cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 22, 2011

First Activity of EGSK

Kalau dulu, i under MyEstima Group. But now with this group, EGSK..khusus bagi yang duduk di Selangor. Dan kebetulan pulak yang tinggal sekitar Shah Alam. I sebenarnya tak berapa kesah sebab i sebenarnya tak boleh commited sangat atas masalah - masalah kesihatan dan kesibukan Hubby. As the first activity, kitarang ada meet up as the first activity for the club.
Sticker ini akan i buang tak lama lagi. Takut kompius..
This was my first time meeting new faces. We gathered at Petronas Kota Damansara. Almost at 15.00PM baru we moved to Subway Kota Damansara for gathering. One of the member is the owner of the Subway in Kota Damansara, Hafiz Anuar.
For the first time, kitarang celebrated bufday for members untuk 3 bulan sekali, June hingga August.
Ada gak sambutan for bufday gurl, daughter of Azita and Mohd Ridzuani.Ni sang Ayah punya.
i took these.cuteee..
Ni members yang sambut in June.Abang 'Imran and Hj Azmeera (June 5), Allyssa Suraya (June 30)
Ni yang sambut in July termasuk tikey Subway tu.. I (July 25), Norie (July 26), Ridzuani (July 17),Hafiz (July 9), Adryana Camylea (Julay 11). The rest tu tak berapa nak tau..
Ni lak for August gurlz..Posa kan.. Tu yg sambut awal. Suhaila (Aug 22). Ayu(Aug 28), Badariah (Aug 14)..
Q untuk beli makanan.
Depa memang suka sangat.
Orang kuat EGSK tanpa mintak bayaran..Bersyukur club kalau ada orang macam Hj Azmeera ni..
Lepas je kitarang makan di Subway, kitarang terus menuju ke Bukit Beruntung untuk melawat rumah anak yatim di sana...Kira macam bergumbira sambil beramal..INSYALLAH..
Beratur dulu sebelum berlepas menuju destinasi..
MASYALLAH..rupa - rupanya kedatangan kami disambut dengan majlis makan - makan.
Ada nasyid dari Anak - anak di sini.. Sayu hati bila tengok anak - anak ini. They are beautiful..
Selesai nasyid dan sedikit ucapan, kami dijamu dengan pulut durian. Durian pun ada..MASYALLAH..rezeki di sini..
Sedap sangat sampaikan Abang 'Imran tangkap gambaq pun i tak sedar..
Ni hahh!!! satu but kereta, fresh dari Kedah if i m not mistaken.
Yummm..yum...
Jilat jari uuu...
Ini adalah hasil sumbangan ahli - ahli EGCK buat anak - anak di sini di samping cash nya lebih kurang RM1000 lebih.. SUBHANALLAH..
Sempat bergambar dengan anak - anak dara di sini..
Sang bapak - bapak sama anak - anak bujang lak..


Bagi mana - mana blogger yang duduk di sekitar kawasan rumah anak - anak yatim ni, moh le kita sama - sama membantu..Rumah Amal Ummu Qura.

Nanti i edit dan bagikan contact number dan alamat. for the time being i tak ingat kat mana i letak the infos.


edit: Puan Zainab
Ummu QUra
0123440313

24 comments:

  1. Alin,

    kalau free lagi lah best kan..heee

    ReplyDelete
  2. Wahh kak yan.... dapat makan subway free dak? he he..

    bab pulut durian tu memang syok habis la..dah la makan ramai2.. Allah..sedappnyer....

    ReplyDelete
  3. kak yannnnnn....
    lama tak menyinggah blog ni ...
    jap nak qada' baca entry2 sebelum ni ...

    ReplyDelete
  4. Afida,

    minum free. Makan bayaq lah.. Kalau freen semua, garu kepala tokey tu..hee


    memang sodap dik oii...

    ReplyDelete
  5. Suzi,

    silakan.

    enjoy reading..I hope.

    ReplyDelete
  6. Alhamdullilah...aktiviti convoy macam tu (beramal di rumah anak yatim) lebih memberi makna, dan insya allah pulangan lumayan di Sana nanti..

    ReplyDelete
  7. aktiviti yg best dan seronok

    kak durian tu mengancam seleraaa....

    ReplyDelete
  8. best juga join group mcm gini

    kita ni sama zodiaklah kak yan

    leo kan :)

    ReplyDelete
  9. best dpt konvoi ramai2 camni, sambil beramal pulak tu.

    smoga bertambah rezeki hj azmeer

    ReplyDelete
  10. ooo mak ai...

    doyan penuh bonet

    caiyok la kak

    tu kalu hubby ai

    dah lama fensan

    hahaha

    kak, tqvm pasal info bali tu ye

    ReplyDelete
  11. elok sangat yan..menyumbang kepada mrk yg memerlukan..
    kemudian dapat pula makan2 durian lagi..alhamdulillah..

    murahlah rezki,boleh menderma lagi...

    ReplyDelete
  12. bestnye kak! bagusla aktvt cmni...

    ReplyDelete
  13. Daddy Ziyyad,

    INSYALLAH.. kan sedekah itu lebih tajam dari doa..

    ReplyDelete
  14. sayang sayangibu,

    memang menarik. akak involve pun pasal at least ada something to share wt others.

    ReplyDelete
  15. Ati,

    jom join..hee

    ye lah Ati. Leo kita.

    ReplyDelete
  16. Syariza,

    kira group yang membawa kebaikan amat digalakkan.

    ReplyDelete
  17. Alaaaa..jangan lah fengsan. Nanati sapa nak maka derian tu..




    pasal Bali tu, nanti kena belanja akak tau..hee

    ReplyDelete
  18. Memang bagus sangat lah Sha.. bermanfaat.

    ReplyDelete
  19. doyan Oooo doyan..kat puchung byk dah org jual skg nie. Tapi tak try lagi.

    ReplyDelete
  20. insyaallah bertambah murah rezeki akak lepas ni...

    ReplyDelete

cliks..cliks