cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 9, 2017

Damas Sweets, Plaza Masalam, Shah Alam.



Tajuk kita tinggalkan dulu.
Tengok yang kat bawah dulu ye.
Semalam ni haahh.
Me and Chef CiJu outing sambil settled kan few things before flying. 
I dah fly2 dah ni u. 

INSYALLAH dah ada di Vietnam ni.
Rezeki tetiba mandatang bila Hubby cakap, pegi lah kalau nak ke HCM.
Aduhaiii.. seronok i you dioffer cam tu. 
Sebenarnya my pocket is so kosong you. 
tapi bila dah offer tu means dapat sponsor lah kan.
ALHAMDULILAH..

Oklah. sebenarnya keluar nak tukar duit. 
Nak beli itu ini for Chef CiJu nak travel nanti.
Jadi bila dah ke AEON waktu tinggi hari dan perut masih belum terisi,
maka kami singgah Brunch di Coffee Bean. 


I ordered pasta.
Chef CiJu gak. 
I took Green Tea Matcha. 
Suka. 


dan jangan lupa Cranberry Salad. 
always sedap to my tekak. 
lepas brunch, langsung lah kami teruskan urusan yang sepatutnya. 
Tukar duit. 


Duit DONG.
dulu pernah ada waktu ke Hanoi in 2013
Tukar sikit je. 
Kata my cousin, kat HCM boleh guna ringgit. 
so get ready with debit card je pun ok lah. 

Lepas tu kami singgah ke Plaza Masalam. kunun nak cari serunding. 
hmm.. tak ada rupa2 nya. 
Bila dah nak keluar tu teringin nak singgah di sini. 

google
ni bukan gambar i ambik.
i cilok dari google lah. 
pinjam buat promo ye.. 
heeeee
dari FB depa  ni lah rasa i.  


Ini Baklava Cream. 
Dibaginya kat kami berdua. 
Chef CiJu macam kesurupan bila makan baklava ni. 
Sedap sungguh di tekaknya. 

Tapi i bila dioffer yang ni, i rejected. 
i kata i nak yang lain. 
Mak Bedah demand pulak. 
dihulurkan pak arab ni yang kecik sambil cakap, "because you have nice fingers".
waduhhhh.. kemaluan besar i you.. 
heeeee..
memang wallaaaa..
free lagi pun tambah sedap lah kannn. 
dah balik, baru i tau, baklava yang pak arab tu bagi kat i namanya Baklava Finger. 
gituuuu..


mace - mace.


rambang mata.


dah puas tanya itu ini, kamipun pilih lah.


Ini lah dia Zakaria dan ayahnya, Yasser. 
Malu2. masa memula i nak tangkap gambar dia. 
Tau lah bulan. 
Heeeeee..
Kenapa i cakap bulan.
Masa nak menuju ke sini, dari jauh lagi Chef CiJu cakap, "Cantiknya bulan".
I kata, "bulan apa"
"Tu yang kat dalam tu", balas Chef CiJu. 
oooooooo.. 
memang macam bulan.
heeeeeeee
Tu dekat dengan tangan kiri Pak Yasser ni lah Baklava Finger tu. 



Akhirnya kami beli ni haaahh..
500gm lebih sikit je. 


We tried this Kunafe. 
RM15 tu you.
But i m sure this is not so good one lah.
I will have it yang betul2 sedap nanti. 
Inshallah. 


berniat nak bawak makan masa dlm kapal nanti. 


I berkonan bonar dengan mendealah ni tau.. 
kenan sangat lah..
Macam nak ghabat je.
i macam prasan benda ni banyak kat Grand Bazaar Istanbul.
Walau hakikatnya i belum lagi ke sana.
tapi i tengok dari Youtube lah.
Then si Zack tu bagi tau lah.
Itu dari Turkey..
Jadi jangan lah kita ghabat dulu.
Kita usha dulu.
Nanti kita compare2 rege kat Grand Bazaar ye..
Kalau berbaloi kita bawak terbang balik Seksyen 7,  kita beli je lah kat sana ye.
Kalau tak, nanti kita ke Damas Dessert lah beli barang 4 butir.. 
tak gitu.
Heeeeeee..
Mode verangan tengah on. 
Why not kan.
mudah2an jadi kenyataan..
AMEEN..

10 comments:

cliks..cliks