehe~ so, nak tau link boleh jenjalan blog iyra yek... nice pic~ lovely meeting... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey dear..

      akak dah follow, dah comment..hopefully we can meet again..

      Delete
  2. bestnya
    ayu baca satu2.. ayu tilik gambar satu2

    banyak nak tanya,,. tapi mujur kak Yan boh penerangan..
    hehhe

    tahniah semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..seemed that ayu pun ada kat situ kann,.hee

      like to share..

      Delete
  3. Makchaq..salam diterima..thanks for the sweet thoughts!!!! cu one fine day..insyaallah!!!

    ReplyDelete
  4. Thanks YAN... Suka dapat juga jumpa di saat I dah nak beransur pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too..me too..org2 yg i mmg nak jumpa n jumpa..

      Delete
  5. Jumpa akk mdm da lama kenal..ehem, kn selalu wat gathering ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH akhirnya dpt bersua muka.. happy sangat..

      Delete
  6. Wahhhh... seronoknya berkumpul beramai ramai..

    ReplyDelete
  7. besh3 kan, kak? itu Rai dari Kota Kemuning...

    ReplyDelete
  8. best nyer......
    bila nak ajak remy join sekali....he3.......
    semoga ukhwah yg terjalin sentiasa berpanjangan.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya Remy leh datang apa.. tak ada wang penyertaan. cuma kita dgn potluck je.. tak pe.. next year.

      Delete
  9. bestnyaaaa... bila kita nak berjumpa plak? teringin gak nk borakkkk panjang dgn akk hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak jumpa, at any time pun boleh.. akak ni esp waktu office hour mmg senang keluar.

      Delete
  10. dalam ramai-ramai tu kenal Dr Hanie je (kenal melalui blog je pun) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. so now, u boleh lah kenal yg lain..rata2 bila tang mengomen, sure ada some of them.

      Delete
  11. Memang seronokkkkkk sangat....

    Wanita comel yang Yan belum kenal tu namanya Rai Ourkizuna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kakk. senyum smpai pagi ni lagi..


      Ooo ok Rai. dia dgn saya penah comment2 pun. siap follow2 lagi..saya ingat dia.. cuma tak ingat blog name dia..

      Delete
  12. Gathering kt umah dato' LF ye...msh blm pernh berkesemptn utk ke sana. Every friday blk pilah utk jumpa nana, mk n ayah......indyaallah.....one day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kak..ALHAMDULLILAH kali ni saya berjaya pergi.. first time tak kena waktu..

      INSYALLAH akak boleh nanti...

      Delete
  13. meriah nampak nya ...dapat juga jemputan tapi tak boleh nak datang.. belum ada rezeki la tu

    ReplyDelete
  14. saya datang dengan isteri tapi terpaksa meninggalkan majlis agak awal kerana harus pergi ke jemputan kenduri kawin di tempat lain. kalau lewat pergi, takut khemah dah bukak. jadi tak dapatlah kita jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..nanti2 sure kita akan dapat bertemu..INSYALLAH..

      Delete
  15. Assalamualaikum Azian

    Terima kasih...sudi menyapa saya walaupun pertama kali berjumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalm Bro Rozali..

      thanks jugak sudi melayan saya bercerita...

      Delete
  16. bestnya dpt berkumpul sama2 blogger lain..

    ReplyDelete
  17. bestnyer kak kalu dpt join,.... seronok betul nengok dpt berjmpa2an ngn kwn2 blogger, dhla sume blogger tegar n senior...

    ReplyDelete
  18. Seronok betui dapat berjumpa..
    Makchaq yg cadang nak balik sebelum zohor melekat sampai pukui 3 lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik makchaq tak balik lagi. kalau tak sure tak dapat kenal2 kan..

      Delete
  19. seronoknyerrrr...kak dee je sy kenal..hehe

    ReplyDelete
  20. saya tak hadir kak yan..
    balik JB sebab mak ayah buat kenduri Haji..

    meriah majlis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke. akak tak tau lah pulak..

      majlis mmg best..meriah.

      Delete
  21. Kejap je jumpa kak yan, rushing satu lagi majlis tu pun dah lewat sampai sana tuan rumah dah kerut2 kening...hahaaa...

    BTW spageti yu merbeles...best2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe lah.. next time kita jumpa lagi ..INSYALLAH..

      Delete
  22. rmainya...uncle gedek pown ada....mesti meriah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. YA ALLAH.meriah sangat.. seronok.. lupa makan sampai kan...

      Delete
  23. bestnya dpt jumpa, bersua muka ....
    dpt invitation tapi ada hal so tak dpt attend....
    insyaAllah ada jodoh kita bertemu one day....

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH..one fine day.. i believe we can meet one fine day..

      Delete
  24. kak yan,

    seronok sangat sampai tak reti nak komen apa dah.. :) so so so seronoks jumpa sumer sahabat2... rasa bersyukur yang amat sangat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok memang.. macam2 nak sembang.. tp masa yg jadi halangan kan..sedihh..

      Delete
  25. Seronoknyaa tgk uols dpt together2.. tak dpt nak join ada majlis keluarga plak.. Insyallah..mungkin akan dtg..

    ReplyDelete
  26. akak!!! rindu bangat sama kamu... akak sihat?

    wah... syok wooo berkumpul... bila la dpt jumpa kalian semua...

    bujal tak dtg kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. windu gakkk...akak sihat. alhamdullilah..

      mmg syokk..

      alaaaa akak tak jumpa ramai org. dah mai lambat gak lah..

      Delete
  27. Assalamualaikum kak Yan, spageti tu sedap.., tp kak Yan x perasan kehadiran sy sbb ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke???sedap ke??? akak tak perasan sebab apa ek??? sebab akak rabun yeeee...

      Delete
  28. Bestnya kak yan... saya ni masih lagi tak dapat nak jumpa kak yan walaupun kak yan ajak datang ke rumah siap bgi alamat rumah lagi. Sorry kak yan, belum ada rezeki tuk kita berjumpa...

    ReplyDelete
  29. rugi pula tak dpt sembang2 dgn kak yan n ella
    sibuk kejar syahmi je kerja ati n hubby..huhu

    kak yan datang bersama aura yg besar tau ...cantik sgt!
    tak payah dah pakai spek mata lagi ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe ati..nnt2 kalau ada waktu terluang, kita sembang sakan...

      alaaa..malunya.. tak de lah cantik mana atiii.. seadanya..

      Delete
  30. meriahnya..terpancar pd pic kegembiraan itu.

    ReplyDelete
  31. ehhhh gambo kita berdua takde kan Yan...
    alaaaa..sebenarnya segan gak jumpa Yan yg vouge tu hehehe
    apa2 pun spagetti sardin Yan memang mabeles...
    ida mkn banyak banyak kali ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa ye lahhh..sebenarnya masa kita tu yg limited. masa tu nak sembang, masa tu nak makan, masa tu nak take pictures. kann.. tak pe..INSYALLAH lain kali kan..

      alahaiii..vogue tang mana lah weiiii...org lain glitter2 i pakai hitam merakap jeee..

      Ooo ye ke??? sedap ke spaghetti tuu.. YA ALLAHH.. thankss..

      Delete
  32. terima kasih byk2 sis..dee pun dpt rasakan aura k yan tau..berseri-seri dan sgt friendly...nice meeting u sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem dee..

      wow!! aura apa tu??? berseri2 sebab rasa happy jumpa semua.. semua ramah2 belaka.. tak ada sempadan.. bercerita dan bercerita.. sukaaa..nice meeting u too..

      Delete
  33. Wah mmg glamour hbs akknyer gathering raya ni..best! :-)

    Akak, sy dh berjaya buat reply to comment tu.. tima kasih byk2 yer kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..seronok sangat...


      and ALHAMDULLILAH gak u dah successful..

      Delete
  34. Salam. Amboi kakak.. Meriah gitiew...! Bagusnya la korang ni gather ramai2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam my dear.. ALHAMDULLILAH.. meriah sehingga ke hari ini. heee

      Delete
  35. salam kak..yan.lepas baca entry ni.baru tau k.yan duk bangi..sama lah kita..aty pun duk bangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aty.. dearrr akak duk shah alam lahhh.. cam ne kata akak duk bangi.. sure salah orang..

      Delete
  36. salan kak yan :)

    kak yan mesti tak kenal sy kan...heeee segan sbnrnya nak mengomen kat sni..sama segannnya nk tegur kat luar. akak nmpk ceria, suka tgk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam munna...

      eee... awak cakap akak tak kenal.. when u introduced yrself kan akak cakap, Oooo munnafendy... then u macam diam je.. tu yang akak fikir u tak kenal akak.. tapi akak tau awak ada kala comment kat blog akak.. akak ingat tauuuu...


      hidup kena ceria dik walaupun kepala kita sarat dggn masalah... buang ke tepi.. itu akak punya motto..hee..

      Delete

cliks..cliks