cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 6, 2017

Late lunch at Melting Pot, Concorde Hotel.



Last Monday, we all semua ada kat rumah. 
Hubby rasa tak sedap badan nak ke office. 
CikJu pulak baru je balik dari Jogjajakarta. 

we all dari pagi kat rumah je.
planned nak keluar lunch kami delay2 gitu. 
macam malas nak keluar.
sebabnya our breakfast agak berat. 
so, tengahari tu perut masih kenyang lagi. 

then at 5.00pm baru kami keluar nak cari kedai makan. 
plan nak ke Palperò lah.
Nak ke Agehan lah.
Nak ke Uncle K je lah. 
tup2.....


Kami ke sini. 
nak usha2 buffet dia. 
Kot2 berkenan. 


once sampai, usha food yang served here. 
I noticed, dinner buffet depa ni tak berubah2 dari 5 6 tahun dulu kot. 
in fact arrangement dia pun,  macam tu je lah dia. 
bila tengok price for buffet tu, for me macam tak berbaloi.
most of the food choices bukan ikut tekak Hubby. 
in fact me too. 
then we decided ambik ala carte je lah.


ruang ber aircond dah fully booked. 
kami ke smoking area. 
ALHAMDULILAH masa ni baru lepas hujan lebat selebat - lebat nya. 
Jadi tak lah panas mana. 
Suam2 kuku je. 



Kalau makan sekarang, kami hanya ada depa ni dua je. 
Muka Chef CiJu dah hangus dek kena matahari Jogjakarta. 




tak lama, sampai la our drinks. 
sedapnya tekak.
even baru lepas hujan, air ni memang terbaik. 


then sampai lah roti ni. 
memang kesukaan Hubby. 


and soup macam ni jadi routine kalau makan western food. 


then sampai our food. 
Salmon for him. 
Berbahagia he makan. 
He suka sangat. 
He cakap, very juicy maaaaa..


Ini Chicken Chop Chef CiJu. 


Memang besar. 


Ini mine. 
Lamb Rack.


Cinoni je you. 
Macam tak puas. 
Sebab the food was super delicious lah. 


Ini pasta Abang 'Imran. 


He suka lah. 
He bahagia with the pasta. 


Trend nowadays. 
Pic first. `


Sebenarnya masa tengah makan Hubby tanya dengan the waiter pasal starters yang dia order. 
weiiii.. 
ada lagi keeee.
Ini yang sampai. 
Tuna apa tah.
eeee..not my choice lah. 
depa makan beriya2 .


then ini satu lagi. 
i memang tak ingat apa tah. 


Ini lah yang terjadi selepas itu. 
licin.
nampak sangat kelaparan. 


almost maghrib masa ni. 
melilau2 mata memandang keliling. 




Maghrib je terus lah kami berangkat balik ke rumah. 
Perut dah kenyang dah. 
Hati pun senang. 
Kita lepak2 depan TV kejap lagi. 
ALHAMDULILAH with the rezeki petang ni. 
Makan sekali lalu lah ye. 
heeeee.


Kat rumah sambil tengok TV, kita layan Bakpia fresh dari Jogjakarta. 
ALHAMDULILAHHH..
rezeki tu kalau dirasa bersama, memang lagi nikmat. 
I nak cerita pasal makan2 je dalam another 2 N3s nanti ni. 
nak cerita jenjalan kan tak ke mana2 kan. 
so kita cerita makan je lah..
Okk.. daaaaa..

16 comments:

  1. Dok baca sambil scroll gambar, tiba part pasta Abang Imran...waduhhhhh...terasa pulak sedapnya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap di tekak kak...
      Abang 'Imran mmg tak pernah tinggal dgn pasta.

      Delete
  2. sumpah kak...semuanya nampak sedappppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap anies. price tu tidak lah mengarut sangat.

      Delete
  3. Melting Pot...rindunyaaa... Suka breakfast buffet kat situ kak. Tapi yes...agree. Dinner so and so. Even iftar ramadhan pun. Dinner or Iftar..we prefer Blue Wave sebenarnya...hehehe. Oh my...sangat rindu Shah Alam. Dah lama saya jd org Melaka rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun nak cuba nnt Blue Wave. so far hanya pernah lunch kat situ.
      ingat nak cuba nnt. meh kita dating kat shah alam. heeee

      Delete
  4. pasta tu nampak sgt yummy....
    eh, kak yan tak ada pula gambar dlm ni.
    apapun, have a great day kak yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya suka tegur pasal pasta tu kan.. mmg sedap lah tu.

      Akak pemalu..heeeee..thanks beb.

      Delete
  5. semua nmpak menggoda.... even starter tu pun aduh lahai, akak peminat kambin, cik abg peminat salmon... dlm perut bertemu jgk heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..haaa..saja tau dana.. dlm perut bertemu gak ye..heee

      Delete
  6. semua nampak sedap, mesti makan tak pandang dah kiri kanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul raihanah..sebab kelaparan sgt dah.. siap fikir kenapalah lamb tu kecik sgt..heeeee

      Delete
  7. Tu diaaa....... banyak betul buah dia AE. Barulah berbaloi kena bayar mahal kan.
    Aduhai tengok makanan tu buat terliur pulak petang petang ni.
    Kalau saya tak puas makan pasta aje AE, nak jugak ada protien seketul dua hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg puas hati dgn air dia tu.. chef ciju siap x habis minumnya..

      Abg 'Imran mmg suka pasta..yg ni seafood pasta..so mmg full of protein lah gitu..

      Delete
  8. bakpia sedapp, masa pi jogja hari tuh berkotak2 beli bawak balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ada grade2 kan... ini yg number 25 katanya.

      Delete

cliks..cliks