cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, August 14, 2017

Brunch at Spiced Pumpkin Cafe & Bakery


Lama berhajat nak makan kat sini.. 
Asyik je tak menjadi. 
i memang agak teringin nak mencuba sesuatu di situ. 
Ada je halangannya. 
Cafe tak bukak lah. 
Kawan teman tak ada lah. 
Bila ada yang mengajak, mood i merudum lah. 
macam2 hal. 
But ALHAMDULILAH last Thursday dapat jugak i ke sana. 
Pegi sama MyDaddi and MyMommi and Chef CiJu. 
CiJu dah pernah ke sana.. 
tu yang dia eksen sikit kat i. 
jom lah tengok apa kami makan kat sana. 


MyDaddi makan ni. 
Lontong Goreng. 
He ordered this and i added Paru Goreng on top of this. 
saje je i kacau pinggan MyDaddi.
He didnt take any paru pun. 
i yang bedal. 
heeeeeee


Since MyMommi cannot makan some stuffs, she took this.
Nasi Putih with Sup Daging. 
But she didn't take that soup. 
then yang tukang kacaunya i lah. 
the soup sedap. 
MyMommi took some chicken dari Nasi Maghlubah.
She took the isi je lah..
Thanks to some of my readers yang mendua'akan kesejahteraan MyMommi. 
Slow recovery lah.
Mudah2an she's getting ok soon.
INSYALLAH..


ini the best.
Nachos dia with the pitas. 
Wallahhh.
Makan pepanas. 
superb. 
Selalunya kalau kat rumah we all, we just makan with the chips yang beli tu je.
CiJu ada beli pitas tu 3 balang. 
eh! dapat free 1, owner bagi 1 balang. 


I took this. 
Lamb Maghlubah. 
Love the lamb. 
The sauce too. 
Sedap. 


Sambil sembang2 owner cafe hulurkan ni. 
nak jadi cerita. 
sambil bertegur sapa dan beramah mesra tu, kami dapat tahu yang kami ni ada pertalian saudara. 
Orang Johor rupa2nya. 
Nak jadi ceritakan. 
She is so warm person.
so friendly. 
dari sembang2 terus cungkil asal usul. 
Masyallah..
Maka tu lah tadi tu dapat sebalang pitas tu.
heeee


and because of this lah maka i teringin sangat nak makan kat sini. 
semua gara2 i tengok IG lah. 
Tres Leches Cake ni lah yang i teringin bebeno. 
Dan akhirnya termakbul di sini.
Sedap. 
Memang patut cuba.


Sebelum balik lah kan. 
Yang ini MESTI lah kan. 
INSYALLAH akan datang lagi. 
The food superb. 
Layanan pun superb. 
Mudah2an Pn Nur kita akan terus maju. 
AMEEN..

Kat mana ek?
kat sini haahh.

Ini Facebook nya. 
Ini Instagram nya.

address nya.

2.0 Kompleks KPPMS Lot 291, Jalan Ru 3/9A, Seksyen 3
Shah Alam, Malaysia 40000

5 comments:

cliks..cliks