cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 10, 2017

Jalan2 dan Makan2 ke Mid Valley



Nak habaq mai. 
rasanya almost 2 years not dah tak jenjalan ke Mid Valley. 
kalau ke Mid Valley i memang suka ke Metrojaya. 
Banyak yang boleh diusha di sana. 
love it so much. 

since i have about RM300 plus voucher dari Metrojaya,  i think why not i shopping kat situ je. 
sambil mengusha some of the things yang dah ada dlm list tu. 
ehemm..ehemmm..

So last Saturday, i think last 2 weeks kot, me Abang 'Imran and Chef CiJu went to Metrojaya. 
We went there by UBER. 
now i dah jadi mem besar dah. 
no more nak drive2 ni. 
So my 'driver' pun bawak lah kami ke sini. 


Sepuluh kali ke Mid Valley ni, sepuluh kali gak lah i tanya kat i-counter, mana dia Metrojaya. 
heeeeeeee.
Dapat lah cari jalan nya. 


Sebelum tu, kita usha sekeliling. 
Lama dah kan tak shopping tingkap ni kan. 


Kat makcik ni lah i tanya, mana Metrojaya. 
heeee...
dekat sebelah British India ni lah all the way nak ke Metrojaya. 


Masuk ke dalam ni. 
Abang 'Imran  surrendered. 
baik dia tunggu kat sini je lah. 
kita layan kan je lah. 
Sambil dia mengnikmati alunan piano. 


Mak Bedah pun sakan lah.. 
bukan beli apa pun youuu...
under, under tu lah yang i beli, 
Hubby punya. 
itu pun  hanya dapat habiskan separuh je voucher yang i ada. 



Kalau ikutkan hati, mau je sapu benda2 ni. 
Le Cruset ni suka i tengok. 
Masak dengan nya pun memang best. 
even bukan i hantu masak. 
Tapi berat nya tu yang buat my chef surrender. 
so tengok2 je lah. 


Barang2 Jamie Oliver ni pun i suka sangat. 
So far hanya cutlery je yang i pakai. 
 Memang menarik barang2 dia ni. 
still affordable lah to buy. 


yang not affordable to buy, ni haahh.
Noritake dia. 
Narumi ni i memang suka sangat. 
suka di mata, tapi sedih di pocket. 
tunggu lah nanti RM jatuh dari ceiling rumah i. 
mana lah kita tau kan. 
one day. 
yes.. 
One day. 


Sukaaaa...
tapiiii...


I memang suka table setting cam ni. 
Sanggup belanja sikit beli the accessori memacam ni. 


Ok lahhh.. jom kita balik.
sedar2 kan diri. 
memang puas hati shopping tingkap ni. 
sambil verangan nak pakai nanti. 
so itu pun salah satu dari positive vibe for that day. 
so kita pun bercita2 lah kannn.
INSYALLAH akan terjadi. 

Ehhhh.. sebenarnya tadi sebelum ronda2, we all makan dulu. 
Cari2 tempat makan. 
We all pergi lah ke area food court dia. 


At the Lower ground, we masuk this cafe. 
I mencari2 Belanga sebenarnya. 
Masuk ke dalam ni, i noticed the suasananya macam dah biasa tengok. 
tanya2 dengan bebudak dalam ni, ooo dah tukar kapada UPEH. 
owner baru. 


cantik lah.


pernah main Upeh kat kg?


i took Nasi Lemak.


best. 


Chef CiJu makan Nasi Dagang. 


Our drinks. 


Ada dessert. 
tapi kami tak makan lah. 


Mamat yang boleh ikut shopping tapi akan terus- terusen bertanya, lama lagi ke shopping. 
lama lagi ke. 
Mudah boring. 


Memang ramai customers depa ni. 


almost at 4.30PM, we decided to balik lah. 


UBER we took here. 


we met Hubby here. 
then makan lagi. 
but not the heavy one. 
I took Red Velvet and shared the drink. 
ALHAMDULILAH..
happy sangat. 
balik kepenatan. 
Kalau pocket penuh sure lagi happy kan.. 
eeeeecheehh.

24 comments:

  1. Ke mana-mana pun, kalau dengan poket atau dompet yang penuh (dompet kakcik sentiasa penuh, tapi dengan beg plastik untuk isi barang-barang kecil yang dibeli. Selalunya beli roti...hehehe) memang sangat menyeronokkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. so ni kita mandang je lah.. pakai je vouchers yg ada tu.. sayang kalau tak pakai kan..
      ada balance lagi tu, mmg susah hati lah ni sebab takut tak sempat pakai atau terlupa.

      Delete
  2. wow, saya dah bertahun-tahun tak ke midvalley. Memang seronok tengok-tengok barang, window shopping. :)

    ReplyDelete
  3. Oh Belanga dah tukar Upeh..dulu layan gak makan. Lama tak p sana sebab rasa azab sangat bila nak parking kereta. Dengan anak kecik lagi risau dia hilang dari mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg parking jadi problem kalau tpt yg besar2 ni.
      i dah tak de problem tu.. pakai UBER je.. malas nak drive.
      malas nak cari parking n parking charges pun dah makin mahal.

      Delete
  4. gambar makanan semua nampak sedap, tapi dlm banyak2 gambar makanan tu, mrs pip suka gambar terakhir, red velvet cake...dah lama tak makan kat SR sejak pindah jauh dari kota ni...

    ReplyDelete
  5. Saya memang suka mid valley...daripada zaman study lagi. Never get bored. Tapi kalau poket tebal sikit, baru berani masuk Metro. Sebabnya...tak banyak sikit saya confirm terjebak juga...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best kan.. metro kalau sekali buat sale, lagi memacam...
      janji pocket tebal kan.

      Delete
  6. cuci mata pun dh pueh hati... ni kan pulak dpt supink mmg syok la kak...

    cantik2 betul segala alat2 memasak tuh

    ReplyDelete
  7. Pergi midvalley mmg lagi senang naik grab or uber. Parking susah pastu jam. Hehe.

    ReplyDelete
  8. ada lg ke kak metrojaya tu? hahahah selalu gak g mid v tp sy mcm JJ je pastu zuppp tgk wayang... nk explore mid v mmg x laaa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ada lah..suka ke sana..hopefully jgn lah tutup..

      Delete
  9. hehehe yang surrender tu hehehe tabahla shopping ya.. memang gitu. sronoknye kak dapat voucher. best shopping tapi tak habis hehehe.. lama juga tak pi Mid. sejak habis belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak risau ni sebab voucher nya masih ada lagi. dan akak masih tak ke sana2 lagi ni. sure burn nnt voucher tu..

      Delete
  10. Siapa yang tak happy kalau poket penuh? Takda maknanya nak shopping tingkap, kak...

    Kalau saya ada voucher RM300, dalam masa 1 jam di Metrojaya selesailah tugasan ^_^ Saya suka kalau suruh guna voucher ni. Kalau guna duit tu, barulah window shopping banyak, shoppingnya berkiralah!

    Saya pun lama tak pergi MV ni; dah dekat seminggu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..sure shopping beriya2.

      akak pun suka gak. tapi mencari barang yang dihajati tu tak ada.
      so tak jadi lah nak gunanya.

      semingguuuu?? heeee

      Delete

cliks..cliks