cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 23, 2014

Happy Hour at Jakel

Story on January 14, 2014.
From Ratu to Jakel


Without plan, diajak ke Ratu. My relative nak borong tudung di Ratu.. Thought after Ratu terus nak balik rumah. tup - tup diajak ke Jakel. Tiba di Jakel kami terus masuk dan kebetulan waktu tu dikira HAPPY HOUR.. sesiapa yang dah biasa ke Jakel, sure ada yang pernah tertempuh HAPPY HOUR dia. apa lagi, harga runtuh lah kan.. tapi i memang dah tak membeli kain potong dari Jakel ni. dah tobat. heeee....

memang berbahagia lah my relative kena pulak time tiba terus ada this promotion. sakan dia membeli.. i pun asked My Mommi to buy anything she wanted.. the discount tu bukan takat 50% tau.. up to almost 7%.. apa tak teringin ke.. of coz lah kannn.. punya lah ramai manusia.. i still tak teringin.. dah tobattt..


especially this area lahh. emmang almost 70%.


sebenarnya dah banyak yang diborong oleh My Mommi ni.. 


I hanya tengok area abaya ni. tak banyak pilihan.. tapi banyak yang agak menarik. Ini yang My Mommi punya.. 


Then bawak My Mommi ke area kain cotton. biasanya kami beli kat sini sepasang tu almost RM180 or maybe lebih sikit. Tapi during HAPPY HOUR ni, dapat sepasang  just RM80..apa lagi.. My Mommi layan selai.. 

Then dah habis tu kami dah tak larat tapak kami dan kehausan. nak cari kedai makan di area Section 7 ni memang banyak pilihan.. no worries lah..terus kami ke kedai makan nasi Padang.. 


happy je... kelaparan bila tengok food, terus gumbira. hee


sakan..


food sedap - sedap lah..


sup bontot.. hee..hee.. sup ekor lahhh..


rendang ayam pun sedap.


dendeng.. 


Ini lah yang diborong.. sakan kannn.. ingat i tak beli.. tapiii sangkut gakkkk..


i beli ni haahhh.. Abaya. memang lah rege dia at first kat sini dalam RM260 cam tu lah. tapi ini offer.. letak rege kat situ RM135. ok sangat lah kann. suka i.lip lap gitu u.


Chef CiJu yang nak beli sebanarnya. tapi bila dah dibagi tau rege dia turun lagi sampai RM120, i pun terus terpikat. why not kan sambar satu..


so Chef CiJu sambar 2. i satu, My Mommi sambar 1. all kami sambar 4. then mintak lagi rege dia turun. akhirnya jadi RM110. ok banget lah tu kann.. Happy semua orang.. 

14 comments:

  1. nape tobat kak yan woi.... heheheh... sy pun x suka shopping kat jakel sbb harga 70% diskaun tu tipu... mmg itu lah harganya. sy prnh kena, beli kat jakel konon offer murah gila, lps tu pegi kedai kain yg lain, tanpa diskaun pun mmg itu lah harga nya... so x nak pegi dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke..akak tobat sebab dah malas nak bergaya sakan.

      Delete
  2. last pergi jakel ialah 4 tahun lepas..... berkurun kan

    ReplyDelete
  3. Aina setahun sekali je masuk Jakel masa nak raya sebabnya setahun sekali ja beli kain ela utk buat baju kurung... Jubah tu cantik la Kak Yan!

    ReplyDelete
  4. Eh, mana pi komen saya tadi? Saya lupa publish ke....

    La..ulang baliklah ya kak! Kalau dah pergi shopping ke, teman orang shopping ke, memang 'kurus' purse tu, kak. Mana boleh tak tertawan, terpikat, tertambat apalagi bila ada jualan murah cam ni. Mana lagi happy, kak - dapat makan best ke or dapat beli apa yang diidamkan?

    ReplyDelete
  5. amboi kak .... pakai model nampak ... heheheheh

    ReplyDelete
  6. teman lapo nengok gambo makanann.. bak mai sikittt

    ReplyDelete
  7. Mistilah happy tiap orang 'sambar' satu sorang... Actually I gi gak Jakel ni ari sabtu lepas... tak sambar menyambar pun... ada bekenan... tak de saiz... I ni comel na...

    ReplyDelete
  8. Akak ratu kat bandar baru bangi sale sampai 70%. Diaorg nak pindah. Mmg best sangat harga tudung n baju.
    Suka pergi jakel sek 7 cari kain buat cadar.

    ReplyDelete
  9. Mcm kenal jer model secret cabin tu!!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks