cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Friday, February 26, 2021

LEMPENG KELAPA my style my version




dah minum petang semua?
makan apa?
apa kata kita buat Lempeng Kelapa.
Sedap sungguh lah kan. 
tapi sedap pada orang yang suka lah kan. 
hehehehe..


this is my Lempeng Kelapa. 
Sure selang 2 3 minggu i akan buat. 
favorite semua di rumah ni. 


nak buat my style tak?

Bahan:

3 cups tepung gandum
5 cups air
1 cup kelapa parut
i cup santan pekat (i pakai santan kotak je).
2 TBS gula pasir
1 TBS garam

Cara:

1. kacau semua bahan hingga sebati.
2. panaskan pan sederhana.
3. ambik sesenduk batter then lenserkan ke pan yang telah diletakkan sikit minyak. 
4. dah siap. 


tengahari tu pulak i masak simple je. 
ada SAMBAL TELUR PECAH dan ASAM PEDAS AYAM. 
ada SAYUR KENTANG SUUN dan TELUR MASIN. 


jadiiiii..
kita gu kan lah dengan LEMPENG KELAPA tu. 
sedap weiii. 
mencicah ASAM PEDAS AYAM tu memang superb. 
betul tak. 
eeee...
sodapp. 


then ada gak SAMBAL TELUR PECAH..
perghhhh.

So waktu PKP ni memacam yang difikirkan. 
berat rasa kotak kepala ni kan. 
esp bila membabitkan financial. 
serba tak karuan. 
tapi kena ikhlas lah. 
kena redha. 
ALLAH buat kerja dia. 
berserah je lah..
so jangan fening2. 
jom kita melempeng.

5 comments:

  1. Sedapnya lempeng kelapa...nampak senang jer nak buat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya bila dah selalu buat yg susah pun jd senang kan.

      Delete
  2. Sedapnya lempeng kelapa. Lama dah tak makan.

    ReplyDelete
  3. salam. Maaf nak tumpang tanya lagi, pinggan yang letak sambal yang ada daun kecil2 tu lenox juga ke? alahai cantik sangat. kak Yan memang ada good taste.

    ReplyDelete
  4. Sedap lempeng....cabaran di bulan Ramadhan

    ReplyDelete

cliks..cliks