cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 25, 2012

Asiari for Vietnamese meal and bufday gurls.

Pernah tengok set macam ni??For those who like having Vietnamese dish, i believe ramai yang tau.. I also love this kinda food. Healthy food.. Fresh vegetables.. Masa ni i and partners went to Asiari, SACC.. Usually this is what we take and main and we share bertiga.
This  one big plate we share for 3..really make us satisfy with the portion. In fact kitarang akan full. nanti depa serve sekali dengan wrap dari tepung beras..sedapp
 plus ada gak fried chicken..not all vege lah kan.. but still very good for me..
plus ada fruit pulak tu.. Okkk.. remember ye.. Makan fruit dulu before we have our meal...Kita ikut sunnah ye.. anyway, kalau tak silap i, salah cara yang kita selalu amalkan.. meal first then fruit.. so now guys, we must change our habit.. FRUIT first then MEAL.. Sebab itu kita kalau iftar sunnah makan tamar before our meal... okkkkk...
saje je nak post gambar food tu yang i dah gigit..nampak yang jernih sangat tu.. itu lah wrap dari tepung berras tu.. i pun tak hengat dipanggil apa. makan dah puluh kali.. heee.. haruuu....
plus i akan ambil something soupy.. yang ni memang very mild.. Mee Soup Vietnam macam tu lah..
and i dah tak leh nak makan something like this.. ada bit corn starch macam tu or ada oyster sauce berlebihan. dah tak lalu kat tekak.. ini my partners yang makan...selalunya after our lunch we always take dessert. tapi everyone already full.. balik ke office je lah....
sampai office nampak one big cake dah ada atas counter.. Oooo hari ni kitarang nak celebrate bufday our staffs..
bukan yang tengah tu ya..kiri dan kanan yang sambut bufday.. yang tengah tu masa ni dah nak berhenti..so, sambut sekali lah.. kira farewell party lah...alaaaa bukan party liar.. just mengembirakan anak - anak buah lah kiranya.. ALHAMDULLILAH.. our staffs akan dapat sekeping cake kalau depa bufday.. kami tempah dari Chef CiJu jee....And everyone seemed so happy.. si tudung merah, Miz PiJa our permanent staff, si tudung oren tu jugak, Miz Husna..but now buat PLKN.. yang tengah tu dah  balik kampung.. Now we are having problem hiring staffs.. If ada sedara bloggers yang duduk di area PUTRA HEIGHT, BUKIT TINGGI KLANG, and SHAH ALAM itself, berminat nak bekerja part time or full time, i bukak this offer ye.. Call my office 03 - 55110226. Talk to Miz PiJa.. heee.. sorry ye.. terpaksa pasang iklan kat sini.. Especially now almost Back to School season..Really need the salesperson...
*********************************************
Volume 3, Book 36, Number 462 :
Narrated by Abu Musa
I went to the Prophet with two men from Ash-ari tribe. I said (to the Prophet), "I do not know that they want employment." The Prophet said, "No, we do not appoint for our jobs anybody who demands it earnestly."

28 comments:

  1. Salam. Nampak mcm best.. I pernah try Vietnam nye sup aje donkeys years ago kat Secret Recipe tak silapnya.. Selain tu tak pernah. Happy bday to the gurls as well.. And hope you dah dpt staff by now. Kalu tak I nak apply.. Hehehe. Nai @ TPJ.

    ReplyDelete
  2. Salam Nai.. heee. nakal ye.. nak keje dgn akak ye.. get ready telinga u kalau tak kena jerit kalau buat kerja main - main. hee...INSYALLAHHH.. hopefully tak facing the problem till the season. suasah nanti..

    ReplyDelete
  3. aaaa..... byk bnde ijau lah...
    dah la x mam sayur... hihhi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeemmm..sayang nyaaa..suk makan daging je yee..

      Delete
  4. aduh sedapnyer.... dana tak penah try makanan vietnam tp sgt teruja nk try... kalu tgk mkn2 kt tv tuh mmg nampak masakan vietnam sgt banyak gune ulam2 n herba2 segar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try dana.. akak suka sebab dia healthy.. mengenyangkan pun..

      Delete
  5. pandai buat iklan.....tak perlu ke jobstreet dan bayau kaaaaannnnnn....
    moga dah dapat pengganti....dan business makin maju....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..heee..save budget yong..Mudah2an lah kann..

      Delete
  6. kdg2 mmg susah nak tukar habit mkn buah sebelum mkn nasi tu..asyik lah lupa.insyaAllah..pelan2.sy tau pon lepas bc n3 sis b4 ni..tq ya

    ReplyDelete
  7. aku gi vietnam, tak sempat nak makan ni.. bengang betul.

    ReplyDelete
  8. Kita punya style biasa semuanya digaul - apa aje macam kerabu, rojak petis, cuba sesekali buat style vietnamese. Rice paper susah nak jumpalah Yan. Nampak sedap betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. e lahh...macam tu kan biasanya..

      rice paper tu hanya ada kat kedai yg jual barangan thai je lah kak..

      Delete
  9. Blog kak yan ni mmg meriah dgn food. Sup vietnam tu dipanggil pho....biasanya dlmnya ada kuehtiaw dan sayur. Sy suka sbb healthy food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...hee...

      ooo pho ye.. tetiba macam nak pegi makan je nii..

      Delete
  10. hehe..sy pon dh makan sup vietnam..sgt sedapp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. dia jenis mild je.. tapi healthy sangat..

      Delete
  11. salam..nampak sedap jugak nie..bila lah dpt rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..cari je kedai vietnam yg halal.. sure ada punya.

      Delete
  12. happy birthday dari remy utk kedua duanya..... semoga panjang umur dan murah rezeki......
    makanan yg kat atas tu.....
    memang nampak menarik sangat... bertuah kak yan dapat merasa semuanya.....

    ReplyDelete
  13. tengok popia yg kulit clear tu teringat kain organza yang orang buat baju pengantin tu kan..hahaha..tapi makan vietnam ni memang healthy kan.. banyak macam sayur2 gitu..kawan saya pun selalu cakap makanan dia not bad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tp dia lombut lah rai.. organza tu keras sikit.. mmg good food lahh..sedap pun sedap..

      Delete
  14. Salm kenal juga..thnks for visiting my blog...

    ReplyDelete
  15. Aslmkum sis Yan.sy belum pernah mkn makanan Vietnamese...nampak menarik juga menu itu...menu sihat..byk sayur.
    happy belated birthday juga buat Miz PiJa & Miz Husna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..sebenarnya boleh buat sendiri.. cuma nak cari rice paper tu je lah.. then fish sauce dia tu je..

      Delete

cliks..cliks