cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, May 2, 2010

Wedding kat Concorde Hotel, Shah Alam

Aku dapat undangan ni masa tgh vacation in Bali..Bila Kak Ani called, aku tak ingat siapa dia..Yelah contact num dia tak ada dalam my list.. She asked for my address..Nak anta kad jemputan katanya.. After a week balik dari Bali, she called me again to make the confirmation..Yelah buat kat Concorde kau... So i made the confirmation and only me and hubby yang p..Kak Ani said, jemputan for MyEstima Club limited for certain people..Yelah, kalau buat kat hotel kena camtu lah...ALHAMDULLILAH..dapat merasa makan nasi minyak orang kawin kat Hotel Concorde, Shah Alam....Roughly adalah dalam 800 pax malam tu..Berapalah blanja nya ye..Kalau tgk dr advertisement kat luar tu, package akad nikah je dah RM65 perpax..Ni kan pulak reception.....
Cantik betul invitation card ni..Murah kalau dapat dibeli di Jakarta. Ini ditempah khas di Jakarta. Sekarang ni invitation card cantik2 dan grand2...Tak sama macam aku..Dulu aku punya pakai mesin gelek soalan je...Kat sekolah...heee...
Jemputan khas untuk kami berdua sebagai teman dari MyEstima Club.. Honor sangat jemputan ni..Aku make sure anak2 tak ikut. Kena ikut spt yang tertera di invitation card.....
Pakaian pengantin pun ditempah dari Jakarta..Kata Aziz Desa, theme nya ialah seperti puteri kayangan yang baru turun... Macam lagu M. Nasir dan Tiara dalam cite Puteri Gunung Ledang.. Hei, macamana nanti kalau aku terima menantu..Duit memang kena banyak woooo.... Ini saja katanya hantaran RM40 ooo..Kusss semangat...Patutlah cantik bebena segala2nya...
Tengok tu, MC pun diarang pakai Aziz Desa..Mahal tu nak kena bayo....Pelamin tu, tgk je lah...Berkristal - kristal...Tapi ni kalau tak silap anak tempatan punya sentuhan. Tak berapa nak ingat bila Azizi Desa sebut malam tu....Simple but it looked really nice..Sweet..
Dalam majlis ni ada lak upacara minum teh..Yelah..Bro Jeffery, bapak pengantin pempoan, Mualaf.. This is something new..Ini bolehlah dikirakan sebagai One Malaysia lah ..Gambar ni hanya dapat dilihat melalui screen yang ditayangkan..Real punya tak nampak..terlindung..
Time, 9.35pm already, dah exceeded waktu dinner, sambil tu tengok - tengok dia punya menu..Tu tangan hubby tolong pegang kan menu..Well the menu, ok lah...Tak sabaq nak makan..

Ni lak wedding favors untuk guests..Dalam maroon box tu ada two chocolate, white and dark chocolates. This served by Concorde Hotel..While the glass egg tu, rasa - rasa nya dari pengantin..Chocolate gak.Tak rasa lak..Anak - anak yang makan bila tiba rumah...
There were six dishes..I like Daging Rendang Tok and Ayam Palembang dia..Sedapp...Sotong Sambal i tak sentuh, Butter prawn lak, i ambik 'sampah - sampah' dia je. Everyone looked so happy dengan the food..Siap bertambah lagi.....
This was my nasi..Lapaq sangat masa tu..Licin aku makan...Ok lah..Tapi aku rasa nasi bukhara tu sama je dengan nasi minyak yang Chef Zura buat kat rumah..Heee Sorry K Ani and Hotel Concorde...No..what i mean, i couldnt differentiate the differences between nasi minyak and nasi bukhara..
While having our dessert, yum..yum..Sedap tuhhh.. Mango puding and vanilla ice cream... The bride and groom entered the ballroom again for majlis potong cake..They changed the baju sekali lagi...Cantiknya pengantin pempoan..So sweet...
I like the theme color..Silver, grey and purple. Para isteri pun bukan main puji dan seronok tengok pelamin tu..Lagipun ini oleh menambah my inspiration bila buat tempahan orang untuk majlis kahwin ke, tunang ke...ALHAMDULLILAH
Gambar ni amik pasal nak pujuk si kecik supaya tak ikut kami..Dia dah merengek - rengek tengok ibu dia bergaya sakan..."Fan pun nak pegi umah orang kawin, mana adil"..Tak boleh sayang...Nanti kita p orang kawin lain, k....Tapi dia tewas akhirnya. Janji dengan dia esok boleh p kedai Ali belakang rumah..heee...

Apa - apa pun thanks to Kak Ani and Bro Jeffery for the invitation..Really honored..Mudah - mudahan pengantin berbahagia hingga akhir hayat dan both of pak and mak pengantin cepat jadi datuk dan nenek....AMEEN

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks