cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 18, 2016

cerita raya di kuala selangor


13 Syawal sudahkan.
cepat betul masa.
masih beraya lagi?
masih ke any open house. 
frankly speaking, i memang belum ke mana2 open house. 
malah baru semalam i went to Kuala Selangor.
beraya to my Hubby's side. 
itu pun tak lah beriya2 benar. 
halal bihalal to the closest relative only. 
like Sis in laws. 
and cousins. 


memula plan, nak keluar seawal mungkin. 
kunun sebelum bijik mata lalat terbukak lagi dah nak keluar. 
eeemmm.. tup2 tengahari gak baru gerak. 


cuaca memang sangat cerah.
secerah2nya. 
silau memang mata kita wak.
tapi dah kelihatan tumpuk2 awan berarak mendung. 
cewahh..


keluar highway Latar, we stopped at this lemang stall. 
memang nak pass kat satu rumah balu seseorang.
ALHAMDULILAH dapat dah. 

then i went to my first SIL 
unfortunately tak ada di rumah.
so we went to rumah seseorang. 



i bertemu dengan seseorang.. 
MASYALLAHH. dapat jumpa blogger tersohor ni. 
suka sangat. 
dah lama nak berjumpa kalau tau she came back to her kampung for raya. 
but last time i didnt manage.
and ALHAMDULILLAH.. 
seronok sangat dapat jumpa kali ni. 


i dapat jumpa Myn dari   S A L A M 2 B E N U A
sebenarnya mak Myn ni pun sekampung dengan my SIL.
anyway, Myn dah tak active dgn blog. 
anyone yang nak tengok routine Myn boleh je skodeng her IG. 
kat  S I N I    tau. 
thanks Myn. 
thanks gak the gift.. sukaaaaaa..


then i went to my SECOND SIL.
ALHAMDULILAH dapat makan soto. 


sempat lak bergambar sefamily.
i memang tak de perfect family pic ni. 
ni pun dah cukup perfect dah. heeeee


ini lah kami.. 
tapi Hubby ni pulak yang tertidur .. heeeee
me with my new abaya from d'qapas. 


macam2 karenah. 


then sempat gak raya2 ke rumah Hubby's cousin yang baru kehilangan anak lelaki akibat kemalangan sehari sebelum eid.
sedihnya.. tapi itulah janji ALLAH.
then almost maghrib we decided to go back home. 
dah tak larat dah. 
letih woiii.



tapi kena isi perut sebelum balik rumah.
so nanti terus je tidur. heeeee
we went to one of mamak resto.


depa pekena Nasi kandaq. 
i tak sanggup lah pulak. 


seeeeeeeee..
punya lah mamak sangat kannn.


i took Kari Kambing.
perggghhh.. 
sodap. 


i lawan dengan Garlic Nan. 
i didnt take chicken coz tried to avoid chicken.
kan tengah ada wabak kan. 
kalau nak makan ayam, i beli ayam kampung  je. 
anyway, itu lah cerita raya i yang tak seberapa. 
kejap lagi nak makan2 kat kedai with staffs. 
depa organized pot luck. 
i just bought kuih2 traditional beli kat Cili Merah. 
okkk.. jumpa lagi nanti. 

26 comments:

  1. Syawal kali ini aktiviti ziarah menziarahi tiada dalam jadual hari raya kakcik...duduk rumah je...

    ReplyDelete
  2. ye lah macam2 hal jd ye kak..sama je dgn saya. cuma minggu ni je dpt balik k selangor.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. i pun suka.
      hubby suka..
      anak2 pun suka.
      sedap kann.

      Delete
  4. wahh, meriah lg famili kak yan beraya..siap ngan baju melayu lg tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah my hubby punya suka..

      ikut kan je lah..
      ALHAMDULILAH dalam mereject tu anak2 still follow apa yg ibu abah nak.. heee

      Delete
  5. Selamat hari raya, maaf zahir dan batin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u too uncle..

      selamat beraktiviti for today.

      Delete
  6. Perghhhhh penangan mamak amikkkauuu..hehehe...

    selamat hari raya kak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..heee.. depa berempat tu memang tekak mamak idzwa.. akak kureng sikit.
      selamat hari raya dear.

      Delete
  7. Replies
    1. pegiiii.. cari sana..

      anies.. my comment appeared tak kat yr blog?

      Delete
  8. jeles tgk org tu jumpa kak myn lah....

    pastu kan, bgs betul bujan akak nk ikut beraya siap ngn baju melayu bersamping lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..heee.. jangan jelesss yeeee.. rezeki tu.

      dipaksa rela tu.. memang tu lah pakaian yang kena dipakai tiap kali ziarah raya ke kuala selangor.

      Delete
  9. Beraya kalau pakai baju melayu mood rayanya lebih sikit Yan
    Tap sedihnya bila ada yg pergi sebelum raya - yg pergi tu dah pergi tapi yg ditinggal sedihnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak.. kalau hb sy itu MESTI. heeeee

      mmg menyedihkan..

      Delete
  10. Wah meriah raya....banyak tempat jalan beraya...
    Salam Syawal dari Bunda...

    ReplyDelete
  11. Baru minggu ni nk gi open house...seronoknya saling kunjung mengunjungi...

    slalu ank2 setiap raya bersamping...thn ni x sbb berkurta hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita. sebab last week kat kg akak lagi.

      tahun ni pulak semuanya nak berbaju melayu. selalu tu jubah je.

      Delete
  12. nmpak sedap plak mkn nasi kandar di hari raya..hihi

    ReplyDelete
  13. Sudah telat ya. Selamat Lebaran tahun ini Kak Yan. Semoga bertemu dengan Ramadhan tahun depan. aamiin.

    Kari kambingnya bikin ngiler...pasti enak banget tuh Kak Yan...

    ReplyDelete

cliks..cliks