cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, May 4, 2018

Merhaba Turkiye - Package with Güle - Güle Travels in Cappadocia (6)



ok..
almost done with the N3 pasal my Cappadocia. 
Sebelum terus membaca, tengok   S I N I   dulu ye..

I just wanna share this info with you guys. 
those yang dah pegi, ok lah kan. 
those yang masih plan2 nak ke sana, maybe this info membantu sikit lah. 


ada airport transfer. 
distance between the airport to Goreme plus minus dalam 1 hour journey. 
so service ini ada yang diberikan. 
include back and forth. 
kalau dari airport, we have to wait the others until the van penuh lah. 
but kalau dari hotel ke airport, maybe kita je lah. 
tapi bayaran tetap sama. 

*edit.

Harga package atas ni hanya for me tau.. 
but still kalau u all bagi nama i kat dia, dia akan bagi 10% discount. 
He mentioned to me.


so pakailah van yang atas ni.
confirmable.
mostly Mercedes lah.


in the package kami diberikan this hotel. 
Holiday Cave Hotel. 
considered as 3 stars hotel. 
i tak punya banyak masa nak explore this hotel. 
tapi kami happy je with the hotel.




puas lah breakfast dia. 
memang kenyang lah. 


pinjam dari pakcik google. 

we were given this type of room. 
the bathroom, spacious sangat. 
macam boleh main kejar2. 


this is reception area. 



paling penting ke Cappadocia, ini mission nya. 
nak naik belon panas ni. 
Dengan pacakge yang diberi oleh Gule - gule Travels ni we all hanya perlu bayar USD100 je pada mulanya. 
But somehow the price naik sehingga USD150. 
still reasonable to me. 

But now if m not mistaken dalam USD250. 
tapi menurut Sergio dengan dia, boleh dapat dalam USD180 if u pay by cash. 
USD 190 by credit card. 
IMPORTANT: Those yang mention my name, AZIAN ELIAS from MALAYSIA and has a blog name YAN-YANJOURNAL, Sergio akan bagi discount 10%.
haaaahhh!!!..
ok kannnn.  

and the package Sergio bagi kat i adalah harga like fren2 lah. 
and he actually tak buat pun tour guide ni. 
tapi rezeki i lah. 
dia offer nak bawak we all ke sana sini using his car. 
and the whole package dalam USD430 for 2.
tapi actualy dia offer dalam USD450 untuk 2 orang. 
apa2 pun, nanti berhubunglah dengan Sergio. 


since only 2 of us, Sergio the owner of the Gule -Gule Travels offered to us his service to bring us around. 
He mentioned to me he is not a tour guide. 
for us, dia macam tolong kan je. 
coz we were not taking the whole ground package in Cappadocia. 
I pun dah cakap i nak pegi2 round2 je. 
due to our time frame. 
tempat2 yang dibawak adalah di sini, UCHISAR.


ke sini, PIGEON VALLEY.
ambik gambar2 je. 


ke THREE GRACES or THREE BEAUTIES.


ke IMAGINATION VALLEY.


tukang ambik gambar gak. 


bawak ke ceramic shop gak. 


then pegi makan. 


last but not least shopping time gak. 


kami ke Galeri Ikram



oooo tak lupa gak shopping dried fruit and baklava. 
kira puas lah boleh bershopping. 


with his family. 


ok lah ini Sergio. 
Owner of Gule - gule Travels. 
Those yang nak ke sana, dan masih tercari package yang sesuai, boleh contact dia. 
sesiapa yang hendak menggunakan service ini, boleh refer di FACEBOOK ini. 
kat sini boleh contact. 
and this is his WHATAPPS number : +90533463522

12 comments:

  1. cave hotel..breakfast mcm2..bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.hotel dlm cave..mmg menarik..tp x sempat nak explore lelama.

      Delete
  2. 'cave hotel', teruja bila dengar :D

    ReplyDelete
  3. masih dlm bajet lg laa kalu nk pegi ni terima kak sudi berkongsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt contact sergio then mention my name n my blog ye..

      Delete
  4. bestnya kak yan....simpan semua info kak yan ni...mana tahu satu hari nanti sampai ke tempat-tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure.. no problem. akak doakan mudah2an termakbul satu hari nanti. AMEEN

      Delete
  5. Replies
    1. Memang best2..tiap pg mcm menanti2..hehhehe

      Delete

cliks..cliks