cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 9, 2014

Abaya cotton di d'Qapas Boutique, Plaza Masalam

Story - 2 week.
mission jenjalan buang masa tup - tup buat abaya..


At first tak plan bagai nak ke sini.  I just nak lepas geram bershopping. Dah lama betul I tak dapat bershopping tau. Al maklum orang berniaga sendiri ni mcm ni lah. Ada pasang surut nya. Jadi bila dah dapat sen tu macam orang sawan sikit. Kunun2 macam lepas geram lah. Actually ada lah few things yang i and Chef CiJu buat kat Plaza Masalam ni.. 

Nak jadi cerita lepas tu window shopping. tengok banyak kedai abaya di Plaza Masalam ni. memang rambang mata..Tapi  rata - rata abaya Malaysia made ni agak mahal. bila dah ada nama, lagi lah mahal.  Tidak lah i berminat.. tup - tup masuk satu kedai ni. Kain cotton Pakistan yang dijadikan abaya. menarik sangat.. . 

Fisrt kedai i masuk lah maka i terus terdetak nak buat abaya dari cotton. Tengok - tengok lah kat kedai 'Baya Pakistan' ni. Tapi kan punya lah berlagaknya dia.. Dah lah langsung tak nak bagi discount, muka pun macam berlagak2 gitu..so I keluar je lah.. tak kose den..Langsung ke kedai sebelah dia..masuk2 je terus dipelawa tengok itu ini. Seronoklah I. Akhirnya wa sudah tirguda. . Sambar sepasang. .


This is my choice. Sangat lembut..ada embroidery.  Kain jenis kasa rubiah. Kalau orang yang suka cotton, sure tau jenis cotton ni. We all dulu masa kecik2 kasa Rubiah macam dah biasa benar coz My Daddi selalu beli kain jenis ni di Singapore. and bila refer to Kasa Rubiah, of coz bit pricey lah.. not like normal cotton.. bila buat baju also need lining. coz transparent. 

 


Cantik2 kain cotton yang ada di sini.  Those yang memang selalu dan suka guna kain cotton ni, bolehlah mai ke boutique ni di Plaza Masalam.  d'Qapas Boutique. rege, faham - faham lah sendiri.. quality ada, of coz pricey. but u will be happy.. ( siapa suka and afford, pakai. siapa tak tapi berkenan, boleh lah kumpul duit.. )


yang ready made pun ada. i think dari RM100++ up to maybe RM900++ cam tu lah.. boleh bargain gak tu.. INSYALLAH..i pun makanya tertempah lah selai.. berlining, dan just ikut contoh i. 


this is the owner of the boutique. Mr Nasir, Pakistani, and his wife, Ms Nawar, Malaysian. and the little angel, Fatma Zahra.(sorry Nawar kalau akak salah tulis nama Fatma.. hee) . such a beautiful name..


and semalam abaya i dah siap. dah ambik dah, dan dah pakai pun.


tadaaaaaa...


ini lah hasilnya.. i memang suka dan puas hati.. i thot one is enuf. tapiiiii.. i tetap tirguda lagi. aduiiiii.. sambar satu lagi ni haaahhh..


but the price bit cheaper dari yang atas tadi tu. hhhhh..(nafsu serakah betul). siap INSYALLAH minggu depan.. 

Ok lahh. lepas habis shopping tadi tu, terus rasa lapar.. singgah kat on cafe ni.. tapi i lupa nama cafe ni.. alaaahhh depan Clarks je tuu..


Lamb Pie Chef CiJu yang makan.


I just Chicken Sandwich. 


and Cappucinno Ice.

Oklahh.. nanti tunggu N3 baru with new abaya. heee  pada sesiapa berminat nak ke sini, naik je di tingkat 2 dan cari je d'Qapas Boutique..

okkk. selamat berbaju cotton. heee..

28 comments:

  1. Bellagio Cafe kut namanya.Kat situ pastry sgt sedap.Akak selalu ke pergi Plaza Masalam?Ada rezeki bolehlah jumpa yer...saya selalu pergi situ sementara hantar or ambik anak dr sekolah.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss.. Bellagio Cafe.. boleh dear.. nnt kita janji2 kat sini pun boleh. nak jumpa apa salahnya kannn..

      Delete
  2. Kain cotton ni memamg sedap pakai Kak Yan, selesa dan bila berpeluh pon tak melekit. Kalau kat butik biasalah harganya kak lagi pun layanan bagus kira berbaloilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Aina.. akak mmg pengemar kain cotton. but since dah pakai abaya ni, tidak lah ada banyak cotton. tau je lah kan abaya more to satin, crepe, and nidda.. bila ada peluang, apa lagi..buat lahh.

      Delete
  3. Kak Yan, butik tu ambik tempahan wat jubah jugak ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tak tau kalau kain dr luar.. tapi kalau mmg kain kedai dia, mmg dia buat jubah.. cantik2..

      Delete
  4. Memang cantiklah kak. Tengok aje dah tergoda. Saya memang suka cotton-cotton ni. Kasa rubiah ni yang leceh sikit nak kena buat lining kan. Takpa, cepat tunjuk 'body' dengan abaya baru bila tempahan dah siap minggu depan, ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik apa? abaya ke akak? heee... hee.. joking.. mmg selesa sangat..

      nanti akak tunjuk body lagi ye.. maluuu..

      Delete
  5. senang la ye kak kalau dia amik tempahan sekali..tkyah nak tempah tempat lain

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. of coz..proven semalam bila terpaksa berpeluh tunggu kereta kena repair.

      Delete
  7. Kak Yan...cantiknyaaaa abaya tu bila Kak Yan pakai. Nanti upkan gambar abaya yang baru tu yer... Saya tak sesuai pakai abaya. Hubby saya kata macam pokok rambutan bergerak... huuhhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okk.. up nanti ye. hee..hee...

      apa lakkk pokok rambutan.. buat je lah yg tak terlalu besar.. sure ok punya..

      Delete
  8. ish ish ni mmg boleh buat mate rambang kak...semua canitk2 lieya tgk.....mmg tak cukup sepasang org kate kan....tapi tang kedai yg belagak tu naik menyampah plak...kalo lieya tu, lepas jek beli kat kedai lg satu tu, lieya saje lalu kedai sombong tu tunjuk2 paper bag, biar die rase rugi dah ilang customer ......nak meniaga tapi sombong...mmg lingkup laa gamaknye .....

    ape2 pun pilihan kak yan mmg cantik...berkenan di mata lieya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahh..menyombong tak tentu pasal...geram betul..padan muka dia..heee...


      tq..akak mmg suka sangat. .hee

      Delete
  9. Cantiknya abaya akak tu , berkenan tau

    ReplyDelete
  10. Cantiknya..... Sesuai dgn akak abaya tu

    ReplyDelete
  11. saya selalu beli readymade yan. tapi tulah.."pohon rendang"...kenalah alter sana sini. teringin nak tempah tapi tak jumpa tukang jahit yang umpp tang jubah/abaya ni. abaya cotton memang menarik berbanding jubah lycra ready made yang banyak dijual.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim, i kalau yang ready made hanya boleh jubah arab.. mmg size mak arab. kalau tak, senteng sana sini.. kelmarin ke Jakel, dapat pulak yang murah, sambar lah..

      Kalau yang Lycra tu mmg i tak sanggup Anim. melekat2 satu badan.. dari tak mengata, pasti dikata. terserlah bentuk tubuh. tak sanggup..hee

      Delete
  12. Askm. Lawa3x. Harga pon musti lawaaaa...! Huwaaaaa!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks