cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 3, 2016

Cerita balik raya


Cerita lapuk dah..
but still nak tulis kat sini.
cerita balik kampung sebelum raya.
nak buat N3 sebenarnya sebelum raya lagi.
tapi faham2 lah  internet macam siput ba alif ba ya kat kampung i tu..sangat..


ok lah kita cerita sikit ye..
as usual before balik kampung i di Pontian, me n Hubby akan kunjung2 rumah all my SILs. 
Kat Ijok and Bukit Kucing. 
hantar some kuih raya and lemang.
i tak lah masak lemang tu.
sure ada je yg jual.


yang ni kami beli kat jalan ijok.
heeee...ngelatkan.
tak pe, yang penting ingatan berkunjung tu..


tiba rumah second SIL yang tinggal di Bukit Kucing. I bought 2 lemang for everyone plus ada Rendang Ayam lagi.
Lemang sebatang RM10.
Rendang Ayam sebekas, RM10 gak.


then sambung hantar 2 batang lagi ke Kampung Tengah. 
for BIL lak.
Then first SIL di Ijok. 
cuaca masa ni, ya ampunnn..
panas lit - lit.
tiba rumah dekat 1.15pm.
kepala sakit sangat.
then we took a rest for awhile.


we also bought 2 lemang and rendang.. 
once arrived home, i pun sediakan rendang tadi dalam bekas for our iftar dalam.kereta nanti.


at 5.15pm we started our journey.
perjalanan was so smooth.
tak banyak kereta.


then we reached Tangkak after 5 minutes of iftar.
makan tamar sikit, then we reached hentian sebelah Tangkak dan kami membuka bekalan kami.
yang atas ni lah our rendang. 
not bad u..sedap.


ini lah lemang yang sudah i potong2 kan.



ni lah muka2 yang kelaparan.


Abang Luqman makan bersungguh ye..
Kami meneruskan perjalanan le Pontian.
at 10.00pm we arrived Pontian.


Acara wajib sebelum tiba kampung, we all akan makan malam dulu di Bandar Pontian.
i took Cendol.


some ordered ABC.


ada yang makan Otak2 Kempas.


dan sebenarnya ni our dinner. 
Nasi Ayam.



ALHAMDULLILAH.. selesai makan, terus pecut dan sampai dalam pukul 11.00pm..
berehat kejap, dan nantinya bangun for sahur.
Nanti cerita raya kami yang paling sempoi..


19 comments:

  1. yang penting, jalan tak jammed waktu akak balik kg tu :)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya.. salam aidilfitri kak..
    maaf zahir batin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya siti..
      sama2 lah kita. x de dosa lah kan..hee

      Delete
  3. Replies
    1. selamat hari raya dear.
      awak raya Key El ye

      Delete
    2. selamat hari raya dear.
      awak raya Key El ye

      Delete
  4. blk jln ok x jammed blk ke kl ni haaa adoiii sabo je laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak alhamdullilah..pegi balik smooth je..happy sungguh.

      Delete
  5. Replies
    1. same goes to u dear. selamat hari raya maaf zahir dan batin.

      Delete
    2. same goes to u dear. selamat hari raya maaf zahir dan batin.

      Delete
  6. Boleh tahan juga letihnya Kak Yan...

    ReplyDelete
  7. kak yan pontian belah mana
    saya ada jugak ke pontian sekali sekala. rumah mertua adik saya. kat kampung sungai durian kukup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah mak ayah akak kat Permas Kelapa.
      dekat Restoren Mandela yang fames tu.
      sg durian di biasa benar dgn akak.

      Delete
  8. Replies
    1. ALHAMDULILAH.. memang seronok kan kumpul semua.

      Delete
  9. Ohhh mmg dah plan nak makan kat Pontianlah ni ye. Mesti mabeles nasi ayam Pontian kan sampai sanggup tunggu 10 mlm.

    Ohh.... parent in law dah tak de ye AE

    ReplyDelete

cliks..cliks