cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 28, 2016

Shopping at IKEA for new KEDAI CANGGIH

Shopping time. 
tapi not for me, huuu..huuu..
wang busat tåläk lorrrr.

i went for shopping for our new branch of Kedai Canggih.
Few furniture need to be bought. 
maka Me, Mem Sue, and Mem Sabar ke IKEA Damànsara, yesterday. 

pepagi dah pegi, so parking tu bit easier lah. 
terus je kami mengusha barang yang dihajati. 
since kami dah ada experience for the recent Kedai Canggih, cepat je kami cari. 
yang melambatnya bila kami saje2 menanbah isi trolley dengan barang kami sendiri. 



perkara wajib, bergambar. 


wahhh..
sebelum ke ground level, 2 mems, "Yan, today is your birthday treat. "
"how about we just take here?"
well, no hal to me. 
lagipun dah lama tak makan di IKEA.


makanya, decided apa nak makan, tu tengok atas meja. 


we took our lunch at 12.15PM.
manusia tak macam semut lah. 
maka dengan cepat je kami dapat makanan dan paling penting tempat duduk. 


Ini kami ambik.
Ribs. 
sedappppp..


ada Salmon ni. 
sebenarnya tak boleh tau campurkan laut dan darat ni. 
tapi hari ni i derhaka dengan my body. 
but i just took a bit of salmon coz we share our food. 


as usual. 
tak sah kalau tak amik ni kan. 
meatballs. 


soup and bread. 


dessert. 


sauce yang diambil. 


coz i was the photographer, birthday girl tak ada gambo. 
heeeee.. tak pee..




and the drinks .


kami sambung shopping. 


punya lah cantik decoration di sini. 




then tengok which row nak amik barang yang sudah dipilih. 


jom bayar. 


3 trolley penuh. 


see. tak ramaikan.



ini lah barangan kami. 


dann.. huuu.huuu. tu je barangan i. 
dek kerana nafsu serakah bershopping, i tetap beli ni. 
teruk betul kan.
tak peeee... once ada wang busat, i nak gi shopping sendiri nanti. 
tengok lahhhh. 

Anyway, tamat urusan hari semalam. 
tak lama lagi kami akan membuka satu lagi cawangan di Kelana Jaya. 
bertempat di GIANT KELANA JAYA. 
jemput datang ye. 
officially will be opened on August  15, 2016. (edit ni. salah bulan lahh)
on this Friday, kami baru bersantai2 di sana dulu. 
kemas mengemas. 
wish us luck ye.. 
INSYALLAHH.. 

24 comments:

  1. Replies
    1. kedai jual uniform sekolah lah dear, termasuk brand Canggih tu.

      Delete
    2. hahaha i tot seriously kedai lain and tak terlintas pun kedai baju sekolah Canggih.. kot akak bukak kedai lain tapi nama Canggih..

      Delete
  2. sesekali derhaka tape.. birthday girl gituuu =)

    ReplyDelete
  3. gud luck to the new branch...bestnya shopping ikea, sronok tgk dco dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.

      tak sedar kalau amik barang dia kan..

      Delete
  4. tahniah kak yan atas pembukaan cawangan baru kedai canggih. terus success!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sangat dear.
      jemput dtg ye nanti.

      Delete
  5. Tahniah...moga terus success
    Seronoknya dpt bershopping kat IKEA..

    ReplyDelete
  6. wah tahniah kak ye
    bukan semua orang boleh buka banyak cawangan

    best aje nampak menu tu
    nak tahu cite benar ni
    saya tak penah sekali pun jejak kat ikea
    sila gelakkan...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. ALHAMDULILAHH...

      oo ye ke. heeeeee.. akak gelakkan ni. nanti pegi yee.. shopping bebanyak.

      Delete
    2. dear, yr blog akak tak boleh bukak.

      Delete
  7. wahhh best tu nnt sy mai...nk mkn kt port fans liverpool blkg giant tu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhh.. jom hari isnin ni? amacam? kan u cuti. heeeee

      Delete
  8. good luck kak yan...alhamdulillah makin berkembang di 'kedai canggih' akak tu

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sorry dear..silap tulis..
      selamber je..august tau. bukan july.

      Delete
  10. Kedai canggih ni...dulu masuk gak kat ampang point.

    ReplyDelete
  11. Alahaiiiii terliurnya tengok rib tu Yan. Pernah makan sekali je kat Ikea .....yg lainnya soping. Soping pun barang barang yg paling murah je hihi...

    Tapi mmg betullah Yan gi Ikea ni mmg tak pernah jemu

    ReplyDelete

cliks..cliks