cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, August 29, 2017

Wedding anak Kak Kasihredha.



Nak ke mana tu?
Nak gi makan kenduri. 
Kat mana?
Kat Mines Resort City. 
Siapa jemput?
Haaaahhh.. Special person in my life. 


penampakan sebelum ke majlis kenduri. 
I got invitation from this lady. 
Kak Kasihredha. 
I m sure most of you kenal this blogger.
I kenal since anak2 kecik2 lagi. 
She has 3 boys, so m i. 
selalu tegur2 kat blog masa beliau masih lagi active blogging. 
But now beliau lenyap dari blog dan active in Instagram. 

Recently Malaysia dikejutkan dengan berita dua orang pendaki malaysia yang kecundang sewaktu mendaki di gunung di Iran. 
Terkejut rupa2nya salah seorangnya adalah suami kak Kasihredha. 
Memang sayu je hati bila tahu beritanya. 
sometimes i kept in touch with her dengan comment di IG beliau bila she updated the status. 
ALHAMDULILAH, mayat arwah ditemui dan selamat dibawak balik dan disemadikan. 
Malangnya i tak dapat nak menjengah kak kasihredha atas sebab2 kebizian lah kununnya. 
Hanya melihat all her posts kat IG.
Bila tengok posts Kak Kasihredha, hati i turut meruntun..
rasa sedih turut terlarut. 
gitu lah kan.
tiba2 ditinggalkan. 
semoga akak tetap tabah menempuh hari2 mendatang.
Sehinggalah minggu lepas, sewaktu tinggalkan message di post beliau, 
terus dijemput ke majlis persandingan anak lelaki beliau. 


di WA card jemputan. 
terus pasang niat i mmg akan pegi nanti. 
Kena ajak Chef CiJu.


Ini lah pertemuan pertama kami. 
i benar2 bersyukur dan happy sangat bila dapat menghadirkan diri. 
Siap dah bagi tau awal2 kat Hubby i nak attend this wedding. 
Kalau Hubby tak boleh pegi, i will ask UBER to send me here. 
heeeeee
But ALHAMDULILAH ada yang sudi mendrivekan i ke sini. 

Masa bertentangan mata, kami terus berpelukan. 
Rasa sayu tiba2 menangkap di jantung hati i. 
Macam  kami dah pernah bertatap mata in real sebelum ini. 
Walhal hanya blog, hanya FB, and hanya IG. 
Tapi ALLAH is the great. 
dipanjangkan lagi silaturahmi dengan pertemuan ini. 
ALHAMDULILAH BARAKALLAH.
Lepas peluk2 dan cium2 sakan tu, 
I pun masuk lah ke dalam dewan.
Bagi chance orang lain lak peluk2. 
heeeee


The setting was so nice. 
simple and yet so nice. 
i love it. 


Meja santapan. 


Tak lama kami sampai, perantin pun sampai you. 
apa lagi, i pun tangkap lah gambar sikit. 


Dua2 doctors 
Umi nya pun doctor. 
Hebat this family. 
Kitarang jadi rapat pun sebab suka comment hal anak2 waktu berblog dulu. 
I keep mentioning my 3 abduls. 
and kak Kasihredha pun has 3 abduls. 
heeeeeee


Okkk. kita cerita pasal food lak kannn.
Mana hebat cerita Mak Bedah kalau tak ada cerita food. 
heeeee
Nasi minyak yang dihidangkan. 
ada nasi putih gak. 
tapi i tak layan nasi putih hari ni. 


Ayam ni sangat sedap. 
sukaaaa. 
i ambik 2 ketui. 


i tak ambik daging ni. 


dan Dalca. 
ada Acar Buah. 
Pun best sebab besar2 buah2nya. 


Ada jugak kuih2 ni. 
Kalau tak silap ada gak yang lain like Rojak Karim, Ice Cream. 
tapi i rasa malas nak keluar balik dari area tempat duduk tu. 
Lagi pun ini pun dah banyak sangat dah. 
ALHAMDULILAH..


Ehh.. i ambik nasi sikit je tau. 
Ayam memang dua ketui i ambik. 
Sedap makan sambil tengok perantin kat pelaminan. 


Time to go back. 
sebab i nak buat treatment kaki i .
must be there at 2.30PM. 
Then kami bergambar. 
Masa ni Kak Kasihredha busy layan guests. 
I sambar Tok Mie dulu. 
Seronok dapat gambar dengan Tok Mie. 
Selalu tengok Tok Mie kat IG je. 
Kali ni siap peluk, siap cium pipi, siap cium tangan lagi. 
heeeee.
Sporting Tok Mie. 


then baru dengan Kak Kasihredha. 
Bagi menghormati permintaan beliau, terpaksa i blanko muka akak ni. 
Cumel2 cam ni rasa sayang kena putihkan tu. 
tapi tak apa.
Ini pun dah besar syukur tau..


i dipeluk erat oleh Kak Kasihredha. 
"Akak malu dengan Yan",
"Akak gemuk"
Eeeeee.. "kakkkk, saya lagi giant tau"
bila dah bertentang mata, baru Kak Kasihredha tau kebenaran nya betapa i sangatlah besarnya. 
heeeeeee..
tak apa lah kan kak..
biar bagaimana physical kita, janji kita dah dapat bersua muka bertentang mata. 
Dah balik rumah pun masih cerita2 pasal akak tau..
Hope Kak Kasihredha sudi baca lah. 
heeee


The door gift. 
I like gak. 
so sweet with the fresh flower tu. 



tak tau apa motive letak gambar ni. 
nak bagi tau betapa bosarnya eden ni haaah. 
mata tu macam bengkak je. 
sebab semalam tu i sikit touch2 lah bila tengok gambar2 my 2 abduls kat Bandung. 
rindu sangat. 
jadi sayu masa tu sebab at the same time gak jiwa macam ada kacau sikit. 
itu lah kan hati. 
lebih2 kalau kita sakit. 
i lak jenis yang susah easily meluahkan. 
hhhhhh
bila tersentuh dan disentuh hati kita, sure akan tergores sikit. 
Anyway, ALLAH is the great. 
jangan bersyak wasangka dalam hati. 
ALLAH bless all of us. 
ALLAH bless all my friends. 
ALLAH bless all my silent readers. 
Luv.

13 comments:

  1. meriahnya.. semoga pasangan pengantin bahagia hingga ke jannah

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...Barakallah...

    Akhirnya dapat Yan jumpa dengan Kaseh.

    Semoga Allahyarham Syed Redzuan tenang di sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH kak..
      punya lah lama kawan, baru sekarang berjumpa.

      Delete
  3. Dah musim orang kawen kan. Moga pasangan mempelai yg sama cantik sama padan sama kedudukan ni bahagia hgga ke jannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sekarang ni tak pakai musim lagi dah org kawin.

      tak cuti panjang pun ada je org buat majlis.

      Delete
  4. Alhamdulillah..moga ikatan persahabatan berkekalan..Aamin

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah persahabatan yang indah ^^ bestnyaaa..

    ReplyDelete
  6. salam sis, baru follow blog sis, saya pun ada insta kak kasih redha
    sedih bila dia melahirkan rasa sayang pada arwah..meruntun kalbu
    lauk kenduri tu nampak sedapnye lahai

    ReplyDelete

cliks..cliks