cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 14, 2017

Muhammad Irfan, my omel dah 13 tahun today.


today is your birthday.
today is Abang Irfan's birthday.
now u r already 13 years old boy.

tapi sedihnya kita tak dapat sambut sama2 di sini. 
kali pertama you sambut di negara orang. 
i m sure tak sambut lah pun kan.

even kat sini pun kita tak sambut..
sekedar ucapan birthday dan dua'a buat you. 
saja je ibu nak share some of you pictures sebelum dan selepas u berada di Bandung. 


Ini masa umur dia 3 tahun kalau tak silap. 
First time travel sama i je ke Bali. 
Kecoh mulut bersembang masa ni. 


Always the ontel to me. 
Most of my kids umur sebelum baligh ni memang ontel2 sikit. 
Abang Irfan memang lebih ontel dari yang lain. 


Abang2 yang lain suka sangat menyakat kata dia tak ada leher.
ye lah kan badannya agak semangat..
memang sedap dipeluk masa ni. 
rasa puas bila dapat peluk dia. 


Ini semua gambar2 sebelum Abang Irfan ke Bandung. 
Selalu ikut ibu ke sana sini. 


peneman. 


tengok lah gambar yang ni. 
bolat.



time ni dah mula nak bergaya. 
rambut ada remos tu. 


asyik bergaya kalau bergambar. 


kali pertama naik MRT.
heeeeee.
agak teruja rasanya.


Masa buat student visa di KL. 



Masih lagi ontel. 


These are my three heroes. 


My omel one. 


kan..
memang dah pandai bergaya. 
nampak macam kurus sikit. 
tapi tak sebenarnya. 
heeeeee
still badan dia agak berisi.


waktu registration di Darrut Tauhid, Bandung. 


ni bulan September, 2017. 
masa ni badan Abang Irfan dah mula susut. 
Makan kan terjaga dan tersusun.
Bukan sembarangan. 
Masa ni dia dah cakap dia dah rindu food malaysia. 
tunggu ye sayang..


ini dalam  bulan October yang lalu. 
waktu outing dengan Abang Luqman. 
Dah nampak lagi kurus dan tinggi. 
siap nak tunjuk yang dia dah ada leher. 
Lehrer jinjang tu. 
heeeeee..
lawak kan. 


and ini the most recent. 
Bila ada majlis di pesentren Darrut Tauhid bersama Ustaz AA Gym.
gambar ni mushrif nya kirim thru WA.
Alahaiii..
bujang sangat dah nampaknya. 


this is the most recent pic yang i dapat dari mushrif dia. 
dua minggu lepas.
he's so grown up. 
miss this boy soooo much..
INSYALLAH 21 Dec ni balik for holiday about 2 weeks gitu lah.
lepas rindu lah..

Abang Irfan, maybe one day, you terbaca apa yang ibu tuliskan kat sini. 
I m so happy to have u as my beloved son. 
Irfan anak ibu yang soleh. 
penyejuk hati ibu abah. 
You are my omel till u tua nanti.
Kasih sayang ibu ahah tak berbelah bagi buat semua anak2 ibu abah. 
Semoga Abang Irfan terus berkembang menjadi anak yang soleh yang bukan hanya mcenyenangkan hati ibu abah, malah semua insan yang berada di keliling you. 
Always be humble ye omel. 
Semoga hidup Abang Irfan sentiasa diberkahi rahmah ALLAH..
bahagia dunia akhirat. 
Semoga ALLAH kumpul kan kita  bersama di akhirat nanti. 
Luv u to the moon and back. 
Rinduuuuuu...

22 comments:

  1. salam k yan..
    gmbr yg ms 3y/o tu mmg omel sgt sgt.
    btw if baca luahan ksh syg mak & anak ni always bring tears in my eyes.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg omel2 selalu di mata ibu kan..
      kannn.. ibu pun dah nangis tadi.. huaaa..huaaa..

      Delete
  2. Selamat Hari Lahir Muhammad Irfan ;) takpe banyak masa lagi nak bagi nampak leher kan..hehehe..tak lama lagi jadi bujang hensem niiiiii ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks auntie.
      heeeee.. kaanzzz.. boleh sampai umur 17 nanti. another 4 years lah gamaknya.silap2 lagi tinggi dari abana 2 tu.

      Delete
  3. mcm tak caya baru 13tahun ye kak si ontel akak tu, betapa dia berkorban berjauhan ngn familynya di usia semuda itu.... mmg dana salute kt bujang2 akak tuh....

    mmg lain betul gambar masa kt kl ngn masa dh sambung belajar di bandung... makin ganteng, makin kurus ensem gitu.... seronok lah akak nnti 2 bujang tu balik kl yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Dana. Even pagi td dok sembang dgn hubby ckp first time dia jauh dr kami masa birthday dia. So dia membesar di tpt org. alhamdullilah itu yg dimintak kat akak. Nak belajar quran di luar Malaysia.

      Mmg kalah lah abang dua tu dana. Heeee.. makin tinggu dia dana. Siap ckp, jari dia dah tak gemuk.heee

      Delete
  4. Selamat hari ulangtahun kelahiran Muhammad Irfan. Semoga terus maju jaya dalam kehidupan di dunia dan penuh bekalan ke sana nanti. InsyaAllah... Aamiin.

    Tahu-tahu nanti Irfan ni macam Muzakkir. Masa usia 13 tahun boolat kemain...sekarang dah macam galah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks auntie kakcik. heeeeee. Amen..ameen ya rabbbi.

      itu lah kak.. takut dia lagi tinggi nanti dari yang lain2 tu.

      Delete
  5. happy birthday omel ibu..
    saya tahu ibunya tengah merindu banget
    menghitung hari dah tak lama lagi dia nak pulang bercuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks auntie..on bahalf ye.

      Mmg dah kangen bangettt..
      3 bulan almost x tgk muka.

      Delete
  6. Replies
    1. ye cik lily. besar sangat dah. tak tgk dlm 3 bulan dah panjang cam tu dah.
      hidup sendiri dan berdikari.. ok lah kan for boys.

      Delete
  7. Comel je gambar waktu kecik tu. hehe. Dan diakui masa memang terlalu pantas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..hee..even sampai sekarang pun cumel je kat mata ibu kan.

      Delete

cliks..cliks