cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, May 26, 2018

Lunch date geng satu kelas di Teapot Deli, Shah Alam.


Skip kejap cerita2 travel ye. 
Nanti jemu pulak orang membaca nya. 
Just nak share my meet up dengan my ex class mate. 

Ini kali ke dua lepas kami semua jumpa in whatapps group. 
Latest group lah kiranya ni. 
sebab i kerap left the group. 
hehehehehe..
Kengkadang rimas dengan group2 manusia yang tak ada tamaddun ni. 
so better i left rather than buat dosa kannnn.
ok lah i share some  story kat Teapot Deli tempat our meet up. 


sorry lah..
gambar google i ambik. 


Kalau orang Shah Alam maybe dah biasa tengok this dish. 
Roast Chicken by Teapot Deli. 


Ini Laksa Johor nya. 



Ini lah yang akhirnya dapat bertemu mata. 
I and Ariza, kiri sekali tu yang biasa jumpa sebelum2 ni. 
Ema pulak dulu2 rajin gak jumpa, but since dia dah buat rumah di Meru, makin jarang jumpa. 
But Ema dah biasa dengan Chef Ciju gak. 


after some times, tiba lah sorang lagi. 
this guy memang tak menghampakan.
sebusy mana pun tetap show up. 
Geng dari dulu sampai ke la. 
Mr Rocky kita. 


kami ni fren2 since 1984 lagi. 
Sampai 1985 lah kan sebab SPM waktu tu. 
Then berpisah. 
jumpa balik. 
pisah jumpa balik.
And hope tak pisah2 lagi lah.
Moga silaturahim antara kami satu kelas tetap terjalin hingga hujung nyawa. 


Seronok sangat kami membawang bila berjumpa. 
3 makcik bawang plus sorang pakcik bawang. 
hehehehe..
alaaaa..
cerita adik beradik je..
cerita happy2. 
cerita buat kita jadi muda. 
tak cerita hasad dengki. 
lagi happy cerita Ema kita. 
macam2, hingga gelak besar. 


lepas makan, we had our dessert together gather. 
Ini  fruit truffle.
memang best. 
Lepas satu, we took another one. 


I mintak ini. 
Cream Caramel. 
Share sesama gak. 
memang best sangat.



then Ariza ordered ini pulak. 
Lepat Pisang. 
sedap weiii.
memang best. 

Then kami berpisah. 
Sebenarnya masih best nak sembang2. 
But since some of us nak kena masuk office. 
terpaksa ditangguhkan lah ye. 
INSYALLAH ada rezeki jumpa lagi lah nanti. 

6 comments:

  1. aiii kak.. pepagi da tunjuk mknn?😆😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..dah nama blog pasal makan jalan..so kena suit lah kan.. hehhee

      Delete
  2. seronok jumpa kawan2 lama.. ukhwah fillah ^^

    ReplyDelete

cliks..cliks