cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 20, 2011

Makan malam di Sahara Tents.

Hi sementelah mengupdate blog ni kan, i nak cite sal makannnn je.. harap2 tak de yang muntah hijau yee.. Yelah i selalunya bab makan ni memang satu agenda penting.. Pasal i tak pandai nak cerita pasal orang lain, tak pandai nak bermadah. Pada teman, teman suka berkawan, suka bergembira dalam family, suka jalan - jalan, suka shopping, dan SUKA MAKAN. So, memang sah - sah lah blog teman pasal bendalah tu semuanya..Heee...

K lah i nak cerita sal dinner i dengan family masa My Mommy and My Daddi ada kat umah i.. My Daddi memang suka makan beryani. Perrnah ajak makan sekali ke Sahara Tent. He was so happy. Sooo.. lepas melawat Pameran Pedang Rasullah, kami semua dinner di Sahara Tent.
Kami pilih di bawah khemah ala - ala di padang pasir..hee...duduk bersila. seronok gak..So..tengok ye apa yang kami makan.
Mencoba menyenap gambar dengan My Mommy.
Chicken Bryani
Kabsha Lamb
Chicken Mandi
Mandi Lamb
The gravy
Ni My Mommy punya
White Bean lamb for Abang Luqman.
This one also for Abang Luqman.
which goes wtih bread.
Barbican drink.
Arabic Tea.
Latte
Penuh semeja kami semuanya.

Semuanya kekenyangan. Puas semuanya muka sorang - sorang.. We spent about RM333 plus. Kira berbaloi lah kan.. Yelah.. quite a big portion wat..Apa -apa pun yang penting semuanya HAPPY..

24 comments:

  1. syokknya
    dapat menikmati makanan ala2 arab kan...
    kalau makan beramai2 dan makanan pun bermacam2 ...harga macam tu dah kira ok kan.

    ReplyDelete
  2. nnt nak try la makan kat situ...mesti sedapkan yan..

    ade jugak pegi kat restoran arab ZAM ZAM oasis 9 tu..best jugak..

    ReplyDelete
  3. berbaloi Yan... yang penting ke semuanya happy

    ReplyDelete
  4. mandi chicken tu bwt sha teringt Saba Restaurant...sha slalu mkn arabic food ni kt Saba....sedap!

    ReplyDelete
  5. kak
    kalau tunjuk gambar makan makan sya tersangat suka..
    sebab tersangat meriah

    ReplyDelete
  6. Kak kasihredha,

    lagi ramai, lagi meriah.kendkadang tak sedar over makan..heee..

    rege tu kira biasalah kan kak kalau makan kat arabic resto.

    ReplyDelete
  7. Ain,

    i suka lagi kat sini compare ti Zam - zam. Lagipun owner zam - zam tu kenal pun i tapi sombong sikitlah...heee..

    ReplyDelete
  8. Betul tu Ibu Intan. kenyang perut semua happy.

    ReplyDelete
  9. ramai cakap kat Saba tu seddap kan Sha. tapi jauh lah akak nak kena pegi.kat cyberjaya kan.

    ReplyDelete
  10. ramai cakap kat Saba tu seddap kan Sha. tapi jauh lah akak nak kena pegi.kat cyberjaya kan.

    ReplyDelete
  11. kalau makan memang selalu meriah..

    ReplyDelete
  12. walahhhh..
    nyum..nyum..
    makan reramai mmg seronok..

    ReplyDelete
  13. assalam k.yan...mcm di negara arab la...

    slmt berpose k.yan sekeluarga

    ReplyDelete
  14. kass,

    kalau nak naik badan cepat makan reraamai.mesti abnyak makan..

    ReplyDelete
  15. hee.hee. umiey,

    minah arab mata sepet..

    selamat berposa gak utk u dan family.

    ReplyDelete
  16. kak, saya suka nasi arab...kalau kat Saba mmg sedap kak..

    kak, Saba tu selain ada kat Cyberjaya, ada kat KL jugak kak...
    kat Setiawangsa if i not mistaken...

    ReplyDelete
  17. Kat mana Sahara Tent ni kak?

    Saya suka masuk blog akak, sebab hari hari tepek gambar makanan...ala ala tengok rancangan JJCM..ekekekekeke

    ReplyDelete
  18. Wahida,

    ye ke.. Akak cuma penah p yg Ar Rawsha tu je.

    Nanti leh cuba lah.

    ReplyDelete
  19. BSB,

    teh dia tu ditambah pudina.. Best tau.

    ReplyDelete
  20. Daddy Ziyyad,

    yang ni ada di Plaza Masalam.

    Rasanya ada satu lagi ni KL kot..

    Dlm N3 akak ada satu N3 pasal Sahara Tent.

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Yan

    kira2 jadi orang arab ler sekejab yer

    Wassalam

    ReplyDelete
  22. pak sedara awe mesti suka tempat ni kak sebab bertahun dia duduk Jeddah

    ReplyDelete
  23. Hi Yan...kebetulan saya baru jer upload semalam gambar2 masa makan kat Sahara Tent ngan famili di cawangan Shah Alam.
    Senang2 tu singgah la yer blog saya

    ReplyDelete

cliks..cliks