cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 20, 2013

Travel je my socks collection bertambah

Hee.. socks collection???.. apa tak de benda lain ke?? saje je nak share cerita i ni.. kan friday nii  i dah nak fly.. nak jumpa pakcik Ho...tapi bukan ke Ho Chi Minh, we all heading ke Hanoi. company trip lah kan.. beli ticket dah setahun. hee.. dan katanya sejuk kat sana.. kan Vietnam ada 2 kinda weather. depa ada SUMMER and WINTER. tapi ni i bukan nak cerita pasal weather lah kann.. just kena mengena dengan kesejukan. i jenis tak tahan sejuk. kalau kat rumah pun i macam duduk dalam peti ice.. depa kalau bukak aircond memang tak kesian kan i... so kalau nak kena duduk sama depa gak, i need to put on socks. heeee,, haru kann.. 

in fact kalau kita travel pun air cond kat bilik yang mana centralize tu susah nak adjust.. maka i tetap akan gunakan socks. jadi dalam luggage i pasti ada socks. masa dulu- dulu socks hubby lah jadi mangsa.. but since 3 years ago i have my own collection. jom tengok my collection.. 
ini yang pertama dibeli.. masa nak travel  ke  Phuket.. i tak ingat. I rasa ini yang Chef CiJu belikan.. ada 3 pairs - me, CiLi, and Chef CiJu...orang menjelajah Patong Beach, kitarang pasang air cond dalam bilik dan tidur. heeee.. Kalau nak tengok cerita Phuket kat S I N I yee...cuma yang ni dah kat mana dah.. misplace gamaknya..
then Miz PiJa bought for me before i traveled somewhere. I tak hengat...Maybe Trip ke Bali with my family.  Ini masih i pakai lagi. tengoklah ghopa nya tu.. dah cemamai..
then last year before ke BALI with company, i bought this kat H&M, ada 2 pairs.. satu tengah cuci.. BLACK and WHITE...siapa berkenan, masih banyak di H&M - 2 pairs just RM29.90.
then since dah nak fly to new place,  i membeli yang terbaru di H&M gak.. i suka sangat. 2 pairs also i bought - RM39.90. pegi lah cari di H&M ye.. tapi not highly suggested sebab both agak slippery. kalau pakai terlalu kena berhati - hati. takut jatuh.. of coz i lagi takut.. maka i dah berfikir - fikir nak ke ke store  socks kat SACC tu kann.. tapiiii... tup - tup maghrib semalam Miz PiJa suakan kat i.. ni hahhh..
 come tak? 
dan i apa lagi.. but i have to choose only one.. :-(  heee.. she bought in Daiso.. pegilahh.. kalau Daiso sure just RM5.00 kannn.. i diberi pilihan. So i took yang atas tu.. yang color putih tu.. sukaaaaa.then Miz PiJa kata ambik satu lagi.. so i took yang belang - belang ni.. comeee...Ok guys, dua'a the best ye... Hanoi katanya bukan shopping place. But i dont care, we explore historical buildings. pun best.. then i teringin nak pegi ke B O B B Y   C H I N   R E S T A U R  A N T.. Remy dah jumpa BOBBY kan. Hopefully Bobby adalah kat restaurant nya.. okk..jumpa next week.. daaaaa....upsss.. wasalamm..

saja nak share here..weather in HANOI

SPRING 
Lasting February to April. Humid and wet drizzle. average temperature from 15 to 20 Cel degree. the best time travel to Hanoi. 

SUMMER 
Very hot with average temperature around 32 Cel lasting from May to August. and the hottest is in July. and heavy rain for sure during this season.. so u need umbrella while travelling during this time.. 

FALL
considered most beautiful and romantic time travel to Hanoi at this time. quite short time typically from middle September till end November.average temperature around 25 Cel.

WINTER
the most coldest weather in Hanoi from December to end of February.. average temperature around 17.5Cel. but sometimes it might drop below 10. dont forget your winter coat and gloves. 
********************************
Volume 2, Book 20, Number 195 :
Narrated by Anas bin Malik
offered four Rakat of Zuhr prayer with the Prophet (p.b.u.h) at Medina and two Rakat at Dhul-Hulaifa. (i.e. shortened the 'Asr prayer).

56 comments:

  1. Salam kak
    sebab ia murah murah cantik cantik cute cute comel comel
    sya pun syka kumpul jugak

    ReplyDelete
  2. ai is jeles... sebab...socks kaler pink tu betul2 menambat hati...comel...

    ReplyDelete
  3. cute socks.. anyway have fun in Hanoi :)
    sawanila.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... Oooo thanks singgah sini. yr blog buat i semakin bersemangat nak pegi. kalau tak macam malas je. i will write about the place and put yr link too nanti. INSYALLAH..

      Delete
  4. wak pon x penah gi hanoi jugakkks., ahhHKs

    ReplyDelete
  5. Sometimes bila travel, tiba2 terasa nak duduk dalam hotel room jer kan. Have fun in Hanoi, kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalunya kalau ke Bali. we all akan lepak dalam hotel. kalau hubby lagi lah. tidur seharian dalam bilik. hee

      Delete
  6. cantik nyer kak...gebu je stokin tuh!hehehee..

    ReplyDelete
  7. cantik2 koleksi stokin kak yan.. have fun in hanoi.. thanks ya berkongsi ttg weather in hani.. manalah tahu ada rezeki nak ke sana nnt dah ada info sikit2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. i suka pink n purple..

      INSYALLAHH.. nanti kita share cerita ye... weather tu saja suka nak share. at least tau kan..

      Delete
  8. Selamat pegi dan kembali sis!
    Kalu ada ole ole lebih, buat la giveaway, bleh join hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau kakak socks harga puluh-puluh tu kira dah mahal Yan. Kakak beli yg murah-murah aje. Kalau nak yg tebal sikit kadang pakai hubby punya..

    Selamat bertravelling... bestnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak itu dua pasang lah kak. hee.. tak pe, tahan lama sikit kot. saya ni ganas sikit. heee

      Delete
  10. Cantik2 koleksi socks tu. Adik saya yg suka kumpul socks ni.. klu sy ada juga tapi takdelah byk sgt..hehe..
    (just beli bila perlu)...:)

    ReplyDelete
  11. Selamat mengembara lagi, Yan. Nanti kongsikan catatan pengalaman tu, ya? :)

    ReplyDelete
  12. bestnya akak nak travel lagi. we always wanted to travel to hanoi. teringin nak tengok the view. the beautiful scenery tapi kena fikirkan si kecik dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. well dear...tak perlu risau..angkut je..i travel masa anak kecik gak.. 2 1/2 thn..alhamdullilah okk..

      Delete
  13. salam kak yan....yan singgah jenguk akak...cantik2 socks tu...kat sini tak boleh pakai tebal2 nie...untuk travel tempat2 sejuk bolehlah pakai kan...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam yan..heee..yan jumpa.yan..

      akak tak travel.pun akak pakai kat umah..travel tpt sejuk lagi.lah..

      Delete
  14. Sonoknyer merate berjalan yer kak..:-) sy pon kumpul stokinngak...eerr..stokin mase pantang ritu ..ni dah tak gune simpan leklok tuk beranak lain nnti..heheh..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mlm.pun pakai stokin..lg2 kalau yg beranak.kecik.kan..


      Delete
  15. hi sis azian,
    salam lawatan balas :-) thanks for following my blog, i've followed u back.
    comel2 nyer socks tu.. mesti comfy kalau pakai time tido kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dieya..


      saja sesuka...sejuk mmg amat berbaloi dipakai.

      Delete
  16. Assalam,

    Cunte comel2 soks itu. Mamawana pakai jer stoking harian gi kerja tu cam stokin gi haji. heeee......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo dulu akak ada..tp yg mak beli.kan tu slippery sangat.

      Delete
  17. time travel mmg semua nak beli.. stokin mmg one of fav item ea? hehe

    ReplyDelete
  18. acu pun sama kak yan
    setiap kali travel jauh2 mesti beli stokin baru :D

    ReplyDelete
  19. comel2 semuanya kak yan...... ala ala princess gitu.......

    ReplyDelete
  20. Selamat Jalan ye Yan... Jangan lupa beli souvenir banyak2 hehe

    ReplyDelete
  21. Wahhhhh..berjalan lagi!

    Selamat ke kedai Bobby Chin tu kak :)

    ReplyDelete
  22. Selamat bercoti kak yan. Bestnya dapat bos yg selalu belanja anak buah...

    ReplyDelete
  23. Ramai yg kata brg2 kat Hanoi lebih murah....nanti akak story mory tau betul ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeyy..but some say that kat sana not.much shopping place lah..

      Delete
  24. safe journey yan..have fun..tunggu cerita you nanti dari hanoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. dua'a kan the best ye.. kita berbagi cerita.

      Delete
  25. Mmg chantek socks yg mispija kasi akk tu...wah travel lg....hti hti yea...enjoy ur trip there.....cant wait for ur exciting entry.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...mmg cantik sebelum tersarung di kaki ku.. huu..huuu...

      i wil share the story.. jangan serik bertandang yeee..

      Delete
  26. Kalau saya ada socks yg comel2 gitu pun saya buat collection. Indeed, socks sangat penting.

    ReplyDelete
  27. Dah lama tak singgah sini... seronoknya jln2 lagi :) cantiknya koleksi stokin. Bagi satu boleh ;)

    ReplyDelete

cliks..cliks