cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, February 9, 2013

Bandung Shoppinggg (6) - Hotel Asoka budget hotel deh...

This time i pegi Bandung, i tak buat any arrangement tang hotel. I just asked my driver from Hayuka Bandung untuk buatkan. tak tau kenapa malas sangat nak tengok thru internet. just asked him, then dia arranged kan, sampai Bandung, he asked me to have a look first kat hotel ni. but then for me, since dia dah carikan, tak kuasa i nak cari - cari hotel lain. lagipun datang ke Bandung sebab nak shopping dan jalan - jalan. bukan nak stay dalam hotel. except kalau honeymoon lah kannn. heeee... basic necessity, no complaint. kira no star hotel beb. budget.. so, kalau complaint, pindah hotel. simple kan. ok.. today i wanna talk about this hotel. A S O K A   H O T E L. i just nak share, since Wie dari m e h m e t w i e . b l o g s p o t ada bertanya.. so bolehlah share mana patut. 
IYAN made a reservation di hotel ini.. Maybe bit far from town. tapi still ok with me sebab the whole day i dengan IYAN. so no problem. This is budget hotel. but facilities ada semua.. so no problem still. 
this is new hotel.
the reception area plus
simple lobby.
just nak share here, this hotel is budget hotel. so, no lift.. but the staffs really helpful. so dont worry about your luggage. just worry about yourself yang nanti bila habis shopping tak larat nak panjat tangga. haa..haaa...
jangan pelik ye bila pandang lantai tu. i m sure all this coz depa nak save cost.. logic gak kan.. anyway tak menyusahkan kita pun. some more ini like energy saving kot. pencahayaan. no need lampu dibuka sentiasa..
our room tingkat 3. we took family room.. here only 2 types of room. Standard Room and Family Room.  if in your group ada orang tua, just mintak stay in level one.. sure penat kann.
masuk bilik, happy coz ada water heater. so small.. very small. just for a person kot.. but, no big deal coz still we cud boil the water. nak minum Radix tengah malam gitu.. 
complimentary - tea, sugar, and mineral water. breakfast included. but serves in bedroom yeee.. depa tak ada ruang makan pun. ok lah kannn. terus hantar ke bilik je.. 
the bathroom.. gomantik gitu.. heee.. pandai - pandai lah nak hidup..
got day bed, which great to have this. kira nak masuk bilik ni 4 orang pun boleh. so spacious. just need one extra bed. the day bed realy big too. 
2 super single beds. compy spread. Heyyyy... FREE WIFI.. enjoy blogging.. but i lebih rela tidur. heeee...
clean towels. just ask for extra.
hot shower. tapi biasa lah tingkat atas, water pressure for  heater not so good..anyway the bathroom bersih.. itu penting kann. 
we spent about Rph 1,200,000 plus plus tau.. then tambah extra bed for Rph30,000. for 3 nites. then on the last day tu, we decided to extend our stay sampai petang.. masa nak bayar tu, terus dibilang, ENGAK PERLU BAYAR KOK BUK.. waduhhh bagus banget kan.. sukaaa... even kena panjat tangga.. happy stay..

Look at this info.. you can search this place here..

Address: Jalan Lengkong Besar, Bandung 40261, Indonesia
Phone:+62 22 4203362



More reviews: booking.comagoda.web.id

18 comments:

  1. budget hotel pun cantik......
    tapi pencahayaan dia memang menarik......save energy.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik remy..simple je..tp.yg penting bersih. tgk.je katil dia kann...

      Delete
    2. betul kak yan..... janji katil bersih dan selesa....
      last remy tido hotel kat ancasa pudu tu.... dulu depa panggil hotel pudu kan...tapi bila dah tukar jadi ancasa... memang terbaik..... selesa sangat..modern dan stylish

      Delete
    3. paling penting bagi i, tilam dan towel. hee

      Delete
  2. oklah ni kak hotel nampak selesa..
    sy pun kalau on holiday hotel pilihan yg biasa2 je..
    melainkan kalau dgn mak/ayah/anak/suami.
    takat sorang atau dgn kwn belasah ajer ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..yg penting selesa.cuma tak larat naik tangga lah...heee

      Delete
  3. Assalamualaikum Azian

    kalau melancong, bilik untuk tidur sahaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam bro rozali..

      Mmg pun..selesa.lagipun hotel ni.

      Delete
  4. walaupun hotel budget tapi kelihatan sangat bersih dan kemas yer kak...pasti sangat value for money kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed..tak rugi..malah kami dpt free lak for extended period.

      Delete
  5. I dulu pun duduk hotel bajet juga. Bukan nak memerap kat bilik pun. Kuar pagi balik nak tido saja.

    ReplyDelete
  6. Assalam Kak Yan.... tak perlu sangatkan hotel mahal, sepanjang hari memang kita kat luar, balik hotel dah malam. Janji selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolutely..melainkan kalau honeymoon lah kan..

      Delete
  7. wah Yan.... jenjalan n soping sakan ye!

    hotel budget pun berbaloi jugak kan... nampak kemas dan selesa je

    tang bathroom tu yg hebat tu hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH..memang best gak lah. simple je. yang penting leh tidur.. tang mandi was the best lah. heee

      Delete
  8. Hehe.. thanks Kak Yan.. memang nampak nice & bersih hotel ni..

    ReplyDelete

cliks..cliks