cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 6, 2013

Bandung Shoppinggg (5) - Spa at Akar Natural Spa first then dinner at Iga Bakar Mang Giri

After sending YANTI to the terminal bus, we went back to town. dah nak malam dah even now just 6.30PM.. kalau kat malaysia kira macam dah pukul 7.30PM lah gamaknya.. since my kaki sakit sangat i tanya IYAN, ada tak spa yang terdapat di kota Bandung ini.. well of coz lah ada kannn.. but i m sure mostly orang yang mai ke Bandung ni prefer shopping rather than relaxing kat spa.. but i really nak buat. nak buat reflexology.. macam nak tercabut lutu i ni.. al maklumlah kannn.. i ni kan species berpenyakit.. heeee.. tak leh terlalu lama berdiri or terlalu lama duduk.. jadi i nak merehatkan badan. yang lain boleh lah sambung shopping lagi.. 
 ufuk senja sudah hampir tiba..
 padat penduduk di Bandung ni. tengok lah tuuu..
 i terus dihantar IYAN ke sini.. AKAR NATURAL SPA.. referred the price and package.. welllll.. so cheap..damn cheap. i suka sangat.. but i had to wait for another 45minutes. i tak kesah.. 
 meanwhile baik pekena coffee dulu.. lepas gian.. heee cafe ni so simple dan terletak betul - betul depan spa tu.. 
what a day..
after 45 minutes, i dipanggil. i took package Elegance which cost me just Rph 155,000 for 1hr 30 minutes. 
the interior and waiting place.
ruang mengurut reflexology. i tak buat spa.. just reflexo je.. malas nak bukak - bukak baju bagai. heee..maybe INSYALLAH in future.. 
i cukup puas hati.. ringan rasa kaki. sangat - sangat berbaloi.. murah amat.. 
Chef CiJu buat urut satu badan.. 
 highly suggested. cubalah kalau ada ruang masa.. murah, selesa, and professional. kalau nak cari spa ni, cari Edward Forrer (kedai kasut).. ada di dalam kedai kasut ni..
opposite shopping area ni.. i tak perasan apa ni...
lepas urut, LAPARRRR.... heee.. the rest rupa - rupanya sempat makan char kuew tiau.. but i tak nak sebab i boleh makan kat Malaysia.. heee.. i still nak cari IJA BAKAR..first time i makan masa i came to Bandung with my staffs. C L I C K S   H E R E... nak makan, nak lepas kempunan, macam mengidam gitu.. kan dah missed masa first nite tuuu..yang makan kat Cabe Rawit. so malam ni harus cari..
ALHAMDULLILAH  BARAKALLAHH.... setelah mencari selama 2 malam, akhirnya kami berjaya mencari port untuk IGA BAKAR.. Kami ke IGA BAKAR MAS GIRI..
 macam - macam ada.. ALHAMDULLILAH apa yang diminta, ada. 
 masa kami sampai  tak ada pengunjung yang lain.. just kami seramai 5 orang.. 
 teringat air kelapa semasa makan di Sangkuriang. sangat - sangat nyamannn sihh..
sangat sedap IGA BAKAR..
mine, SOP BUNTUT dan IGA PENYET.
kat mana nak cari IGA BAKAR  ni ek??? okkk.. cuba lah ke sini...

Iga Bakar Mas Giri,  
No 118 Jl. RE. Martadinata Bandung
Tel: 022 4261 451
Coordinates:   6°54'38"S   107°37'34"E
Nearby cities: Cileunyi, Bandung, Jatinangor
************************************************************
Volume 7, Book 65, Number 291 :
Narrated by Anas bin Malik
A tailor invited Allah's Apostle to a meal which he had prepared. I went along with Allah's Apostle and saw him seeking to eat the pieces of gourd from the various sides of the dish. Since that day I have liked to eat gourd. 'Umar bin Abi Salama said: The Prophet, said to me, "Eat with your right hand."

20 comments:

  1. Salam K Yan

    kalau cek la kena urut satu badan macam Chef Ciju tu....mau ja lena terus kat situ sampai ke pagi...tak larat nak keluaq dah....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... sedap kan kalau dapat kena urut.. esp kalau badan mmg pegel2...

      Delete
  2. Aslmkum sis Yan
    best tengok sis Yan CCJM di Bandung....sempat singgah spa lagi....mmg rasa 'ringan' kan kalau lepas urut...hilang lenguh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam dear..

      lega bila lepas urut kaki.. esok penat balik. heee..

      Delete
  3. Kak yan...setuju Akar Spa best dan murah...Sampai 2 kali repeat p Akar Spa masa kt bandung...Dulu suka Zen yang dekat jl sukajadi tp bila try Akar mcm best plak.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kann.. suka sangat. boleh lah beristirehat.. nnt nak pekena lagi kalau ke Bandung..

      Delete
  4. Kak Yan kalau tengok senarai harga makanan dia tu memang murah sangatkan? Nanti kalau ada rezeki Aina gi bandung lagi insyaallah rujuk je blog Kak Yan. Bnayak info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah2 Aina.. sure u suka makan. akak mmg jenis suka mencuba makanan...

      Delete
  5. saya kalau berjalan mana2, part paling best, MAKAN!! hehe, rasa nak ke bandung lah pulak sementara jobless ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan beb..jalann..then makannn..the best lah kan..

      Delete
  6. kali ke braper ke bandung ni kak oiii.... jeles i tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh..br kali ke 3...

      nnt u boleh lah bwk qays ke sana..

      Delete
  7. jika pergi Bandung suatu hari nanti, pasti blog akak akan dijadikan panduan PM...:)

    ReplyDelete
  8. bestnya kak dapat manjakan diri..
    sy baca tetiba sy pulak rasa relaxing tu..
    sesekali skpkan jadual shopping apasalahnya kan..
    merasalah jugak ber spa di bandung..
    aduhh teringinnya mahu ke sana lagi..
    rindu nak ber shopping :)

    ReplyDelete
  9. assalam yan..seronok dan lega rasa kalau dapat masuk spa kan

    ReplyDelete
  10. Rasa macam nak diurut2 jugak kat spa....hahaha

    ReplyDelete
  11. sempat lagi kak yan ke Spa ye.... tapi kat sana rege murah..... mesti best!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks