cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 8, 2012

Unexpected trip to Phuket - Dinner at Orient Restaurant and Foot Massage again

Cerita Phuket lagi yee...hee   Biar samapai muntah hijau....

Sampai je hotel petang tu, i berehat sekejap. Hubby bawak my angel tu ke swimming pool. Once diarang sampai bilik je, i pun bersiap nak keluar. I nak explored sendiri. Nak spent time alone. Heee...(Hubby ok je). Nak cari foot massage, nak buat pedicure, manicure, (sebab tengahari tadi tu teruk sangat dia buat manicure - hancus). I pun keluar lah.. Jalan sorang - sorang.. Kiri kanan mata i jadi terbuntang - buntang tengok pemandangan yang menyeksa mata.. Pandang kanan, i nampak tuuuuuu.....
Dia senyum - senyum dengan i..tu yang singgah..heee.(sebenarnya perut i lapar. Pakcik ni tak kesah pun dengan i.. Jangan terpengaruh..)
i berhenti dan makan kebab..Sambil sembang - sembang dengan one couple from Iraq. I asked them, "R u moslem?", He proudly answered me, "My parents are moslem.". Mak aiii..SOOOO..hangpa ni bukan islam lah ye.. I malas nak tanya banyakk..  Macam nak tercekik i u... Hiiiii.. entah lahh...ALLAH save my kids..
I was enjoyinggg..my kebab.. ..tiba - tiba..i nampakkkk..this 2 men...Emmmm..rupa - rupanya dua orang ni tak senang i jalan sorang..heee..mengekor kat belakang..
 Ifan ni kannnn..kacau ibu tau.. Ibu nak berrjimba pun tak boleh..heee..
 Lepas tu kitarang berjalan ke Jungceylon, shoping mall. Saja nak tengok - tengok. On the way nak pegi dinner.
 Orang Thai ni memang suka pink.
 Ingat nak beli t .shirt..Emmm..fikir - fikir, malas lahh..berlambak kat rumah.
 I nampak ada macam sale kat lobby shopping mall ni.
 Akhirnya i dapat membeli 3 blouses. Sukaaaa...
 Last year pun berrgambar kat sini gak..Hee.. But i was alone.
 Akhirnya sampai gak ke Orient Restaurant. But not like yang last year tu...Branch dia lah i rasa.
 I love the sambal.. Sedappp..
 The interior..
 Prawn Fried Rice..Yummmyyyy...
 Hubby punya salad.
 My coffee...
 Cheesy lobster. Tapi memang tak sama like last year. I tak suka.. But at least lepas hajat nak makan lobster.
 I took this too..Tapi perut dah kenyang sangat..
 Ice Lemon Tea.
 Kekenyangan.
Balik we all tak larat nak jalan dah.. Actually i was ok je.. But Hubby lah yang tak larat dah.. I pun takut nanti masalah lain lak timbul. So, ambik je lah.. It costs u 200baht.. Mahal kan.. Tapi what to do.. Have to  lah.. 200baht = plus minus RM20...Mahal kan..
Hubby masuk bilik, i lak merayap lagi dengan Abang Irfan.. We did foot massage again.. Heee. And this boy nak ikut i gak.. Nak sama ibu..Ifan tak ngantuk pun..Okkk..jommm..
 Dia mengadu jari kaki dia macam terseliuh.. So, aunty ni pun urut lah...
At the end...heee... tertidur u..Lawak tul lah Abang Irfan ni... I kena kejut kan dia. And ALHAMDULLILAH he cud walk back.. And he said, he wanted to do again tomorrow.  Maybe esok he can do it again. Sama abah lah pulak ye dear..
*****************************************************************************
Volume 8, Book 73, Number 1 :
Narrated by Al-Walid bin 'Aizar
I heard Abi Amr 'Ash-Shaibani saying, "The owner of this house." he pointed to 'Abdullah's house, "said, 'I asked the Prophet 'Which deed is loved most by Allah?" He replied, 'To offer prayers at their early (very first) stated times.' " 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, "To be good and dutiful to one's parents," 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, To participate in Jihad for Allah's Cause." 'Abdullah added, "The Prophet narrated to me these three things, and if I had asked more, he would have told me more."
Hadith Sahih Al Bukhari 

32 comments:

  1. Sedap sgt org tu urut..sampai tertido..hehe

    ReplyDelete
  2. ya rabbi makanan tu sume sedap2 kak...terliur

    ReplyDelete
  3. best nya massage, nampak sangat sedap diurut tu yang tertido tu kan..

    ReplyDelete
  4. Berani Yan nak jalan sensorang kat tempat orang, manalah hubby Yan tak cuak! :)

    ReplyDelete
  5. Agaknya lah Wida.. Lagipun dia dah kepenatan satu hari..

    ReplyDelete
  6. Memang sedap Huda.. Akak pun tertido gak..hee..

    ReplyDelete
  7. Saya tak kesah kak.. Yang penting ada phone dan duit.

    ReplyDelete
  8. Kak Yan, sy tengok abg irfan tertidur pun bley tergelak.. sama ada dia mmg suka kena urut atau keletihan seharian berjalan. hehe. brani sungguh akak jalan sorang2 kt negara org. :)

    ReplyDelete
  9. alahaiii comelnya anak kak yan...tertidur masa duk foot massage...best sgt lah tu kan hehehe.

    ReplyDelete
  10. bestnye kak yan jalan2..tak sampai lagi sy ke phuket..

    ReplyDelete
  11. salam kak yan...

    tq sudi follow n komen..

    perghh abg irfan sampai tertido hokehh...owh boleh jadi referral ni bila nak ke phuket... ;)

    ReplyDelete
  12. yummm yummm all the foods...tapi tom yam kat phuket mmg taste batter than kl..hehe

    ReplyDelete
  13. seronok irfan kena urut..
    salad tu nampak sedap bebenor..

    lenkali nak kim tshirt.. :)

    ReplyDelete
  14. tersenyum depan pc tengok hero tu sampai tertdo

    ReplyDelete
  15. uwaaa bestnya eviting is superb n marvelous rasa cm hanis pun g sama dgn kak yan hehe...

    ReplyDelete
  16. Cyana,

    Abang Irfan jenis kalau nak tido suka diusap2. tu yg boleh tertidur. Lagipun dia mmg penat dah tu..

    ReplyDelete
  17. Ye lah tu Leez.. Boleh2 nak ikut massage gak.. layan je lahhh..

    ReplyDelete
  18. ALHAMDULLILAH MP..memang sedap2..tgk je lah weighing scale bila balik tu..

    ReplyDelete
  19. Bit,

    tq ye..

    i m very happy kalau org nak jalan rujuk dgn i.. very very happy..

    ReplyDelete
  20. susumanis,


    food mengancam, mengancam berat badan..hee

    ReplyDelete
  21. Atty,

    keseronokan dia..hee.




    P/S: INSYALLAHHH..bagi je alamat, nnati dikirim.

    ReplyDelete
  22. Mamasyaza..

    akak pun sama tertido.. tp tak lama lah.. dia siap kena kejutkan..hee..

    ReplyDelete
  23. heee..macam2 je Hanis ni..Tak pe..nanti awak lak jenjalan..

    ReplyDelete
  24. bestnya dapat massage camtu..mau nya tak tetido kan..

    ReplyDelete
  25. wah best.. memanjakan anggota badan.. happening tul le phuket nih..

    ReplyDelete

cliks..cliks