cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, February 17, 2013

Spaghetti in the house....

Sunday semua.. today everyone just at home. we had late breakfast. Nasi Lemak bagai.. makan nasiiii.. heee.. then i felt so lazy.. mata really half closed. i took a nap about 30 minutes. jarang sangat dibuat nappy nappy bagai ni. tah kenapa tah..tup - tup bau, sedap sangat kat bawah tu.. jomm look at our lunch today..tengok apa Chef Ciju cooked for us..
 ada Olio Spaghetti ..walla weiii.. 
 ada Carbonara Spaghetti...eemmmm
 and satu lagi spaghetti. tak tau apa nama.. Spicy Spaghetti gitu???yang penting sedap..
dannnn..ada Mushroom Soup.. just tak de Garlic Bread je..
dannn..this was prepared by Abang 'Imran. Ice Cream with Nata de Coco..

30 comments:

  1. nanti saya anto mangkuk tingkat kat umah kak yan. time kaseh!!!

    ReplyDelete
  2. Bestnya bila ada chef yang rajin lagi kreatif kat rumah!

    ReplyDelete
  3. love the ice cream plus Nata De Coco idea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lahhh my son's idea.. dia mmg suka dessert..

      Delete
  4. waaaaaa....semua sedap kak yan...terutama speghetti olio tu....kena letak chili flakes byk2...berasap...he3

    ReplyDelete
  5. salam kak yan, nak tanya, if akak ada kenalan di padang indonesia? atau travel agent disana ke,plan nak ke padang, thank

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, i tak pernah pegi. just ada fren kat sana. i know him thru Travbuddy.. bila nak pegi... i will ask him first kalau tau time u. dia doctor.. just takut time dia lahh.. but i have tour guide yg pernah bawak kitarang ke Medan. I will ask himm.. bagi tau time u nak ke sana.

      Delete
  6. amboi2 sumenyer berasaskan spageti yek.... sedap2 nyer, yg spageti olia tuh letak sosej or dging paperoni ek kak? sedap tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. sume suka makan.. Chef CiJu letak beef pepperoni..

      Delete
  7. sedappnyerrrr..melelh air liur..walllahhhh!!

    ReplyDelete
  8. Salam kak yan..

    Alamak dah telan2 liur tgk all the makanan tu.. sedapnya..

    ReplyDelete
  9. salam kak ... bestnya
    saya x pernah makan speghatti yg halus nie
    biasa beli yg kasar sikit ;)

    ReplyDelete
  10. menu2 yg menarik dan marvellous! kami sekeluarga pon berspaghetti jugak smlm...membawak ke brekpes pg ni kak yan....hihihi

    ReplyDelete
  11. yang merah marinara bukan carbonara..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye keee.. i tau makan je lahhh.. hoo..hooo..

      Delete
  12. Assalam Eida.. yang i guna tu vermicelli brand san remo.. kalau spaghetti tu besar size dia.. dan kurang serap kuah.. pada i la.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Wallaaaa kak yan...sedapnya nampak semua spaghetti ...

    p/s: kak yan, plan saya nak ke kashmir terpaksa cancellah kak sebab hubby dah beli tiket ke tempat lain. Sorry ye kak yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..


      p/s..tak pe Ita.. Itu namanya rezeki kan.. INSYALLAH one fine day..

      Delete
  14. Huahuahua...nak nangis tgk...hihi..
    Sdp Sdp nmpknya... *klu le melihat gmbr gini masa puasa..tergugat...hehe..

    ReplyDelete
  15. Sya pun nak buat macam gb hantar mangkuk tingkat tak pun pasang khemah dpn rumah kak yan hahahaha...kira berjiran tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. moh...mohh sini.. nak banyak ke nak sikit. hee

      Delete

cliks..cliks