cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 3, 2017

Gather Raya dan birthday....



Ini cerita masa syawal yang lalu. 
Cerita the bosses and staffs gather2 dan makan2. 
Idea dari staffs lah. 
nak kumpul2 dan makan. 
tapi potluck style. 
dan yang potluck nya the staffs lah. 
bosses, bawak perut je. 

Majlis dibuat on July 24, 2017. 
Minggu akhir syawal dah ni. 
jom tengok apa yang disediakan. 



Macam2. 
semua ni staffs yang bawak.. 
memang depa masak sendiri. 


Ada Kuih Jala dan Kari Ayam.


Spaghetti 


Rendang Daging. 


Ayam Masak Merah 


Padan dengan Nasi Hujan Panas. 


Ini lak adalah sebelah cake dari I. 
heeeee...
kenapa sebelah. 
sebabnya suku dari sekeping cake ni i dah potong di rumah. 



Majlis dimulai dengan bacaan dua'a dari stahff KCPH (Putra Height).


Ini dia. 


Ini dari KCBT (Bukit Tinggi).
dan dari KCWW (Wangsa Walk).


Ini dari KCSA (Shah Alam). 
Dari Kelana Jaya, tak terambik lah pulak gambarnya. 


Dalam pada tengah makan, tup2 bunyi depa nyanyi lagu birthday..
tu diaaaa..
I sambut in advance tau. 


Mak Bedah bersungguh belah cake. 


ALHAMDULILAH, just turned 49. 
waduhhh
sudah tuek lorrrrr.


thanks to all the staffs..


yang penting tangkap gambar cake dulu yeee.


I didera makan cake. 
ya ampunnn. 
manis weiii..


Dengki tau depa ni..


tengok.
wakil every outlet sumbat cake..


adoii..


jahat kan.


ini pulak ex staff yang dah pernah kerja dengan we all dari umur dia 17 tahun lagi. 
now siap jadi part timer kat kedai. 


lepas makan, time nak gambo2. 
mengatur nya macam mengatur kanak2 tadika. 


tak jadi kat sini. 
pindah ke luar kedai. 


tak jadi gak. 


Akhirnya...
ALHAMDULILAH.. 
selamat semua. 
dapat jumpa dan bermesra. 
mudah2an kami sentiasa dalam kasih sayang. 



i sambut banyak kali in advance. 
Ini lah cake yang tinggal sebelah tadi tu. 


18 comments:

  1. HAPPY BIRTHDAY YAN... eleh muda lagi baru 49... kite lagi jauh ke depan.

    Cantiklah kek tu... mana dapat lilin api besar tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sis. heeeee... dah nak separuh abad dah kan..
      nnt saya dejar sis.

      cake tu adik yg buat.. lolin tu pun dia yg beli.

      Delete
  2. selamat hari lahir kak yan...moga sentiasa didalam rahmat & redha Allah swt.

    seronok dan meriah makan ramai2 dengan staff macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear..

      Kitarang ni mmg jenis pemakan..mcm2.

      Delete
  3. happy belated birthday kak yan, semoga murah rezeki lagi, dikurniakan kesihatan yang lebih baik dan bertambah cantik lagi

    ReplyDelete
  4. seronok kan, bila anak buah nk bt makan2 gini... bos kata iye depa seronok lah sbb blh mkn2 jumpa kwn2... pastu dera bos heheheh

    ReplyDelete
  5. Meriah menu bila potluck, wah surprised kek utk kak Yan.. Happy birthday

    ReplyDelete
  6. waaaa..kekk..specialnya blh pusing2 lagi..
    semoga sentiasa ceria, gembira dan bahagia..may all your wishes and dreams come true!

    ReplyDelete
  7. Sanah helwah Kak, semoga panjang umur yg diberkati dlm rahmat Dan kasih sayang Allah jua, aminnn

    ReplyDelete
  8. Klu tngk k yan punya mkn2, mmg meriah sokmo... terus jd lapar...πŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anyway, happy belated birthday... May Allah ease everything 4u n yr loved ones

      Delete
  9. Happy Bezday AE....moga sentiasa dalam limpahan rahmat Allah.
    Ok lah jugak pot luck mcm ni dapat rasa mcm mcm hihi...

    ReplyDelete
  10. Happy Birthday..meriah sambut in advance dgn jamuan raya sekali..

    ReplyDelete

cliks..cliks