cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 31, 2014

My Daddi tak sihat...


 Story on January 25, 2014 - Saturday
Balik ke Johor Bahru.

Pepagi lagi i dah keluar rumah sebab ada appointment dengan tempat massage i di SS2.. masa tengah berurut tu, tetiba My Mommi called.. I told her i wud call her balik right after finished my massage.. Then after massaging i and Hubby pun ngeteh kejap kat Resto Mamak ni.. Masa ni lah i called back My Mommi.. She asked PamanMie balik Johor and picked them up to Shah Alam.. Rupa - rupa nya My Daddi tak berapa sihat.. At first nak arrange flight since PamanMie tak dapat nak balik ke Johor.. But then tak jadi coz My Mommi said that maybe condition My Daddi tak mengizinkan.. eeemmm.. akhirnya decided dengan Hubby, we all je yang balik Johor.. 

Without delay terus lah berkemas dan i went back bertiga je.. Me, Hubby and Abang Irfan.. buat teman..picit belakang Hubby kot - kot mengantuk.. But at the end the whole journey Abang Irfan tidur je.. boring sebab tak ada teman gaduh, Abang 'Imran.. Gerak dari Shah Alam at 3.30pm and arrived in Johor dalam 6.30pm.. Hubby tekan sungguh - sungguh sampai i rasa nak terjun kereta je.. eeiiiiii....


My Daddi yang dah berumur 72 and goin to 73 this year. 

ALHAMDULLILAH we all selamat sampai dah then tengok My Daddi macam ok je.. hee..hee... dia kata dah ok dah.. pulak.. Rupa - rupanya dia rasa tak sedap tu dari minggu lepas lagi, masa nak berangkat balik kampung minggu lepas .. Tapi My Daddi ni jenis yang tak duduk diam, walau badan tak rasa sedap dia ke hulu - ke hilir urus memacam hal waktu dah ada di kampung... tu yang sampai kan dia rasa tak bertenaga...


kami menuju arah Taman Pulai Perdana 2.. My Daddi and My Mommi ada di rumah CiRah.. since kami datang dari arah yang salah, selepas keluar highway, maka cuba lah bertanya..


singgah di gerai tepi jalan.. gerai jual durian..


aduiii.. cantik - cantik durian dia weiii.. isi kuning tuu..


tengokk.. sangat sedap. pokok sendiri katanya.. 


ini lah tokey yang rugged. 



lepas terguda, terus bawak ke rumah CiRah 4 biji


waktu makan malam, siap makan derian lagi. sangat sedap. lemak manis dan sedikit pahit..



ada gak ni.. pun pulasan kampung.. apa lagi.. i terus beli.. dan siap janji nak pulasan untuk dibawak balik Shah Alam.. esok baru nak diambik.


on the next day, Sunday bertolak balik lah kami ke Shah Alam. tpai sebelum tu kena singgah tenpat Pakcik Rugged tu.. nak amik pulasan. tpai bila tiba situ ada pulak Cempedak.. eemmm.. beli gak.. penuh bonet kete you.. 


on the way back. cuaca agak cerah.. jalan pun nampak macam musib autumn pulak.. pokok macam tak berdau.. kering kat tepi - tepi jalan. 



lebih kurang pukul 12.30pm kami tiba di Awan Besar..nak lunch.. better makan terus sebab Chef CiJu tak masak.. 


kami singgah di sini.. Nak makan ayam kampung.. 


ada Gulai Kawah


dah tentu main dish, AYAM KAMPUNG. aamik 8 ketul.. licing. siap tambah satu lagi.


cicah dia memang best..


ramai sungguh orang.. kedai di Awan Besar ni bukak dari jam 11 pagi samapai 5 petang. tapi waktu kami sampai sini, banyak lauk yang dah licin.. cuma ayam nya sentiasa digoreng. jadi makan panas - panas.. 


see.. licin..


merpati sedang seronok makan. bila tengok My Daddi dalam keadaan ni, hati i senang sikit.. kira tak teruklah keadaan My Daddi..


sebelum balik saje je nak tunjuk betapa ramai nya pengunjung Resto ni. tengok je lah keadaan pinggan kotor ni.. cantik pulak disusunnya.. ini dah kali keberapa tah dia kutip pinggan kotor ni.. Anyway, lepas makan terus balik.. ALHAMDULILAH kami selamat sampai rumah at 3.00PM.. And today My Daddi buat check up dan doctor kata kurang vitamins. well, bila dah tua - tua dan ada penyakit 3 serangkai ni My Daddi pun makan agak terkawal.. maybe kat situ lah kurang vitamins nya tu.. Tak pe lah yang penting dah tau kenapa dia tak sihat.. hati pun rasa senang.. semoga My Daddi terus sihat.. AMEEN.


20 comments:

  1. syafahullah buat ayah kakyan...semoga org2 kesayangan kita sentiasa dberi kesihatan yang baik dan bawah jagaan Yang Maha Esa..Amin Ya rabb...

    ReplyDelete
  2. Semoga kesihatan ayah Yan segera pulih sepenuhnya.

    Restoran A Hassan di awan besar tu memang selalu penuh je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah kak..dah ok dah..

      mmg sangat kak..full je.

      Delete
  3. semoga daddy sis sihat selalu..
    liur tgk durian kuning tuu. gulp!

    ReplyDelete
  4. semoga daddy sihat2 saja...

    dah pernah singgah makan di kedai ayam kampung tu...mmg berselera makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah dia dah ok...kedai yang .mg sedap lah...byk cawangan.

      Delete
  5. memang mereka yg ada penyakit 3 serangkai kena banyak berehat, takleh kerja lebih2, semoga ayah akak bertambah sihat..

    durian kampung..sedapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lah...dah waktunya kan...


      derian yg paling sedap dah tuu .

      Delete
  6. Moga Daddi akk sihat seadanya...klu rietta pown drive keadaan gtu...rasa cm bawak helikopter...hehehe....

    ReplyDelete
  7. moga daddi akak sihat2 aje ye...terliurnya saya tengok ayam kampung tu..teringat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayam kampung yg sangat2 sedap..tak berubah langsung rsnya.

      Delete
    2. Alhamdullilah dear..ok dah..

      mmg sedapp...

      Delete
  8. assalam...ayam kampung goreng panas2 memang terangkat..isinya liat sikit..pehhh kena cari balik nanti ni..

    ReplyDelete
  9. Selagi ada berbaktilah kepada mereka. Moga ayah Kak Yan sentiasa sihat.

    ReplyDelete
  10. Semoga Ayah akak sihat seperti biasa. Kenapalah akak upkan gambar durian ni, kak....

    Kedai ayam kampung tu macam sama aje yang ada di Velodrome Cheras tu. Saya pun suka singgah sana sebab gulai kawah, ayam kampung dan sambal belacannya. Sedap sungguh!

    ReplyDelete

cliks..cliks