cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 15, 2016

Second and Third Eid


cerita i pada eid kedua dan ketiga.
kena skip lah gamaknya cerita first raya i..
gara2 net so slow.
puas putar sana sini, N3  tak nak  gi ke draft.. that 's why i loaded gambar2 lain for next N3..tup2 ok lah
 yang ni..
so, kita on kan je.


anyway, me n Hubby suka sangat kalau balik kampung, pegi jengah Tanjung Piai.
bukan apa, i suka snap gambar.
ni memang my favorite spot.


best sangat.


tenang dan damai..
kunun2 nak cari breakfast.
tapi our favorite kedai tak bukak lagi.
so ke sini lah kami.


tapi tak menghampakan, dapatlah kami breakfast di sini.
perhhh!!! 2 keping roti kosong i ngap.
habis diet i waktu raya ni.


balik rumah, tengahari, chef ciju pun masak Lontong Kering.
ada lebih ketupat pelesu yang direbus.
jangan membazir. 
kita buat Lontong Kering.


on second eid baru lah family lain datang ke rumah MyDaddi. 
Nekcik lah kan. 
dan satu lagi family dari Singapore.




tengoklah betapa sakan nya depa.
pasang lampu likur sebab malam nanti nak bakar mercun.





macam2 karenah  dan feel.


tengah sakan depa di luar rumah, tup2 5 buah kereta sampai..
tamu kami dari sebelah MyDaddi.
termasuk lah tok yang atas ni. 
dah tua sangat dia.
almost 90 kot.


sakan NekCik and TokPucu mendengar cerita NekCu.


selepas tamu balik, baru lah dapat menjamah food.
dinner gitu.


riuh rumah bila 3 beradik ni pun sampai.


Third Eid kami.


malam eid ke 3 ada yang planned nak buat BBQ.


si Mamat Tecik ni sibuk gak nak buat.


ada yang menempah sate.


goreng lah yam.


maka si bujang2 dan bapak orang pun started the project.


bakar jangan tak bakar.




dan hasilnya.
Kambing bakar.


jom kita makan.


nampak tu.
jamuan selerak.


macam2 citarasa.


akhirnya..


pagi raya keempat.
selepas hujan semalam.
i kutip bunga2 segar di taman MyMommi.
sooo fresh.

ok lah...
nak balik ke shah alam dah ni.
insyallah nanti cerita raya di kuala selangor pulak.
daaaa..

10 comments:

  1. Selamat hari raya Yan..

    Meriah sungguh sambutan hari raya dikampung yan..
    Bila raya masa nilah nak berkumpul dan ziarah saudara mara kan..

    ReplyDelete
  2. Salam. #kampungstyle mmg terbaik, kak! Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Nanti tunjuk gambar akak pulak, tau..

    ReplyDelete
  3. saya pon suka pergi tg piai tu cantik
    tapi dah 2 kali pergi taman negara tg piai, masih tak dapat jalan sampai kat area penghujung benua asia tu
    tutup sebab under construction huhu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    nape masa kami pegi tanjung piai tak jumpa sungai cenggitu?

    ReplyDelete
  5. Meriahnya raya. Aku Raya kau raya barulah raya hiks!
    Selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  6. Amazing to see, Family is beautiful :)

    ReplyDelete
  7. Meriahnya raya akak..seronok bergambar ye semua. Kambing bakar yang sedap tu.. Hehe

    ReplyDelete
  8. meriahnya raya....dah lamer xbuat bbq...konon plan thun ni nk buat shell out...last last makan kt luar je....lontong kering? sedapnye...rietta xpernah makan lg, bru je tgk sekali dalam tv...

    ReplyDelete
  9. dana pun suke pi jln2 tanjung piai... cantik situ kak

    kt kampung mmg seronok lah kalau dh berkumpul ramai2 gitu... meriah jd nya
    bt bbq mmg syok lah kak bila ramai2 gotong royong semua rasa mudah je

    ReplyDelete
  10. lorr why our gambo rayer banyak yang blurr or adakah mato den yang kabur..huu..hu

    ReplyDelete

cliks..cliks