cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, February 15, 2016

Unforgettable Kashmir 15 - Naseem Barg and shopping time


Selepas sampai dari Naranag, kami terus ke Naseem Barg, Kashmir University.. Zubair dah berjanji dengan i  nak ngopi kat mana - mana cafe.. since tak sempat2 nak singgah di perjalanan, kami decided to have it here.. 

sebelum tu singgah beli Walnut Tart dulu.. kami boring 31 boxes for 6 of us. then terus kami masuk semula ke Naseem Barg. You all boleh tengok this place in Spring time.. masa my visit in 2014. S I N I  ye.. 



once arrived here, Bilal parked the car, then terus ke Cafe Coffee Day. 



kat sini i memang rasa something wrong with my perut lah.. macam angin gitu.. Maybe coz of weather lah i rasa. feel dizzy gak.. tapi diam kan je. Masuk toilet kat sini sebab rasa ok sikit.. lega sikit perut.. Sebenarnya tambah dengan keadaan i yang sedang ber ABC.. itu lah sebabnya jugak kot. 



kami terpaksa ngopi di dalam. sebab di luar penuh sesak dah.. orang depa je. hehe



Masa ini gak lah, i got many phones calls dari 'sedara - mara' i.. yang ngajak jumpa lah. yang ngajak nak makan sama lah.. aduii. serba salah betul.. the family nak i spent the time with them.. tapi i kan dengan the group.. memang serba salah. terpaksa lah beri berbagai alasan.. tambahan pulak i memang nak ziarah kubur arwah.. but Zubair macam tak nak bagi i pegi ziarah..jadi confused i masa kat sini. 



masa tengah minum ni lah cousin arwah, called i selepas wife arwah called me.. Bercerita kami kejap, tapi biasa lah i bercerita sambil menangis.. masa ni memacam yang dibagi tau his cousin pada i.. makanya, hua...hua..huaaa lah.. aduiiiii.. bengkak mata.. haru sungguh. 


ingat nak sambung minum, tapi rasanya tak boleh.. terus keluar dan menuju ke kawasan bawah pokok Chinar. cuba menenangkan hati. 


YA ALLAHHH.. akhirnya me bit ok. 


lupakan lah seketika cerita sendu tetiba tu tadi.. baik jelajah dan nikmati keindahan ini.. 


one department in Kashmir University. 




Kakcik pun dah kesejukan tu.  Moh kak, kita kutip daun Chinar. 


biarkan mereka beraksi. Kakcik busy mengutip daun. katanya buat kenangan orang di Malaysia. 




kita lambung daun lah pulak. 

 

Kakcik buat dek je. heeeeee.



Akhirnya.. eemmmm...geram dia.. 



Nad gak. 




dah tiga kali i menyaksikan suasana di sini. setiap waktu yang cukup berbeza.. dah berbeza cerita.. dan cerita kali ini di sini cukup meruntun hati i. ahhhhh





penat memandang ke atas, maka ke bawah lah pulak.. 







gambar yang berlainan sebab ada yang dari camera dan dari handphone. some ada yang share. 


ingat nak verangan, tapi sure ada dia.. huuuhhh!!.. kacau je.. 


kaannnn.. dia yang lebih acting. 


eeemmmm... jadi sensitive gitu.. memasing bagai mengerti apa yang berkecamuk di dalam hati. 


hmmm.. tengok cerita hindustan lah pulak kita.. ni lah zubair.. memang suka melayan kerenah kami.. kena pulak dengan Mem Zura ni.. jadi je lah dia. 


hee..heee..


Ok lah .. i tayang Hero Hindustan kami ni.. anyway, sesiapa yang berhajat nak ke Kashmir boleh lah contact si Zubair ni.. INSYALLAH.. he is a good guy.. inshallah akan dijaganya kita sepanjang berada di bumi Kahsmir ni.. 


CONTACT HIM :
Zubair Qazi. 
phone: +919796759999
email : verticaltravels@gmail.com , zubair@verticaltravels


let me lak bersakan yeeee...


keje si Zubair ni lah.. semua gambar yang diambilnya.. Lepas dari tu, kami terus nak makan tengahari yang dah memang agak lewat. 


kami ke sini. masa di sini, i memang dah mula sakit perut yang amat sangat.  tekak memang rasa menolak. angin dah mula banyak kot. 


tapi macamana pun kena makan.. since dah tak rasa selera tu tadi, i memang tak ada mood nak tangkap gambar food. 


Nad pun dah balik tak sihat.  


Selesai makan, we all balik ke hotel. Nad and Iyra stayed at the hotel but the rest keluar for last minute shopping. 


Emmmm apa lagiii.. shopping time.. dan sekali lagi i masuk ke toilet depa ni.. aduiiii.. makin parah i rasa.. seingat i, i dah makan pochai dah masa ni.. mudah2an esok membaik lah. 


dah dapat daahhhh. shopping is the best lah. 


i bought 4 pcs of Shawl. yang memang buat kegunaan i sendiri. tak lalu nak belikan orang punya. heeeeee.. tamakkan. sebenarnya all the shawls yang i beli, besar2 semua.. memang susah sangat nak cari kalau di Malaysia. dan pasti lah harganya agak mahal.. then ada peluang ni, apa lagi. reward to myself.. therapy lah gamaknya kannn.


then tak cukup degan shawl tokey kedai ni, Abdul Aziz mati2an mengajak kami ke area carpet ni.. demonstrasi lah situ.. 


ada hati yang sudah berkenan. 


tuuuu dia.. nak mintak rege murah tu. wheeeee.. siap baring2.. 


akhirnya carpet berpindah tangan.. achaaaa..


ada yang membeli handmade sejadah. 


ini lah bhaiya, Abdul Aziz dan anaknya.. 


dan termasuk sorang lagi anak dari Malaysia, Mem Zura. heeeeeeee. Oklahhh. once rupee berpindah tangan, dan tangan pun penuh dengan barang, jom kita balik. nak makan malam pulak. ayohhh. nak packing barang. esok nak balik Delhi. 


Esok adalah hari terakhir dan akan berangkat pulling ke Dehi sebelum ke Kuala Lumpur keesokan harinya. Last esok i nak melawat kubur arwah.. hati dah mula dah sedap. rasa sedih dan gembira bertimpa2. ada banyak hati yang terpaksa i lukakan sebab menolak untuk bertemu. hhhhh.. tak apa lah.. tunggu sikit lah cerita i yeeee.. till then..daaaaaaa.




20 comments:

  1. Daun tu ramai yg bawa balik M'si simpan kat buku tau Yan - memang cantik
    Carpet sana memang setanding dgn carpet Turki. Cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya tak pernah nak terbuat cam tu kak zakie. lepas ni nak kena amik lah. heeeee cuma ada gambar dlm blog je.

      Delete
  2. saya pun terikut sama sedih pulak kak..sobs~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah idzwa, sampai sekarang masih tak leh nak lupa.. kalau terpandang gambar arwah or terbaca cerita dia, sure akak sayu je.. teringat2 lah..

      Delete
  3. nama naseem tu famous la.. - prince naseem . hehe

    ReplyDelete
  4. Best nya la kalau study kat University Kashmir tu kan...
    Mahal tak handmade sejadah tu kak?

    Bhaiya Abd Aziz punya janggut cantik wooooo...
    Zubair ni boleh cakap melayu tak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kan.. kat sana tak mahal lah DZ, tapi kat sini sampai RM550 satu tau, kat Central Market tu.

      Janggut cantik memang.. bersikat..
      Zubair takat cakap apa khabar, tau lah dia. heeee... Cantikk.. tau.

      Delete
  5. Alhamdulillah..tumpang enjoy.. jap temgok tengok atas, jap tengok bawah, jap sedih... jap sakit peyut..sume adaaaa hi hi.. best best.. cerita dari hati gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH che mid. semoga one day che mid pun boleh ke sana.

      Delete
  6. Masya Allah ...
    Cantik semua gambar kak yan & co ...
    Mcm wallpaper desktop!

    ReplyDelete
  7. naper zubair tak mo bwk akak melawat kubur arwah? huhuhu walaupun tak kenal tp tgk di blog akak bila ke sana... rasa mcm kenal gitu...

    ttp cantik pemandangannya kak.... mmg seronok betul tgk percutian akak n kwn2 ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah Dana..
      depa ni mmg lain macam sikit..

      kashmir is a paradise on earth dear..

      Delete
  8. nak sangat ke Kashmir... awesome trip kak yan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moh lerrrr.. tapi tak leh nak nyelam lah yeee...

      Delete
  9. kenapa saya nanges baca blog kak yan ye...

    hu hu hu ... sesuatu sangat ...

    ni yang kena berkenalan lagi dengan kak yan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye kee.. sorry lah dear.. itu lahir dari hati tu..

      Delete
  10. akak ... cantiknya shawl dia...

    kat sini shawl dari india beratus ringgit harganya...

    kat sana how much kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dear.. kat sini dalam 300 400.. kat sana kira macam separuh harga lah kan.. but still nak bawak ke sini tu kann..

      Delete

cliks..cliks