cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 21, 2016

Diet with Green Tea


tajuk macam pelik kan..
diet..
tapi kok tunjuk cake.
berlayer2 lak dgn cream gitu.. 
cake nya sikit je.
anyway, me really on diet now.
ecehhh..

semuanya bermula waktu puasa.
makan sekedar mengisi perut.
bulan puasa i just took only 2 times of rice within a month.

tak percaya?
tanya Chef CiJu.
she cooked many tempting menu pun memang i hebat.
sekedar merasa.


even i still on diet, i tetap suka dessert.
but i took supplementary yang control my sugar level.

so during iftar i more on drinks.
then dessert.
and that's all.

sahor pulak, i took green tea with milk.
tamar, fruits, and more plain water.

NO RICE. even kat rumah i tu menggunakan brasmathi. 
still NO RICE.
and 
NO COFFEE esp coffee yang 3 in 1 tu..
noo.
noo.
noooo


sebenarnya u can add  with  all the juice, memang membantu.


tapi i hanya guna GREEN  TEA..
walhal sebelum ni memang i tak suka tea. esp green tea.
tapi semangat i kuat.
just green tea.
and hanya once awhile i take coffee.
memang susah at first nak avoid coffee.
and hasil berhempas pulas ni, memang berat i berkurang. 
dalam sebulan puasa turun dalam 4 kg..
4 kg? sikit nyaaaa..
weiii is not so easy lah..
anyway, still i want to keep it up.
open house?
hati2..Insyallahh..
cara diet i betul ke idok?  i tak kesah lah..janji bila i  timbang, weighing scale turun..heeeee
ALHAMDULLILAH...

26 comments:

  1. Kakak... Kita perasan kakak dh kurus tau. Br nak tanya apa rahsia. Hehehe. Tgk gmbr raya yg akak pakai bj kurung tu, kita perasan. Hehehe. Teruskan kakak. Sy ni ha entah bila lah nk mulakan diet. Dua hari ni mc lak sbb gastrik. In shaa Allah kena kuat semangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun try bersungguh.. actuay lg bagus kalau exercise kan..

      Delete
  2. Wah....4kgs! Banyak tu...kakcik 400gms pun tak turun walaupun tak makan banyak.... :(

    ReplyDelete
  3. wahhhhh banyak nyerrr.....jeles la cani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah ye..mmg hebat rasa..pipi rasa shrink idzwa.

      Delete
  4. Assalamualaikum,
    berhempas pulas diet ni...tapi kerap sangatlah pulak ke laut. turun sikit je, naiknya mencanakkkk pada hujung minggu.
    Blm mampu elak terus nasi...masih makan nasi sekali seminggu huhuhu

    bila teringat budu, lagilah dok terbayangkan nasi. ikan bakooo! ikan bakooo!
    adoi la!
    stress

    ReplyDelete
  5. kita diet on off on off lama2 off terus haha

    ReplyDelete
  6. Green Tea dan indulgence secret receipe memang sedap dan mengenyangkan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah cuba green tea tu dulu kak zakie..rupa2nya best.

      Delete
  7. ye ke kak yan..ishh bukak pose ptg ni nak minum la green tea..beli tapi simpan dalam lemari je, memang penah baca org boleh kurus dgn hanya minum green tea..(suhaila-guna acc anak)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah su.

      sure ada perubahan..
      at first memang susah nak telan. but after sometimes, sure ok.

      Delete
  8. suka green tea...ada terbaca yg matcha green tea lg bagus dari yg teabags..

    ReplyDelete
  9. kak yan...saya x boleh elak nasi...mkn juga tapi sikit lah...green tea mcm takut nak rasa hehhe coffee tea bukan rutin x dpt pun x kesah, tapi saya x timbang hehe pakai baju rasa loose maknanya susut sikit ler tu.saya join xcercise seminggu sekali je n jaga makan juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh makan, tapi sikit2.

      dan kerap makan benda lain.

      Delete
  10. huhuhu jeles jeles... tea suka tapi green tea tak boleh masuk tekak... huhuhu jeles jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. at first mmg susah sis.. but after sometimes u dah get used to it. trust me.
      i pun cam tu dulu.. mcm pantang je.

      Delete

cliks..cliks