cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, February 14, 2013

Wedding at Restoren Zam - zam, Seksyen 9, Shah Alam

Awal bulan February ari tu i dapat jemputan my fren Mem Sue Cheeria.  Kali ni dah bertekad  jangan sampai lupa lagi  sebab dia pernah jemput last time masa wedding adik dia. but i forgot the date. and this time mesti pegi.. Reception dibuat di Restoren Zam Zam di Section 9, Shah Alam. Walaupun di rumah i sebenarnya tengah gathering i kena attend gak majlis ni.. 
untuk tidak menghampakan, i datang menghadirkan diri..
 dibuat di level 1. boleh naik lift.
 disambut oleh penyambut - penyambut tetamu berbaju peach.. so sweet. 
i terus menuju ke bahagian food. kena amik dulu. lagipun orang tak ramai.. memang Mem Sue Cheeria dah cakap, kalau boleh mai awai sikit. tak ramai orang.. maka i pun datang at 12.30PM. memang belum ramai lagi..majlis started at 12.00 till 4.00PM.
food yang diserve for this wedding. Arabic Food. 
i took Nasi, Salad, Chicken Mandy (kot), Roti. memang tak beretika buffet..heee..(kalau buffet, amik kena sikit - sikit.biar ulang - ulang. bukan amik menggunung then tak habis makan.. attitude orang kita bila buffet, ingat letak penuh pinggan..lepas tu food bercampur baur dalam pinggan. dah tu tak habis kan...)..
then Abang Luqman amik kan i dessert ni. i tak ingat apa nama dia, but very rich.. something like susu kot, then tabur almond and kelapa kering tu.. ok lahhh cerita pasal wedding ni.. just nak share dan nak berfikir sikit..
 i love the dias. menarik kan.. simple. love the color. pastel - pastel sikit..diarang guna wedding planner.. cantik.. 
main table for the bride and groom and also family members. 
also simple cake. suka gak tengok..
interior Restoren Zam - zam ni tak leh nak kata lahh. sure chandelier sana sini kann..arab - arab gitu..full of emas - emas gitu..
ada MC.. sedap suaranya bila berselawat semasa pengantin masuk ke dewan. 
then about at 1.00PM, pengantin pun masuk ke dewan..berbaju peach.. sweet kann..
dan pengiring - pengiring pengantin.. peach jugak. 
cantik manis pengantin. pengantin lelaki tu lah adik kepada Mem Sue Cheeria. 
Family Mem Sue Cheeria ni dah dua kali menggunakan package Restoren Zam - zam ni.. Bila pakai service macam ni i m sure everything dah disediakan oleh pihak restaurant. Food, hall, wedding favors for guests. Food yang disediakan pun ok gak lah.. lengkap.. kalau tak silap i the charges per head dalam RM55...Cam ne?? ok?? tak ok?? well for me, depends on individu.. ada sen, no hal.. just imagine RM55 kali kan guests dalam 1000.. so, RM55,000 lah kann...kalau 2000, kali kan saje lah kan.. eeemmm.. macamana nak menantu ek.. heeeee.. just imagine within 10 years, sure rege ni dah naik lagi.. 
ini lah teman i ke wedding ni. My Mommi and Abang Luqman. Hubby tak sihat.. 
berbalik cerita kalau i menantu nanti. berapa nak kena spend...sure melompat.. heee.. kata Hubby buat kat kampung je.. banyak jimat. lebih meriah. gotong royong.  Ada rewang - rewang.. amboiii.. tetiba i verangan.. saje je lahh. long way to go kan Abang Luqman.. belajar dulu hidup.. baru fikir kawin.. Tapi sunnah Rasulallah, nikah muda.. heeee... saje je i melalut.. sebab nak berfikir sikit.. again pada i, ada duit, no hal. buat ikut kemampuan.. kalau tak mampu jangan sampai berhutang. simple.. Anyway, JAZAKALLAH UL KHAIR to Mem Sue Cheeria atas undangan, ALHAMDULLILAH BARAKALLAH dan dua'a agar pengantin sentiasa berbahagia dan menjadi keluarga Sakinnah Mawaddah Warrahmah...INSYALLAHH...
******************************************
Volume 7, Book 62, Number 1 :
Narrated by Anas bin Malik
A group of three men came to the houses of the wives of the Prophet asking how the Prophet worshipped (Allah), and when they were informed about that, they considered their worship insufficient and said, "Where are we from the Prophet as his past and future sins have been forgiven." Then one of them said, "I will offer the prayer throughout the night forever." The other said, "I will fast throughout the year and will not break my fast." The third said, "I will keep away from the women and will not marry forever." Allah's Apostle came to them and said, "Are you the same people who said so-and-so? By Allah, I am more submissive to Allah and more afraid of Him than you; yet I fast and break my fast, I do sleep and I also marry women. So he who does not follow my tradition in religion, is not from me (not one of my followers)."

26 comments:

  1. k yan, I pun pernah ikut my in laws pergi kenduri kt restoran zamzam in Dec lepas! mula2 tu ingat kenduri kt restoran kt bwh tu, sekali kena naik lift, kenduri tu kt atas sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya lahh.. dia ada 2 halls tu. kanan kiri.. besar gak.

      Delete
  2. Meriahnya wedding itu.. Colorful gitu! Bagus la kakakku.. Memenuhi undangan tu kan fardu 'ain.. Barakallahu feeky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah akak tak.lupa lagi..kalau tak sure malu..heee

      Delete
  3. cantik suasana di lokasi persandingan dan persekitaran.

    ReplyDelete
  4. 55 ringgit ? sepadanlah dengan servis yang diberi.

    ReplyDelete
  5. kelas wedding tu kak yan...kat restaurant arab tapi nampak sungguh mewah....pelamin memang tarbaik..... menu pun ohsem.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. u cud see from the pictures kan.. mmg cantik, simple, i like but the price tu lah yang i tak berapa suka. heeeee..

      Delete
  6. Betul yan, saya pun sependapat dgn yan. Kena ukur dibaju sendiri..
    Kalau berduit, apa salahnya. Kalau tak, jangan terikut2 orang..
    Maklumlah anak kitapun lelaki semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya lah kann.. kalau duit ada apa je boleh. sometimes benda yg tak terjangkau dek orang boleh kita buat. janji ada fulus. berkemampuan..

      Delete
  7. if duit byk semua bole di buat..ada baik nya buat mcm nie tak penat teratur cantik makanan sedap..serba serbi puas hati la..tp klu duit ta byk buat d kg pun bes jgk..ramai2 gotong royong..penat mmg penat..tp tym tu la dpt kumpul famili members dan beramah mesra..anak2 dpt kenal mana satu makcik pakcik kazen semua dan org2 kampung..klu teda smpi ke tua la anak2 tak kenal sedara mara dan jiran sekampung ..duit jimat byk bole buat utk benda lain..ukur baju d badan sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i agree with u. ada pro and cons lah kan.. kalau kat kg mmg best. tapi tu lah.. kawan2 kita sendiri ramai di luar kampung. family mmg dah tentu ramai di kampung. tapi now family i sendiri dah ramai di Shah Alam, KL.. kat kampung tu yang tua2 je ada tu pun dah tak ramai.. kena tunggu dan lihat lah kann.

      Delete
  8. Kak yan, pelamin sangat cantik n saya suka jugak cake dia yg simple je..baju pengantin pon cantik kaler dia, jarang jumpe kaler peach oren macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukakan..cantik... akak pun sangat suka. color cam ne kena org yg berani je kann..

      Delete
  9. mmg cantik sgt interior design kt restoren tuh, pastu pelamin tu pun cantik... betul ckp akak kalu ada duit sume boleh dpt... cume kite kene ikut kemampuan sndiri, kalu dh tau kemampuan cuma rm10-20k je utk bt knduri jgn lah pulak bt majlis sampai 50k kan... bile dh berhutang sana sini, anak dh 3 pun lum tentu abis utang hehehe

    ReplyDelete
  10. wah....meriahnya.....chantek hiasan dia....suka rietta tgk....

    ReplyDelete
  11. Seminggu sebelum majlis U ni, I pun berada di restoren ini, dewan yang ini la juga. Anak buah I kahwin. Betul, candeliar merata itu yang buat dewan tu sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye keee..mmg dah ramai yg pakai catering depa ni. just budget rege je lah kannn.. ada duit sume tak perlu kata apa..on je lah kann..

      Delete
  12. Nmpk Sdp makanan itu. Kak dyh xpnh lagi cuba makanan Arab. Lately nih byk terbaca Pasal makanan Arab,teringin pulak nak cuba..

    *terfikir restoran zam zam nih ambik catering je ke atau boleh walk in jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau diberi pilihan akak lebih suka ke Nasi Hadramot for the time being.. kalau dulu, Sahara Tent jadi pilihan, then Restoren Zam zam, now Nasi Hadramot..

      Restoren Zam - zam mmg boleh datang makan kat situ..ini special place dia.

      Delete
  13. Yan, last week baru akak gi bayar deposit untuk kenduri kahwin anak tahun depan. Terjumpa pula kisahnya disini.
    Pakej dia agak bagus sebab rm55 tu dah termasuk pelamin, baju pengantin, dewan , makanan, juru gambar dan kompang..dan kak ros gunakan 40 dome untuk 40 meja..radanya berbaloi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke Kak Ros... ok lah tu kot... tak ada idea lah.. tapi kalau rangkum semua pada saya mmg sangat berbaloi dan berpatutan..

      Delete

cliks..cliks