cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 27, 2016

Creamy Spicy Prawn for my guests


Again about my big table. 
simple dish i prepared for my guests. 
all the sudden on last Saturday evening, my friends (yang i kenal sebab dia ke Kashmir thru me and Zubair then we became close and sesekali keluar date and this time depa mai rumah i).
coz of short notice dan kebetulan Chef CiJu ada, she cooked something for them . 


kejap je Chef CiJu masak. 
i pun prepared my big table as simple one. 


setakat one menu je mampu disediakan. 
then ada lagi dessert balance last Friday. 
and still good lah nak makan. 


so this is what i served to them .
Creamy Spicy Prawn. 
so nice. 

i edit balik.. Ini    R E C I P E  nya ye.


ini dessert nya. 
Sago Gula Merah. 


ada balance Cupcakes yang Chef CiJu buat. 
Vanilla Salted Caramel.


then ada lak Butter Cake dari guest as ole2.
and Asam Manis Layer Cake. 


ada sikit lagi Baklava. 


ALHAMDULILAH.. we ate and talked. 
happy to have them. 
menyembang sakan especially pasal Kashmir. 
they also fall in love with Kashmir. 
they went there on last April and Zubair as the tour guide. 
berangan nak pegi lagi.
So dua'akan yang Kashmir back to normal.
i pun dah rindu dengan Kashmir. 
ALLAH protect all the Kashmiris there. 
SAVE KASHMIR.
FREE KASHMIR..
INSYALLAHHH.

26 comments:

  1. Replies
    1. nak tau sedap, akak kena mai shah alam kak. heeee

      Delete
  2. looks so yummy,jap g jengah recipe....moga kashmir kembali aman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH sedap dear.

      INSYALLAHHHH... mudah2an kesian depa.

      Delete
  3. sagoo gula merah tu nampak tempting sangat ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ALHAMDULILAH.. boleh lahh.. seronok depa makan idzwa.

      Delete
  5. akak tak nk jemput dana dtg umah beraya gk ke heheheh
    menu2 akak sume menggoda hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pasti nak ajak. cumanya waktu nya tu sesuai tak dana.
      kalau dana mai hari jemaat malam? ok ke?

      Delete
  6. Semoga Kashmir kembali tenang dan damai. Semoga juga Zubair, keluarganya serta semua Muslimin Muslimat di sana dalam lindungan Allah SWT...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEEN YA RABBB..
      hari ni baru some phone boleh guna kak.

      Delete
  7. tempting la kak yann :) doa jugak mintak kashmir kembali aman, InsyaAllahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu menu je tu ayunie, tergesa2.

      AMEEN thanks for the dua'a...

      Delete
  8. tengok cerita salman khan berlakon...tapi sayang sempat tgk 30min akhir je...kashmir katanya...
    saya dah cuba kak....tapi krg pedas...next time kena try lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kashmir tetap the best to my heart Suzie. harap2 cepatlah aman di sana.

      kena guna chili yang kecik2 tu. biar lagi pedas. sedap.

      Delete
  9. nampak super sedap le pulak hidangan tu...abis la pose sy rini...dari tadi asyik telan ailio je gamaknye...kikiki

    ReplyDelete
  10. daaapnye Kak Yan !!! nak gak duduk kat big table tu and gobble down food =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt kita set one day ye... Insyallahh.. sangat teruja gak nak bertemu ni. heeeee

      Delete
  11. Namanya pun chef Yan...mmg sedaplah kalau menu tersentuh tangan dia hihi...

    Tak pernah dengar menu Spicy Creamy Prawn ni....

    ReplyDelete
  12. Namanya pun chef Yan...mmg sedaplah kalau menu tersentuh tangan dia hihi...

    Tak pernah dengar menu Spicy Creamy Prawn ni....

    ReplyDelete

cliks..cliks