cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 7, 2010

Trip to Temerloh, part 2..

Balik je dari minum dengan Narimah, masuk bilik, the kids dah mandi sume, kecuali hubby..Laa... tak bangun lagi.. Then we prepared to go out for dinner. Cerita kat hubby pasal town Temerloh. So, dinner kami nak kat town, by the river bank...


Dari jauh dah nampak tulisan Temerloh tuh..Cantik gak beb..Walaupun kecik je town dia, yang penting nak search tempat makan..Tengok - tengok, banyak mobile stalls kat river bank tu..Emmm... redah je lah...Kami ambik port kat kedai Kuew Teow...Seronok tengok abang tu goreng...


Bau kuew teow dari jauh dah terhidu..Rezeki dia, kami makan kat sini..No regret, masakan dia memang sedap.. Lepas burger, ada yang tambah, keuw teow, ada yang amik yong tau fo, then i sendiri tambah nasi lemak..sedap tu..

Anak bujang i ni, kalau dapat makan, cukup bahagia..tapau lagi...Meja makan ni diarang atur along the pedestrian walk..


Lepas makan, Ifan pun sibuk mencuci bola kuning tu..Mulut tak reti diam..Anak active...Macam - macam dia makan...


Abis je makan, kami singgah kejap kat gerai buah - buahan..Sebelum tu tadi masa dinner, dapat phone number Lily @ Roslina...Member baik masa kat Teknik dulu..Kira post man aku dengan hubby lah tu. Beriya - iya dia ajak singgah rumah esok on the way balik Shah Alam.. So, decided to go, lantas kami terus belikan buah tangan, laycee and grapes.


Reached hotel ingat nak terus tidur, but anak - anak dok sibuk makan buah yang kami beli tadi.. But we really went to sleep very early. 23.30pm..Usually tak pun..maybe penat sangat..But middle of the nite kerap terjaga,,bit noisy pasal ada stalls kat bawah tu.. Hubby cakap, banyak yang macam baru balik dari kerja..Nite shift lah tu...


Woke up early in the morning, and we prepared to go for hunting..Breakfast... Kami jelajah area yang nampak macam kampung sikit..And at last after searching almost half an hour, kami tiba kat warung ni..Nama kampung ni, Kampung Paya Luas.. Sedap dia punya roti canai..Dannnn...orang kampung nya ramah - ramah...











Almost half an hour kat warung ni, kami mutar - mutar sebentar dalam bandar Temerloh..Ada Pekan Sehari di area river bank tu..Our friend cakap, pasar ni adalah pasar yang terpanjang di Malaysia..Betul ke tidak, aku tak sure,,Nak kena cari infos lain lak nanti...


Masa merayap - rayap tu, kami sampai kat sini..di Dataran Patin..Katanya resto ni best..Tapi malam je bukak...



Ini lah deretan Pasar Tani which is located by the river bank di Temerloh..

Sampai hotel, we ready to check out..Dah janji dengan Roslina, nak singgah rumah dia..On the way, dari jauh di highway, kami nampak Genting Highland.Saja - saja tanya hubby nak tak ke sana nanti..He said, tak best..Better Cameron Highland.. Yelah kat situ cuma more on theme park je..Hinggak...

We reached her home at 11.35am. Besar wo, bungalow dia.. She is a successful businesswoman as well as her husband. Happy sangat.. Tak lama lepas tu, kami dijamu makan tengahari..Patin masak tempoyak, ayam goreng, kacang buncit goreng, dan telur asin..Sedap nya aku meratah kepala patin... Thanks a lots Ina.. Balik siap dapat patin dan tempoyak lagi...I will try to cook ikan patin nanti...



Kejap je, Ifan dah make friend dengan Fayyad...


Hidangan tengahari yang menyelerakan, Ikan Patin Tempoyak, ayam goreng rangup, telur asin dan sayur kacan buncis goreng...


Family kami..Sumenya jantan kecuali kami berdua..

We reached home at 15.00pm..So happy..dapat jumpa lost friends. Hope after this, we still be in touch...

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks