cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, February 12, 2013

Cuti - cuti shopping di IKEA....

Stop dulu lah kan cerita Bandung i tu.. tak tau kenapa malas sangat nak menulisnya..   anyway i nak cerita pasal hal - hal waktu cuti panjang kita ni lah.. today last day dah kann.. pegi mana je tu? i and family just at home. macam malas nak cuti - cuti sebab baru je balik berlibur di Bandung sih.. So, Chef CiJu balik kampung sama Abang 'Imran sebab kebetulan  hantar My Daddi and My Mommi balik kampung. So tinggal lah i, Hubby, Abang Luqman, and Abang Irfan. 

Bila sorang abdul dah hilang, maka Abang Irfan tersangat boring. teman gaduh tak de... Saturday, we just at home. Then on Sunday, balik kampung Kuala Selangor je.. and i nak cerita hal on Monday.. We went out and had breakfast kat luar dan langsung ke IKEA.. nak cari benda yang nak dicari.. Sampai di IKEA, ALHAMDULLILAH dapat parking. Terus masuk ke IKEA.. 
 YA ALLAHHH.. ramai nya manusia.. Cino pun rame kok.. apa tak raya depa ni. ke IKEA pegi nya..tapi kebanyakannya Melayu lahh..Melayu yang tak  balik kampung.
 bergesel bahu gitu..
 every section penuh orang. 
 we skipped many sections. hajat nak ke sini je..
tengok lah SALE terpampang sana - sini..
 we wanted to go to this section. BEDDING...requested from Abang Irfan since depa dah ada new room. for 3 of them. masalah space lah menyebabkan they have to share.
i terus grabbed 2 quilts. just RM49 each.. ok lah kan..but ini for single. for Abang 'Imran and Abang Irfan. Abang Irfan cakap dengan i, "tolong lah ye Bu, cartoon - cartoon dah tak masuk dah". so means dia nak beli bed spread baru.. nampak macam dewasa sikit. so no cartoon. heeee.. 
 also looking for lamp stand. all about to put in new room. we made simple extension kat rumah..bab - bab ni, Hubby punya duty.. 
tengok, banyak yang murah - murah.. kena pandai je lah nak mengaturkannya..
 many things we bought...all for 4 rooms yang nak dicantik - cantik kan lah kunun.. itu pun tak jadi nak amik 3 barang coz of spacing dalam kereta. next trip maybe...
since still early, Hubby nak ronda - ronda lagi.. so sorong lah 2 trolley tu.. Singgah DOME tekak haus. i tak nak makan, just went for coffee.  the rest makan.  
 aduhaiii.. my bujang ni.. nak bergoyo pulak while we were waiting for our food. masa ni Abang Luqman tak berapa nak sihat katanya. 
 mine, Ice Capuccino. 
 this 2 abduls took Vanilla Milk Shake. 
as a dessert person  i took scones. kata Abang Luqman, sedap lagi yang di Tea Pot Deli. 
 tapi licing gakkk..heee
 soup and garlic bread yang Abang Luqman makan. 
 Hubby took Fish and Chip.
 we decided just went back home. manusia ramai sangat. hilang mood nak jalan - jalan lagi.. masa nak loaded our stuffs, i terpandang ni.. apa pendapatan u all. 
 memang parking dah melimpah ruah.. tapi kalau i lah, tak akan i sanggup being selfish.. i m sure punya susahlah kereta tu nak keluar.. MORALE - jangan senangkan diri tapi susah kan orang lain.. 
sampai rumah terus je Abang Irfan suruh i pasang bed spread dia.  i bought these 3 single fitted bed sheets. murah je beb.. RM19.90 each. DVALA. i took these untuk match kan dengan
quilts covers and pillow cases yang telah diambik Abang Irfan dan Abang Luqman. For Abang 'Imran, i took red for him.. Abang Irfan loves BLUE.. kalau tak silap i, RM79 each. 
ini quilts which i took earlier. got 3 too.. so means, masing - masing have their own blankets. blanket biasa depa tak nak sebab malam sejuk sangat. apa tak sejuk, depa punya air cond tahap beku punya.. hisssshhh.. 16 or sometimes 17.. 
 after berhempas pulas.. heee.. akhirnyaaa.. BLUE for Abang Irfan, and RED for Abang 'Imran.
ok lah kan.. memula tu takut gak dengan fitted bed sheet tu.. sebab depa punya katil super single. takut tak muat. but ALHAMDULLILAH, just nice. 
 ini pulak Abang Luqman punya.. 
Orang bujang ni terpaksa tidur dengan adik - adik.. sian dia. tak pe lah.. yang penting rasa selesa especially bila semua kaum family berkumpul. extension ni pun kitarang buat since rumah i selalunya overloaded. hee... kena squeeze2 sikit. and ALHAMDULLILAH BARAKALLAH baru sekarang mampu nak merealisasikannya.. but still under renovation. still tak sempurna lagi.. alun - alun lah kannn..
*******************************
Volume 8, Book 73, Number 1 :
Narrated by Al-Walid bin 'Aizar
I heard Abi Amr 'Ash-Shaibani saying, "The owner of this house." he pointed to 'Abdullah's house, "said, 'I asked the Prophet 'Which deed is loved most by Allah?" He replied, 'To offer prayers at their early (very first) stated times.' " 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, "To be good and dutiful to one's parents," 'Abdullah asked, "What is the next (in goodness)?" The Prophet said, To participate in Jihad for Allah's Cause." 'Abdullah added, "The Prophet narrated to me these three things, and if I had asked more, he would have told me more."

36 comments:

  1. Replies
    1. gi lahh. now masih ada sale.. maybe coz raya cina..

      Delete
  2. wah...dah besar anak bujang kak yan tu ye.... dah tahu malu dah........
    btw... kat ikea memang murah kalau bed sheet...lagi pun quality dia ok.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. some yg pernah beli dulu masih ok lagi now..

      Delete
  3. cantik bedsheet, pilihan tepat untuk anak bujang...

    salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Lily..abang kecik tu yg pilih..

      kita dah lama kenai awak. heee..

      Delete
  4. saya pon nak pergi ikea, pikir balik, sure sesak, esok je lah, nak beli quilt jugak, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh kalau pegi tadi akak rasa tak ramai org dah kot.. quilt murah2 tuu..

      Delete
  5. Haaa tu dia pakat beraya kat Ikea. I suka jugak lepak2 ikea makan, tapi kat sini jauh sangat la Ikea nyer. Cantik all your choice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg beraya sebab mak.nyonya ramai shopping dgn.baju cantik.

      Yg kecik.pilih..i matched kan je.

      Delete
  6. cantik kak quilt utk all the bujangs..
    ramai yg balik kpg..dan ramai jugak yg tak balik kampung..
    tu yg sesak shopping complex.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo thanks...

      Betul.tu..tapi jalan clear bebeno.suka sangat.

      Delete
  7. Murah nyaaaaa...dgn pilihan yg sgt2 memuaskan dan nmpk cantik n berkualiti...dkt cni jgn hrp la dpt harga mcm tu..paling murah pun kena tunggu sales d parkson/aussino tu pn x byk pilihan...sedihhh....harga pn tetap x semurah mcm tu....

    ReplyDelete
  8. Akak pun suka.aussino..tp mmg mahal.sikit n.kurang choices..

    Ikea masih sale.lg ni..jommmm...

    ReplyDelete
  9. suka la yang biru tu kak yan..cantik, lama gak tak g ike a ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pilihan Abang Irfan.. dia kata dia suka biru.. terus je dia grabbed.

      Delete
  10. bestnye shopping ikea....dah lamer rietta xkesana....aitu nak ke sana...partner plak ada hal....rietta suka tgk deco kat sana...curik curik idea...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu curik curik idea. nanti tunjuklah kat kitarang..

      Delete
  11. cantik pilihan corak n color oleh 3 bradik tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh. pandai depa ni memilih.. bakat turun temurun kot. heee

      Delete
  12. wah shopping kt ikea.cantik2 semuanya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik2.. ada lagi yg cantik. tp duit je kurang cantik. hee

      Delete
  13. memang cantik bedsheet pilihan akak tu, saya pun berkenan

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Azian

    pilihan yg tepat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaikumusalam bro rozali..

      terima kasih.. belasah je tuu..

      Delete
  15. Tu pasal kalau time public holiday, saya malas nak ke IKEA/The Curve tu kak...nak mencari parking nya pun buat kita separuh gila! hahaha...Kereta putih yg dok tgh2 tu kalau nak keluar, harus la tergesel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu at first akak suggested kat hubby buat valet parking je kat hotel depan tu.. nak balik pick up je kat IKEA.. but ALHAMDULLILAH sekali pusing dah dapat parking..

      tapi mmg teruk lah sapa park macam tu..

      Delete
  16. waduh ramainya manusia... kte dok umah je CNY ni, tak kuasa nak kuar bandar.. ramai indon + bangla dok lepak2 kat bandar.. huh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. certain area memang tempat indon n bagla lah.. macam kita melancung tempat depa lak kan..

      Delete
  17. kat sana musim2 cuti memang ramai sgt org...nak berjalan pun sesak nafas dibuatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betull.. tapi tulah bila dah lama sangat duk rumah, bosan lak. tu yg kuar..

      Delete
  18. Lahai tak jumpa pulak kita ye ziyaan...cikli bli rak buku yang tinggi tapi kat as is basis je lah...gi tengok langsuyur gak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. ye ke. pegi bila.. kitarang tengahari.. lepak samapai kul 3. then balik.

      Delete
    2. hi kami balik kol 2 lebih...nak makn meatballs penuh sangat...nyberang jombali

      Delete
    3. oo kitarang dalam waktu cam tu lah makan kat Dome.

      Delete

cliks..cliks