cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 24, 2016

Open House our Kedai Canggih


Cerita open house masih tak habis lagi selagi ada syawal. 
orang Malaysia ni mmg boleh mati sebab makan kan. 
ye lah negara lain sambut raya just a week lah paling lama, but Malaysian and Singaporean (memang i percaya lah) akan beraya sakan sebulan.. FOR SURE.

anyway, i just wanna share my story pasal our open house di our Kedai Canggih Shah Alam.
initiated by our staffs at the main office. 
food pun depa yang prepared. 
suka je lah bosses..
tinggal datang dan makan.
jom tengok apa yang dijamu to us..


walaupun semua disediakan oleh my staffs, still i bawakkan something to share with them. 
i tak masaklah kan.
i just bought some kuih2 yang memang gojes. 
i love this kuih. 
Ada Puteri 2 Sebilik, ada Kuih Koci, dan ada Kuih Ketayap. 
i bought at Cili Merah Resto at Seksyen 9..
suka sangat. 
so at least  tak lah i lenggang kangkung kann.


Then Mem Sabar bawak biscuit raya..


then tengok lah apa yang disediakan.. 
banyak sungguhlah..


Mem Sue bawak Lemang. 


Ada Nasi Impit, ada Kuah Kacang,  Ayam Bakar, Mee Hoon, Maggie Goreng, and Nasi Lemak Korea. (heeeee... actually Miss Illa pernah masak nasi lemak ni di Korea.. that's why she named it as Nasi Lemak Korea. heeeee)


sementara menunggu yang lain tiba.


gambar lah dulu kannn.








Maaflah.. bosses semua sakan bergambar. 


this is what i took. 
banyak gak ni. 
diet okkkk diet..





ALHAMDULILAHH.. ready untuk makan.


share the chocolate. 


dari hamper yang kami dapat. 
our loyal supplier. 


saje je buh gambar me and my bodyguard, Abang Luqman. 
we went to Giant after the office. 


and had my Coffee at the Bread Story.
ya ampunnn.. dah lama sangat tak pekena coffee. 
best nyaa..
tak pe, once a while..

anyway, i got another 2 or 3 entries about open house ni. 
bertabah lah yeeee.
hari ni, just at home. 
i m soon tired.
okkk.. selamat berhujung minggu yeeee..
daaaaa

20 comments:

  1. meriahhnyyaaa kak :) seronok buat makan2 dengan staff

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAHHH..

      memang best.. depa sendiri yg buat. happy lah.

      Delete
  2. bestnye Yan kalau dkt kaknoor nak buat muka tak malu je sbb nak kuih koci tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat, tak payah mintak pun saya bagi kak. heeee

      Delete
  3. salam kak, kedai akak canggih kat shah alam menara pkns tuh yer? pernah masuk kedai tuh..tapi takdelah nampak boss nyer...ke semua cwgn kedai canggih akak nyer store yer?

    anway..bets potluck raya camtuh..seme pun hepi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear akak kat Plaza Alam Sentral.
      Signage dia KEDAI CANGGIH. tingkat satu.
      if u r facing Nagoya, we are on the right side.

      Delete
    2. Yer la sis, yg i pergi tuh alam sentral...ter'confuse yg pkns lak...heheh..cari uniform anak...yg dkt ttdi also yours?

      Delete
    3. Kedai akak ada di Plaza Alam Sentral, tingkat 1.
      di Giant Klang ada satu.
      di Giant Putra Height ada satu
      di Wangsa Walk sebelah A&W pun ada..
      and latest will be opened at Giant Kelana Jaya.

      ini phone number akak 0192129958.
      apa2 u call ye dear.

      Delete
  4. btul tu, selagi xhabis syawal, selagi itu la raya...hehehe....meriahnya menu...dah besar panjang bodyguard akk...rasa mcm sekejap je masa berlalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar panjang dah dear.
      6 kaki tu.
      how time flies kan.

      Delete
  5. Seronok kalau buat potluck jamuan....macam-macam ado. emm nasi lemak korea tu apa yang beza dengan nasi lemak malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. notie..tak de bezanya.. beza takat tpt je. memula depa masak for us kat Jeju ritu.

      Delete
  6. makan2 jelah kite sepanjang syawal ni ye kak....

    bgs staf akak nih... udah namanya open house kan... mcm2 menu ada...seronok betul mkn ramai2...
    best akak ada bodyguard merangkap driver

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dana.
      suka sebab ini semua initiative diarang.
      dah besar panjang anak akak.

      Delete
  7. Seronoknya ada makan-makan kat kedai... kalau kebetulan ada pelanggan, boleh diaorang join sekali kan? :)

    ReplyDelete
  8. salam kak yan..tu yg best jadi bos kan?hehe
    btw. kuih puteri 2 sebilik tu rasanya kat kelantan kami panggil kuih tepung bungkus kot.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dear..u all panggil kuih tepung bungkus. yg kami punya tpg bungkus hanya ada satu je.

      Delete
  9. akak...2 minggu berturut saya lepak shah alam...beraya rmh pak mak sedara heheh....

    ReplyDelete

cliks..cliks