cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 14, 2010

Graduation Day of Abang Ifan

Dah dua minggu dapat acknowledgement pasal Abang Ifan punya convo. Dan maka inilah harinya. Tengok dari aturcaranya, mak datok...dari pukul 9.30am till 14.30pm.. Mau tanggal pungkuk...So, we went there at 9.30am..Hee.. tau..sure start lambat. Tapi, once we reached there, nobody's around.. Pelikkan???? Rupa - rupanya map yang diberi, salah... Eiissshhhh!!!! cam ne leh jadi cam tu. Nasib baik TokNgah pernah fetched Abang Ifan waktu buat rehearsal dulu. Kalu tak, sure jenuh...
Teachers sibuk prepared kan Abang Ifan.
Tiba je, terus registered. Emm.. satu hal lagi berbangkit. Abang Ifan tak habaq mai pun yang dia kena pakai baju melayu. Sib baik rumah dekat dengan Hall tu.. Kalau tak..blasah je lah..Hubby balik sat, terus ambil baju Abang Ifan. Then Abang Ifan got ready with the costume. Masuk dewan, huhh!!! hangat. Fan sikit sangat. Banyak acara Abang Ifan involved. Seronok lah tengok gelagat kanak - kanak ni.. Macam - macam hal. So, layan je gambar Abang Ifan kat sini..
Kalau tak silap mereka menyanyi lagu Mandarin.
Abang Ifan main melodian. Patut lah kat rumah ayik main piano.. Rupa - rupa nya dia practice lagu London Bridge.
Rupa - rupanya Abang Ifan dapat second place. Tak tau pun..heee...Apa - apa pun CONGRATULATION to Abang Ifan.. Dan selamat menuju ke alam persekolahan yang baru di tahun hadapan.. Emmm tak lama lagi tu..
Nama Abang Ifan tak complete.. Teacher should aware about this thing...
Atok Yayi and Nenek setia menonton.
Bila dah penat perform, Abang Ifan pun minum lagi..
Emm.. ada bakat terpendam lak Abang Ifan ni.. Menari tu..
With Prof Haiza.
ALHAMDULLILAH i berjaya menaiki tangga ni tanpa bantuan sesiapa kecuali memegang tangan Abang Ifan saja... TQ to ALHPA ONE.
Such an honor, diberi sekuntum mawar merah dengan ucapan congratulation. Bangga jadi ibu kan...
Tok Yayi and Nenek pun happy..
Balik rumah, perut pun lapar sangat. Terus Hubby masak soup sayur. Tambah lauk yang bibik masak...Bila dah kekenyangan mata pun bagai disuruh lelap. Emmmm.. tak pasai - pasai teman lelap sampai nak dekat maghrib. Turun ke bawah, hidung menangkap satu bau yang sungguh mengiurkan.. Rupa - rupanya minum petang sudah tersedia.. Chef CiJu buat roti.. sedappp....
Custard Bread. Makan waktu panas - panas.
Dah hampir dinner.. Emmm layan je lah.....Masakan lunch tadi tak sempat snap.. Lapar sangat you...
Simple tapi sedap.. Bilis Goreng Bawang
Sambal Sardine.
Meatball Mix Vege
Habis satu aktiviti untuk hari minggu ni.. Walaupun letih, tapi semuanya happy... ALHAMDULLILAH.

5 comments:

  1. comel ajer anak kak yan...
    tahniah pada ifan.

    ReplyDelete
  2. Salam Leez,

    ibu dia dulu lagi comei..heee...

    ReplyDelete
  3. Salam Kenal.

    Sebaya Angah rupanya Ifran nih...
    Tahniah buat Irfan..

    ReplyDelete
  4. Salam Rin,

    TQ aunty Rin.. Nnt akka sampaikan.. Ooo suka tart ye.. Kitarang mmg buat tart for hari raya.. Nnt leh bg sikit kat Rin.. INSYALLAH..

    Lagu tu sedap ye.. TQ..

    ReplyDelete

cliks..cliks