cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 29, 2014

KLCC Meet Up with TRAVBUDDY frens.

Story on January 23, 2014 - Thursday.
The Apartment and Aseana Cafe, KLCC.


Few days ago dapat message dari my travbuddy frens.. nak meet up.. we all memang dah lama berkawan dan bermula dengan TRAVBUDDY.. you all boleh lah google travbuddy ni.. i joined since 2008.. then active for few years but then now malas nak active.. tapi some tu memang agak close until now.. in fact dah sentiasa berkunjung - kunjung gitu.. last two years i ada visited my travbuddy dari Singapore ni di Johor Bakru. 

Then we always keep in touch.. then janji - janji nak meet up since my Singaporean frens nak datang KL.. so panggil yang lain and meet up kat KL gak.. Maka bertemulah kami.. Dua Malaysian dan sorang Singaporean.. (Tapi my Singpaorean fren ni with her husband..)

I gerak dari Shah Alam pakai commuter. dah lama sungguh tak naik punlic transport nak ke KL.. tapi atas sebab - sebab tertentu maka terpaksa lah i gunakan.. Gerak dari Plaza Alam Sentral dalam pukul 1.15pm. Ingat terus dapat train.. rupa - rupanya tunggu dan menunggu, baru dapat naik at 2.15pm.. Masakkkk.. sakit muntut i u duduk kat bench besi tu.. aduiii..sampai KL Sentral terus took taxi.. 


tiba je di KLCC at 5.00pm cam tu.  i terus masuk ke toilet. toilet yang berbayar tuuu.. RM2.00 gitu.. sakan mahalnya kann. tapi memang ramai yang gunakan sebab bersih.. 


tak lama jumpa lah i dengan my frens ni.. Yang perempuan tu lah my TB fren.. dan hubby dia.. suka dengan depa ni sebab sangat ramah.. cerita tak habis - habis.. lepas satu, satu..


PEKING DUCK CREPE ROLLS - RM19.90. dalam crepe tu roasted duck..

sebenarnya  masa tunggu my frens i dah jumpa dengan Kak Nanie.. (Adik pada LIZA OTHMAN dalam cerita HAYATI).. since i kelaparan terus ordered.. yang atas ni Kak Nanie punya. Something 


DREAMLAND PRAWNS RM29.90 served with pineapple salsa .. i suka sangat. but i shared with others. 


ALMOND CRUSTED COD - RM69.90 - almost crusted cod fillet served with clams beurre blanc and tomato confit. 


ICED CAPUCINNO - RM12.50.not bad.. 


sembang - sembang sampai tak rasa masa bergerak dengan cepat.. sebelum pisah kami gamabr - gambar lahh.. kenangan.. tak tau bila lagi nak jumpa..even dengan Kak Nanie yang tinggal di KL ni pun tak pernah jumpa since 3 years ago. hee.. baru hari ni jumpa balik..mudah - mudahan ada rezeki lagi lah..then me and Chef CiJu jumpa CiLi pulak..


ronda - ronda sekitar sambil cuci mata.. nak sambar cakap dengan handbag, senyap - senyap je. ALHAMDULILAH handbag faham.. heee..Saje je tangkap gambar with the background yang ni.. aim..hee



memang bestkan kalau ada sen banyak.. sambar je mana kenan.. 



sampai lah ke sini. makan lagi. tadi tu banyak sangat cakap so jadi lapar balik. 


we took dessert first. sedap. terus teringat Bali.


licing dahh.. nak kena balik..






we all balik almost at 9.45pm.. nak kena drive back aduiii.. Chef CiJu surrender.. bijik mata i pulak tak jelas.. tawakalallah. ALHAMDULLILAH  selamat sampai..lega.. HAPPY, KENYANG.. kena tidur daaa..

8 comments:

  1. all the food above waaaaaaaaaaaa look yummylicious :D

    ReplyDelete
  2. cuti sekolah dec every week to KL ikut hubby meeting.. so crowded tak suka hahaa... masuk klcc utk makan & tengok movie je tu pon lepas office hours... dunno la i cannot stand big crowd hahaa... dah terbiasa duduk tempat jin bertendang wahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je macam akak.. mmg dah tak kuasa dengan crowd ni esp bila moved ke Shah Alam about 11 years ago.. lagi lah sekarang ni.. shah alam lagi relax lah..

      Delete
  3. Saya ni kan kak nama aje KLCC-my-second-home tapi belum pernah lagi masuk Aseana ngan Apartment ni. Tak cukup masa nak mengukur keluasan KLCC ni dalam 1 jam makanya makan2 tu diabaikan ajelah. Nasib baik sampai KLCC handbag akak kept quiet aje. Kalau dia melalak, for surelah akak pun senyum lebar, kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke... ye lahh..mmg besar.. macam ktarang ni dah plan terus je masuk ke situ. then skip tpt lain..

      Delete
  4. best kan bila dpt jumpa kawan2...borak2 kekadang tak sedar masa berlalu begitu cepat...yummy...semua mknan sedap lah

    ReplyDelete

cliks..cliks